Blog

 1. Zijn natuurlijke producten echt beter voor uw huid?

  Steeds meer mensen verzorgen hun huid met natuurlijke producten. Maar zijn natuurlijke producten echt beter voor uw huid dan samengestelde crèmes? U ontdekt het in dit blog van Meditech Europe.

   

  Natuurlijk product of dure marketing

  Van natuurlijke producten wordt vaak gezegd dat deze beter zijn voor de huid. Laten we direct met de deur in huis vallen. Natuurlijk is niet per definitie beter voor de huid. De meeste verzorgingsproducten en cosmetica bevatten ingrediënten die huidproblemen veroorzaken of verergeren. Ook in natuurlijke producten zitten deze ingrediënten.

  Veel bedrijven speelden in op de natuurlijk hype. Helaas wordt de term natuurlijk vaak misleidend gebruikt, want het is geen beschermde naam en ieder bedrijf mag deze term dus gebruiken, zelfs als er slechts 1 natuurlijk ingrediënt in een product zit. Daarnaast ondergaan veel natuurlijke producten eerst zoveel bewerkingen voordat ze in uw

  Lees meer »
 2. Landen met het schoonste drinkwater ter wereld

  Uw dorst lessen met schoon drinkwater? Dan bestelt u het best een glas in een van de landen die we in dit blog bespreken. Ontdek de top 10 landen met het schoonste drinkwater ter wereld, hoe schoon drinkwater wordt bepaald, landen met het meest vervuilde water, bronnen van drinkwater en het verschil in zuiveringsprocessen.

   

  Hoe wordt bepaald wat het schoonste drinkwater is?

  We beperken ons hier even tot het bepalen van schoon drinkwater binnen Europa en Nederland. In alle landen van de Europese Unie (EU) gelden dezelfde normen voor de kwaliteit van het water. Deze normen staan in de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Het schoonste drinkwater wordt vervolgens bepaald aan de hoeveelheden lood en kwik per liter drinkwater.

  De kwaliteitseisen voor drinkwater uit de Europese Drinkwaterrichtlijn zijn in Nederland geïmplementeerd

  Lees meer »
 3. Nieren reinigen, waarom het verstandig is en hoe het werkt

  De nieren zijn verantwoordelijk voor enorm veel processen in het menselijk lichaam. Goed functionerende nieren zijn daarom belangrijk. Nieren reinigen helpt u hierbij.  In dit blog ontdekt u alles over nieren reinigen, waarom het verstandig is en hoe het werkt.

   

  Wat zijn de nieren en wat doen ze precies

  De nieren zijn twee organen die achter de buikholte liggen, aan beide kanten van de wervelkolom. Ze zorgen voor het zuiveren van uw bloed, het reguleren van de vochthuishouding, het aanmaken van hormonen en het op peil houden van zouten en eiwitten.

   

  Reinigende functies van de nieren

  De nieren zijn het zuiveringsstation van uw lichaam. We zetten een aantal reinigende functies van de nieren voor u op een rijtje.

   

  Zuiveren van het bloed

  Het zuiveren van

  Lees meer »
 4. De effecten van alcohol op uw huid

  Een leuk terrasje pakken tijdens zonnige dagen of die ene belangrijke gelegenheid vieren. Een heerlijk flesje of glaasje alcohol mag dan vaak niet ontbreken. Zo nu en dan een drankje is natuurlijk geen probleem. Maar het alcoholgebruik heeft een negatief effect op uw huid. In dit blog beschrijven we een aantal effecten van alcohol op uw huid.

   

  Wat alcohol doet met uw lichaam

  Alcoholgebruik is een hepatotoxine, een giftige stof die de lever aantast. De lever staat in verbinding met uw huid. Dus als dit orgaan het zwaar te verduren heeft, zult u dat zien aan uw huid. Het maakt u vatbaarder voor huidinfecties.

  Verder beschikt alcohol over een lage voedingswaarde waardoor het ook een negatieve impact kan hebben op uw hormonen, cellen en bloedspiegel.

   

  Alcohol

  Lees meer »
 5. Plekken op de wereld met de meest zuivere lucht

  Steeds meer mensen in de samenleving hebben last van de luchtkwaliteit en ervaren klachten als luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten en kanker. Zuivere lucht is dus, net als gezond eten en drinken, essentieel voor een gezonde levensstijl. Het voedt u elke dag met zuurstof en energie.  In dit blog delen we onder meer de plekken op de wereld met de meest zuivere lucht, wat de doelstellingen van schone lucht volgens de WHO zijn en hoe u zuivere lucht in huis kunt halen.

   

  Doelstellingen schone lucht WHO

  In 2021 heeft de WHO haar richtlijnen voor de luchtkwaliteit bijgesteld. Het doel is om gezondheidswinst te behalen en schadelijke gezondheidseffecten en sterfte bij mensen te voorkomen. Daarom is de acceptabele hoeveelheid fijnstof per kubieke meter lucht gehalveerd van 10 naar 5 microgram/ m3.

  Lees meer »
 6. Wat is hypnose en wat zijn de gezondheidsvoordelen.

  Het toepassen van hypnose komt meer en meer onder de aandacht. De meeste mensen hebben een bepaald beeld bij hypnose: van een slimme truc tot paranormale gave. Het lijkt het werk van kwakzalvers, maar hypnose kan wel degelijk een nuttige rol spelen bij het beschermen en bevorderen van de gezondheid.

   

  Het is een belangrijke innerlijke vorm van zelfzorg, naast gezonde voeding, beweging en andere uiterlijke vormen van gezondheid. Onze gedachten en emoties bepalen hoe wij ons innerlijk voelen en hoe we in het leven staan. Ze vormen de spiegel van onze gezondheid. Hypnose kan een ondersteuning zijn om uw manier van denken en het perspectief tegenover uzelf en het leven te verbeteren, zodat het uw gezondheid positief kan beïnvloeden. In dit blog ontdekt u wat hypnose is, de verschillende soorten, de belangrijkste

  Lees meer »
 7. Meest voorkomende allergieën en hoe u hiermee om kunt gaan

  Allergieën komen in onze samenleving steeds meer voor. In dit blog ontdekt u wat een allergie is en zetten we de meest voorkomende allergieën voor u op een rijtje.

   

  Wat is een allergie

  Een allergie is een reactie van het lichaam op een bepaalde stof. Denk hierbij aan stoffen zoals voedingsmiddelen en stuifmeel. Op het moment dat u in aanraking komt met deze stoffen, maakt uw immuunsysteem allergische antistoffen aan die resulteren in een allergische reactie.

   

  Verschillende soorten allergieën

  Allergieën bestaan in een aantal verschillende soorten, waardoor het lastig kan zijn om ze allemaal te herkennen. Tevens kunnen de klachten per allergie verschillen, omdat iedereen uniek is en ieder lichaam er anders op reageert. We geven u meer inzicht in de meest voorkomende allergieën.

   

  Hooikoorts

  Hooikoorts

  Lees meer »
 8. Wat zijn superfoods en waar hebben ze hun naam aan te danken

  Goed eten betekent goed voelen en goed uitzien. Door vers, gevarieerde en rauwe producten te eten bent u al goed op weg. Voegt u superfoods toe aan uw voeding, dan heeft u een geweldige aanvulling op uw gezonde leefstijl te pakken. Tegenwoordig ondervinden steeds meer mensen de gezonde eigenschappen van superfoods. In dit blog ontdekt u wat superfoods zijn en waar ze hun naam aan hebben te danken.

   

  Wat zijn superfoods

  Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde stoffen, zoals mineralen, vitaminen en antioxidanten. Daar hebben ze ook hun naam aan te danken. Het zijn gezonde en aanvullende producten in een evenwichtig voedingspatroon en kunnen uw lichaam voeden en herstellen. Ze vervangen nooit andere producten zoals groenten en fruit.

  U kunt superfoods op elke moment van de dag consumeren, als ontbijt, tussendoortje, lunch

  Lees meer »
 9. De medische redenen om wietolie te gebruiken

  Het gebruik van wietolie voor medische redenen blijft aan populariteit winnen dankzij de legale status en de (niet-)psychoactieve eigenschap. In dit blog ontdekt u wat wietolie is, de inhoud van wietolie, soorten wietolie, welke chronische klachten je ermee kunt behandelen en de risico’s die het met zich meebrengt.

   

  Wat is wietolie

  Medicinale wietolie is een oplossing van de vet oplosbare bestanddelen van een wietplant. Deze plant bevat stoffen die volgens verschillende onderzoeken een medicinale werking blijken te hebben. De vet oplosbare delen worden opgelost in olie.

   

  Inhoud van wietolie

  Wietolie bestaat uit cannabinoïden, onder andere THC en CBD, en andere werkzame bestanddelen zoals terpenen, in sterk geconcentreerde vorm.

  Cannabinoïden hechten zich aan ‘sensoren’ in hersenen en het immuunsysteem. Die sensoren zijn betrokken bij verschillende fysiolo

  Lees meer »
 10. Wat is een TDS-meting?

  Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Om de vochtbalans van het lichaam op peil te houden is het belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Omdat water zo’n fundamenteel onderdeel is van uw gezondheid kunt u zich wel voorstellen dat het zeker uitmaakt wat voor water u drinkt, want al uw lichaamscellen maken gebruik van het water dat u kiest om te drinken.

   

  Nederlands drinkwater behoort tot een van de beste ter wereld. Toch bevat ons kraanwater stoffen die u liever niet binnen wilt krijgen, zoals schadelijke chemicaliën en verontreinigingen. Door het water te filteren verwijdert u deze chemicaliën en verontreinigingen, waardoor u vers, schoon en helder drinkwater hebt. Er zijn verschillende methodes om water te filteren, waaronder de TDS-meting. TDS staat voor Total Dessolved Solides, oftewel het aantal opgeloste vaste stoffen in drinkwater.

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe