Maandelijkse Archieven: April 2023

 1. De relatie tussen jouw darmen en probiotica

  Darmen en probiotica worden vaak in één adem genoemd. Maar wat zijn probiotica en hoe werken ze? In dit blog gaan we dieper in op de relatie tussen jouw darmen en probiotica en hoe je ervoor kunt zorgen dat je darmen gezond blijven met behulp van deze nuttige bacteriën.

   

  Het belang van probiotica voor jouw darmen

  Er is een nauwe relatie tussen de darmen en probiotica. Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature in onze darmen voorkomen en die gunstige effecten hebben op onze gezondheid. Ze spelen een belangrijke rol bij het behouden van een gezonde darmflora en het versterken van het immuunsysteem.

  In onze darmen leven miljarden bacteriën, waaronder zowel gunstige als schadelijke bacteriën. Een gezonde darmflora is een evenwichtige mix van deze bacteriën, waarbij de gunstige bacteriën de overhand hebben. Dit evenwicht kan echter verstoord raken door factoren zoals antibiotica, stress, slechte voeding, alcohol en ziekte, waardo

  Lees meer »
 2. Wat is Monnikspeper?

  Het lijkt op het oog op bloempluimen en worden steeds populairder onder vrouwen: agnus castus. Wat is het? En wat doet het? Ontdek er alles over in dit blog.

   

  Monnikspeper, ook wel agnus castus genoemd, is een plant die voornamelijk voorkomt in het Middellandse Zeegebied en Centraal-Azië. De naam ‘’monnikspeper’’ is afkomstig van een oude gewoonte van de monniken om delen van planten te gebruiken voor het verminderen van het libido en zuiverheid te bevorderen. Monnikspeper werd ook gebruikt in traditionele geneeskunde voor de behandeling van een verstoorde hormoonbalans.  

  Tegenwoordig wordt monnikspeper nog steeds gebruikt voor de behandeling van menstruatie-gerelateerde klachten zoals PMS en onregelmatige menstruatie, evenals voor het verlichten van symptomen van de menopauze. Bovendien wordt het gebruikt als alternatief voor hormoonvervangende therapie.

   

  Gezondheidsvoordelen Monnikspeper

  Monnikspeper heeft ve

  Lees meer »
 3. Wat heb je aan collageen supplementen?

  Collageen is één van de meest populaire voedingssupplementen van dit moment. Collageen wordt tegenwoordig bijna overal aan toegevoegd. Maar wat is collageen? En wat heb je aan collageen supplementen? Ontdek het in dit blog.

   

  Wat is collageen

  Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Collageen komt van het Griekse woord ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Het vormt het basismolecuul voor alle bindweefsels en geeft structuur en elasticiteit aan haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Bovendien zorgt het voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

   

  Gezondheidsvoordelen van collageen

  Hieronder volgen zes gezondheidsvoordelen van collageen.

   

  Hydraterende werking

  Productie van collageen zorgt in combinatie met hyaluronzuur voor een hydraterende werking.

   

  Vermindering rimpelvorming

  Uit onderzoek is gebleken dat collageen helpt

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe