Maandelijkse Archieven: Februari 2023

 1. Wat is omega 3 en wat zijn omega 3-vetzuren?

  Bent u vegan, maar wilt u wel aan de juiste hoeveelheid omega-3-vetzuren komen? Als vegan zijn er genoeg mogelijkheden om uw dagelijkse dosis omega 3 binnen te krijgen. Maar is vegan omega 3 dan wel net zo goed als omega 3 uit visolie? Ontdek het in dit blog.

   

  Wat is omega 3 en wat zijn omega 3-vetzuren?

  Omega 3 zijn essentiële onverzadigde meervoudige vetzuren. Onverzadigde vetten zijn goede vetten die uw lichaam nodig heeft. Ze bevorderen de hersenfunctie, het gezichtsvermogen, doe bloeddruk, de werking van uw hart en uw immuunsysteem. Bovendien helpt omega 3 bij depressie en dementie. Het is dus belangrijk om dagelijks voldoende omega 3 binnen te krijgen.

  Een omega 3-tekort kan een negatieve impact hebben op uw hersenen en uw lichaam. Lichamelijke klachten die in verband worden gebracht met een tekort aan omega 3 zijn bijvoorbeeld lusteloosheid,

  Lees meer »
 2. Immuunsysteem versterken

  Uw keel begint te krabben, de neus begint te lopen of die ene infectie steekt weer de kop op. Vaak ligt een zwak immuunsysteem hieraan ten grondslag. Ook als u geen klachten heeft is het goed om uw immuunsysteem op peil te houden en gezond te leven. In dit blog ontdekt u wat het immuunsysteem is en hoe u uw immuunsysteem kunt versterken.

   

  Wat is uw immuunsysteem

  Het immuunsysteem is de natuurlijke weerstand van uw lichaam. Die verdedigt zich hiermee tegen agressieve invloeden van buitenaf, zoals bacteriën, virussen en infecties.

  Het immuunsysteem werkt elke dag hard, maar vaak merken we het pas als er een infectie ontstaat. Dan kunt u klachten ervaren zoals koorts bij ziekte of pijn en roodheid bij een ontstoken wond.

  Witte bloedlichaampjes spelen een belangrijke rol in de strijd tegen infecties. Deze bloedlichaampjes worden aangemaakt in het beenmerg en vormen de basis voor verschillende immuuncellen van aspecifieke en het adaptieve

  Lees meer »
 3. Vitamines tijdens borstvoeding

  Gefeliciteerd met de geboorte van uw kindje! Het geven van borstvoeding vergt veel energie van uw lichaam en geest en kan worden ervaren als een stressvolle periode. Bijna alle kersverse moeders krijgen hiermee te maken. Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces en versterkt de band tussen u en uw kindje. De behoefte aan voedingsstoffen is gedurende de borstvoedingsperiode hoger dan tijdens de zwangerschap. Het is daarom belangrijk om goed voor u zelf te blijven zorgen in deze periode. In dit blog ontdekt u alles over vitamines tijdens de borstvoeding.

   

  Extra vitaminebehoefte tijdens de borstvoeding

  Tijdens de borstvoedingsperiode eet en drinkt het kindje met de moeder mee. Als u niet voldoende eet, gaat dat ten koste van uw reserves en gaat uw energiepeil snel omlaag. Daarom heeft u als borst voedende vrouw over het algemeen een extra energiebehoefte tijdens de borstvoedingsperiode. U doet er goed aan om gezond en gevarieerd te eten,

  Lees meer »
 4. Vitamines tegen vermoeidheid

  Stress, een slechte nachtrust en een futloos gevoel: het is slechts een greep uit de vele redenen die kunnen leiden tot vermoeidheid. Vermoeidheid kan een behoorlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Vitamines activeren extra energie bij vermoeidheid. Ontdek vitamines die helpen tegen vermoeidheid en die uw energiepeil weer in balans kunnen brengen.

   

  Last van vermoeidheid? Deze vitamines werken écht

  Een vitaminetekort is een van de grootste oorzaken van vermoeidheid. Uw lichaam maakt veel vitamines niet zelf aan, waardoor u ze binnen moet krijgen uit voeding. We zetten de vitamines die écht werken bij vermoeidheid voor u op een rijtje. Mits de oorzaak van de vermoeidheid komt door een vitaminetekort.

   

  Vitamine C

  Vitamine C is de meest belangrijke vitamine

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe