Maandelijkse Archieven: April 2022

 1. De medische redenen om wietolie te gebruiken

  Het gebruik van wietolie voor medische redenen blijft aan populariteit winnen dankzij de legale status en de (niet-)psychoactieve eigenschap. In dit blog ontdekt u wat wietolie is, de inhoud van wietolie, soorten wietolie, welke chronische klachten je ermee kunt behandelen en de risico’s die het met zich meebrengt.

   

  Wat is wietolie

  Medicinale wietolie is een oplossing van de vet oplosbare bestanddelen van een wietplant. Deze plant bevat stoffen die volgens verschillende onderzoeken een medicinale werking blijken te hebben. De vet oplosbare delen worden opgelost in olie.

   

  Inhoud van wietolie

  Wietolie bestaat uit cannabinoïden, onder andere THC en CBD, en andere werkzame bestanddelen zoals terpenen, in sterk geconcentreerde vorm.

  Cannabinoïden hechten zich aan ‘sensoren’ in hersenen en het immuunsysteem. Die sensoren zijn betrokken bij verschillende fysiologische

  Lees meer »
 2. Wat is een TDS-meting?

  Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Om de vochtbalans van het lichaam op peil te houden is het belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Omdat water zo’n fundamenteel onderdeel is van uw gezondheid kunt u zich wel voorstellen dat het zeker uitmaakt wat voor water u drinkt, want al uw lichaamscellen maken gebruik van het water dat u kiest om te drinken.

   

  Nederlands drinkwater behoort tot een van de beste ter wereld. Toch bevat ons kraanwater stoffen die u liever niet binnen wilt krijgen, zoals schadelijke chemicaliën en verontreinigingen. Door het water te filteren verwijdert u deze chemicaliën en verontreinigingen, waardoor u vers, schoon en helder drinkwater hebt. Er zijn verschillende methodes om water te filteren, waaronder de TDS-meting. TDS staat voor Total Dessolved Solides, oftewel het aantal opgeloste vaste stoffen in drinkwater.

  Lees meer »
 3. Het belang van een goede stoelgang

  Over de stoelgang praat niemand graag. Op een verjaardag en op het werk zult u zelden iemand iets horen zeggen over het doen van een grote boodschap, borrelende darmen, winderigheid of diarree. Toch vertelt uw stoelgang u veel over uw gezondheid. In dit blog ontdekt u het belang van een goede stoelgang, leert u een goede stoelgang herkennen en waarom een regelmatig stoelgang belangrijk is.

   

  Definitie van stoelgang

  Stoelgang is het laten gaan van de ontlasting, ook wel defecatie genoemd. Ontlasting bestaat uit onder meer onverteerde voedselresten, slijm, afgestoten cellen van het darmweefsel en verschillende soorten bacteriën.  Toch is de definitie van stoelgang voor iedereen anders. Waar de een elke dag naar het toilet gaat voor een grote boodschap, heeft een ander maar een enkele keer per week ontlasting. Zolang uw stoelgang soepel en zonder klachten verloopt, hoeft u zich geen zorgen te maken.  

   

  Zo herkent

  Lees meer »
 4. Wereldgezondheidsdag

  7 april is Wereldgezondheidsdag. Gezondheid is ons meest waardevolle bezit. Alles hangt af van hoe we ons voelen op fysiek, emotioneel en lichamelijk gebied. Toch is gezondheid niet vanzelfsprekend. Ieder jaar op 7 april wordt er even stilgestaan bij het feit dat een gezonde levensstijl letterlijk van levensbelang is. In dit blog ontdekt u wat Wereldgezondheidsdag is en hoe u de gezondheid van uzelf en uw naasten kunt verbeteren.

   

  Wat is wereld gezondheidsdag

  Wereldgezondheidsdag is een wereldwijde dag voor gezondheidsbewustzijn. Het is een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en wordt elk jaar op 7 april gevierd.

  Armoede, het ontbreken van goed onderwijs, ondoelmatig gezondheidsbeleid en -zorg en een ongezonde levensstijl zijn factoren die veel ziektes en problemen veroorzaken en een groot deel van de bevolking raken. De bedoeling van deze dag is om deze zaken, en ziektes

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe