Maandelijkse Archieven: December 2021

 1. Verbeter uw sportprestaties dankzij deze handige tips

  U bent actief aan het sporten, maar u behaalt (nog) niet het gewenste resultaat. Voor vele mensen is deze situatie herkenbaar. Er zijn een aantal factoren die positief effect hebben op uw gezondheid en sportprestaties. Verbeter uw sportprestaties dankzij de handige tips in dit blog. 

   

  Let niet alleen op inspanning, maar ook op ontspanning

  Veel fanatiekelingen willen het nog wel eens vergeten: rust nemen na fysieke inspanning. U denkt wellicht dat u door steeds intensiever te sporten met weinig rustperiodes sterker, sneller en beter wordt. Ontspanning na een sportprestatie is minstens zo belangrijk als inspanning en een cruciale factor om optimale resultaten te behalen. In rustmodus gunt u uw lichaam de kans om te herstellen en gaat uw niveau zelfs omhoog, doordat uw lichaam zich voorbereid voor een volgend sportmoment. Start u op het juiste moment met een nieuwe sportinspanning, dan kunt u in kleine stapjes vooruitgaan. Dit wordt ook wel

  Lees meer »
 2. Zo verhoogt u uw weerstand voor de koude wintermaanden

  De herfst is in volle gang en de winter staat voor de deur. Het is bij uitstek het jaargetijde waarin onder meer veel wordt gesnotterd en de griepjes om de hoek loeren. De uitspraak ‘’verhoog je weerstand om niet ziek te worden’’ komt u vast bekend voor. Maar is dat eigenlijk wel mogelijk, uw weerstand verhogen? In dit blog ontdekt u wat weerstand precies is en hoe u uw weerstand kunt verhogen voor de koude wintermaanden.

   

  Wat is weerstand precies?

  Weerstand is een ander woord voor uw immuunsysteem of afweersysteem. Uw afweersysteem bestaat uit twee onderdelen: witte bloedcellen en antistoffen. De functie van uw afweersysteem is om uw lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers als infectieziekten, virussen en bacteriën. Uw weerstand is dus het verdedigingsmechanisme dat zich verdedigt tegen invloeden van buitenaf. Is uw weerstand sterk, dan is uw afweersysteem hiertoe in staat. Heeft u een verminderde weerstand, dan wordt u sneller ziek. 

  Lees meer »
 3. Wat is ooracupunctuur en hoe werkt het

  Acupunctuur is enorm populair en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Deze vorm van alternatieve geneeskunde activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, hetgeen een positieve invloed heeft op uw gezondheid. Acupunctuur kent verschillende behandelmogelijkheden, waarbij er een in het oog springt dankzij de soms spectaculaire en snelle resultaten: ooracupunctuur. In dit blog ontdekt u wat ooracupunctuur is, hoe het werkt en welke voordelen het heeft voor uw gezondheid.

   

  Ooracupunctuur is een acupunctuurbehandelwijze waarbij acupunctuurpunten in de oorschelp worden gestimuleerd. Die stimulering kan met een naaldje of een kruidenballetje. Het is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur die is gericht op het herstellen en genezen van het lichaam met de oorschelp als werkterrein.

   

  De geschiedenis van ooracupunctuur

  Rond 1950 is ooracupunctuur ontwikkeld door Paul Nogier, een arts die bekend was met de manuele

  Lees meer »
 4. Wat is detoxen en welke voordelen kent het?

  Een aantal dagen leven sap, een glas citroenwater in de ochtend of een effectieve darmspoeling. Detoxen is populair. Zeker nu onze lichamen in de 21e eeuw steeds meer chemische stress, ofwel toxic load, ervaren. In dit blog ontdekt u wat detoxen is en welke effecten het heeft op uw lichaam

   

  Wat betekent detoxen

  Detox is afgeleid van het Engelse woord detoxification, wat ontgiften betekent. Het is een veelgebruikte benaming voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. U kunt over verschillende manieren detoxen, maar de meeste mensen detoxen via detoxkuren als sapjes en supplementen.

   

  Effect van detoxen op uw lichaam

  Detox is een kortstondige verandering in uw levensstijl en de positieve effecten op uw lichaam zijn tijdelijk. U kunt hierbij denken aan een fitter gevoel, meer energie hebben en afvallen. Wilt u op de langere termijn

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe