De zomer is in volle gang. Een goed moment om eens aandacht te besteden aan het hydrateren van uw huid. De droge zomerlucht en vervuiling zorgen voor snellere uitdroging van de huid. In dit blog delen we natuurlijke middelen en tips voor een gehydrateerde huid.

 

Visolie / omega-3

Visolie / omega-3 zit boordevol gezonde vetten die zorgen voor een gladdere, egalere, soepelere en gehydrateerde huid. De vetten versterken ook de membranen van de cellen, waardoor het proces van huidveroudering wordt tegengegaan.

 

Drink genoeg water

Uw huid heeft genoeg water nodig om goed gehydrateerd te zijn en blijven. Drink voldoende water, zo’n 2 liter per dag op zijn minst. Sommige hydraterende producten kunnen helpen om het waterverlies via de huid te beperken, maar zijn nooit een vervanging voor genoeg drinken. Probeer naast het drinken van genoeg water ook de consumptie van limonade, cafeïne en alcohol te beperken. Deze stoffen zullen u uitdrogen.

 

Gebruik natuurlijke shampoos en douchegels

Ingrediënten van natuurlijke shampoos en douchgels voeden en hydrateren de huid. Natuurlijke shampoos en douchegels zijn niet alleen beter en zachter voor uw huid, maar ze zijn ook (bijna altijd) beter voor het milieu. Een win-win situatie.

 

Draag de juiste kleding

Draag kleding die is gemaakt natuurlijke vezels, zoals katoen of bamboe-vezels. Deze vezels laten uw huid toe te ademen en veroorzaken minder irritatie. Probeer kleding van wol of polyester zoveel mogelijk te vermijden.

 

Maak gebruik van natuurlijke oliën

Natuurlijke oliën kunnen uw huid een echte boost geven. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, maken deze oliën uw huid niet vet. Natuurlijke olie hydrateert, beschermt en hersteld de huid. Daarnaast kan natuurlijke olie helpen bij huidproblemen zoals littekens en pigmentvlekken.

 

Maak gebruik van natuurlijke wasmiddelen

Natuurlijke wasmiddelen zijn vrij van chemicaliën, waardoor u huidirritatie en uitdroging kunt voorkomen.

 

Zet een luchtbevochtiger in uw slaapkamer

Een luchtbevochtiger hydrateert de neus- en bovenste luchtwegen wanneer de lucht droog is. Mensen die regelmatig last hebben van ademhalingsproblemen, een loopneus, verstopte borst, hoest of keelpijn hebben hier ook grote baat bij. Wilt u in de wintermaanden hetzelfde effect bereiken, dan adviseren wij u om een keteltje water op uw kachel of radiator te plaatsen.

 

Zorg voor een gebalanceerd dieet

Een goed gebalanceerd dieet helpt uw lichaam bij het binnenkrijgen van alle essentiële voedingstoffen dieet het nodig heeft om elke dag goed te kunnen functioneren. De inname van bepaalde voeding en voldoende water zijn hierbij belangrijk, deze zorgen voor hydratatie. Zo zorgen collageen, komkommer, koriander, avocado en wilde zalm dat uw huid gehydrateerd blijft.

 

Denk aan uw beweging

Beweging is belangrijk. Voor uw gezondheid. Tijdens beweging verliest uw lichaam water en minerale zouten. Daarom moet u blijven hydrateren om het verlies van vocht en zouten tegen te gaan en te kunnen blijven bewegen. Hoe intensiever de inspanning, hoe meer u vloeistoffen zoals water en sportdrank moet aanvullen.

 

Waterbasis producten versus oliebasis

De keuze naar hydraterende verzorgingsmiddelen is vaak overweldigend. Het is ontzettend belangrijk dat u eerst kijkt naar de ingrediëntenlijst. In deze lijst kunt u snel zien of een product op waterbasis of oliebasis is gemaakt. Producten op water- en oliebasis hebben allebei voor- en nadelen. Welk product het beste voor is, is afhankelijk van uw huidtype.

 

Onze aanrader voor een gehydrateerde huid 

Om je huid te beschermen heeft Meditech Europe ene breed assortiment aan lichaams- en gezichtsverzorgingen om je comfort en hydratatie te bieden. We lichten graag onze bestseller uit.

 

Colloïdaal Zilver Zalf met Goud

Colloïdaal zilverzalf met goud is verzorgend, reinigend en volledig natuurlijk. De zalf heeft een hydraterende werking en bevat vitamine E, lavendel, theeboom, helicryse, roos en ylang ylang.

In onze webshop vindt u nog meer producten die bijdragen aan een gehydrateerde huid. Meditech Europa is uw grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid, zoals natuurlijke verzorgingsproducten.

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.