Blog

 1. De gezondheidsvoordelen van gember

  Gember is een van de gezondste specerijen ter wereld. De gezondheidsvoordelen en goede medicinale eigenschappen van gember zijn eindeloos. In dit artikel ontdekt u alle positieve effecten van gember, wat gember is, hoe gezond het is en de meerwaarde van het consumeren van gember supplementen.

   

  Gember: niet zomaar een wortel. Maar wat is het dan wel?

  Gember is een bijzondere smaakmaker, afkomstig van Tropisch Azië. De wortel heeft een pittig karakter wordt veel gebruikt als specerij in tal van gerechten, sauzen en dranken. De wortelstok heeft een bittere smaak met licht zoete tonen. Gember is niet zomaar een wortel. De gemberwortel bevat bioactieve componenten welke een heilzaam effect hebben op uw gezondheid.

   

  Hoe gezond is gember?

  Gember is erg gezond. Chinezen gebruiken gember al eeuwenlang vanwege de positieve werking op het spijsverteringsstelsel. Gember gaat misselijkheidsklachten en indigestie tegen.

  Lees meer »
 2. Detox recepten

  Heerlijk eten en detoxen gaan hand in hand. In dit blog ontdekt u wat een detox recept is en wat u kunt eten en drinken om te detoxen. Verder delen we de beste detox recepten en leggen wij u het verschil uit tussen een detox recept en een detox kuur.

   

  Wat is een detox recept?

  Een detox recept helpt uw lichaam te ontgiften. Het is eigenlijk niets minder dan de combinatie van een gezond dieet en voldoende vochtinname die helpt om uw lichaam te zuiveren.

  De lever speelt hierbij een belangrijke rol. Het reguleert een natuurlijk reinigingsproces door slechte stoffen uit onze organen en weefsels te halen en uit ons lichaam te verwijderen. Aan dit reinigingsproces van de lever zit een limiet. We krijgen steeds vaker veel schadelijke stoffen binnen die het lichaam niet zelf kan verwijderen. Een detox recept ondersteunt u hierbij.

   

  Lees meer »
 3. Alles wat u moet weten over vitamine C

  Iedereen heeft baat bij voldoende vitamine C, het belooft een aantal positieve effecten. In de wintermaanden zou het ons beschermen tegen verkoudheid en anderzijds is het een onmisbaar onderdeel van onze voeding. In dit blog ontdekt u alles wat u moet weten over vitamine C.

   

  Wat is vitamine C?

  Vitamine C is een onmisbare voedingsstof voor het lichaam. Het binnenkrijgen van voldoende vitamine C is belangrijk, omdat het veel taken in het lichaam verricht en reguleert. Het is wetenschappelijk bewezen dat vitamine C positieve effecten heeft op de gezondheid, daarom wordt het ook wel een ‘weerstandsvitamine’ genoemd.

  Vitamine C is een wateroplosbare vitamine. Dit houdt in dat vitamine C in het vocht van voedingsmiddelen zit en direct wordt opgenomen in uw bloed.

   

  Wat doet vitamine C?

  Vitamine C heeft de functie als antioxidant in het lichaam en is verantwoordelijk voo

  Lees meer »
 4. Hypnotherapie: wat is het en hoe werkt het?

  Even dagdromen of helemaal opgaan in de ene film of dat ene spel. Of als u aan het autorijden bent en ineens merkt op dat u al een heel stuk verder bent zonder u te herinneren hoe. Zulke ervaringen worden een lichte trance genoemd: een fase tussen waken en slapen in. Dit type trance wordt ook gebruikt bij hypnotherapie. Tegenwoordig wordt hypnotherapie steeds meer toegepast. In dit blog ontdekt u wat hypnotherapie is en hoe het werkt.

   

  Wat is hypnotherapie

  Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde psychische en lichamelijke klachten te behandelen. Een hypnotherapeut brengt een client met behulp van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance. In deze trance behoudt de client de controle over zichzelf. Doel van die trance is om veranderingen in gedachten en gedrag te realiseren, welke positief effect hebben op de psychische en lichamelijke klachten.

  Lees meer »
 5. Homeopathie en homeopathische geneesmiddelen uitgelegd

  Homeopathie en homeopathische middelen: de een zweert bij het gebruik ervan, terwijl de ander er sceptisch over is. Dat laatste is erg jammer, want hierdoor blijven veel mensen met allerlei klachten rondlopen. In dit blog ontdekt u wat homeopathie is en leggen we de werking van homeopathische geneesmiddelen uit.

   

  Wat is homeopathie en hoe werkt het?

  Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze die behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Samuel Hahnemann is de grondlegger van homeopathie. Binnen de homeopathie zijn drie disciplines te onderscheiden: klassieke, klinische en complexe homeopathie.

  Bij klassieke homeopathie wordt op een holistische wijze naar de klacht gekeken. De mens in zijn geheel staat centraal, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Klinische homeopathie kijkt puur naar de specifieke klacht en wordt met name toegepast bij acute klachten en zelfmedicatie. En complexe homeopathie

  Lees meer »
 6. Alles wat u moet weten over natuurgeneeskunde

  Steeds meer mensen zoeken oplossingen voor een klachten in een vorm van natuurgeneeskunde. In dit blog ontdekt u alles wat u moet weten over natuurgeneeskunde.

   

  Wat is natuurgeneeskunde

  Natuurgeneeskunde is een alternatieve geneeswijze waarbij de zelfherstellende functie van het lichaam centraal staat.

  Bij een natuurgeneeskundige behandeling wordt op een holistische manier gekeken naar de ziekte in plaats van naar de ziekte. Het gaat om de gehele mens, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen lichaam en geest. Alle focus gaat naar het voortdurende samenspel tussen lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale, culturele en spirituele aspecten van de unieke mens.

  De meeste natuurgeneeskundigen werken volgends de pijlers energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Werken die goed samen, dan zijn uw

  Lees meer »
 7. Dit zijn de belangrijkste voedingssupplementen

  Voedingssupplementen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse voedingspatroon. Pillen, druppels, poeders, capsules of in drankjes: het aanbod is enorm. Dit zijn de belangrijkste voedingssupplementen op een rijtje, zodat u naast uw voeding essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren en gezond te blijven.

   

  Vitamine D

  Onmisbaar: vitamine D. In de lente en in de zomer bent u meer en vaker buiten en schijnt de zon krachtig. In deze periode maakt uw lichaam zelf genoeg vitamine D aan. In de herfst- en wintermaanden schijnt de zon minder, waardoor uw lichaam logischerwijs minder vitamine D aanmaakt. Dit resulteert in een lager vitamine-D gehalte in uw bloed. Een vitamine-D supplement kan u ondersteunen. De stof in het supplement zorgt voor behoud van stevige

  Lees meer »
 8. De voordelen van een plantaardig dieet

  Een plantaardig dieet is enorm populair. Het aantal flexitariers, vegetariërs en veganisten blijft toenemen. Minder vlees en vis consumeren is goed voor het milieu, dierenwelzijn en ook voor onze gezondheid. Ontdek de voordelen van een plantaardig dieet in dit blog.

   

  Wat houdt een plantaardig dieet in

  Een plantaardig dieet bestaat uit het eten van fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten, zaden kruiden en specerijen, terwijl je anderzijds vlees, vis, melkproducten, eieren en kaas weglaat of vaker laat staan.

  Onderzoeken tonen aan dat een plantaardig dieet positieve effect heeft op onder meer hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker, diabetes, beroertes, dementie en reuma, nierziekten en de ziekte van Crohn.

  We zetten nog meer voordelen van een plantaardig dieet voor u op een rijtje.

  Lees meer »
 9. Natuurlijke middelen en tips voor een gehydrateerde huid

  De zomer is in volle gang. Een goed moment om eens aandacht te besteden aan het hydrateren van uw huid. De droge zomerlucht en vervuiling zorgen voor snellere uitdroging van de huid. In dit blog delen we natuurlijke middelen en tips voor een gehydrateerde huid.

   

  Visolie / omega-3

  Visolie / omega-3 zit boordevol gezonde vetten die zorgen voor een gladdere, egalere, soepelere en gehydrateerde huid. De vetten versterken ook de membranen van de cellen, waardoor het proces van huidveroudering wordt tegengegaan.

   

  Drink genoeg water

  Uw huid heeft genoeg water nodig om goed gehydrateerd te zijn en blijven. Drink voldoende water, zo’n 2 liter per dag op zijn minst. Sommige hydraterende producten k

  Lees meer »
 10. Wat zijn antioxidanten en waarom zijn ze zo belangrijk

  Antioxidanten zijn onmisbaar voor ons lichaam en onze gezondheid. Het is dan ook belangrijk dat uw lichaam over voldoende antioxidanten beschikt. We leggen u in dit blog uit wat antioxidanten zijn en waarom ze zo belangrijk zijn. 

   

  Wat zijn antioxidanten

  Een antioxidant is een verzamelnaam voor bepaalde vitaminen en mineralen zoals vitamine B1, B2, B6, C, E, ijzer en selenium. Antioxidant betekent eigenlijk ‘tegen oxidatie’. Oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. In ons lichaam speelt zuurstof een grote rol binnen verschillende processen. Door te eten krijgen we verschillende voedingsstoffen binnen, zoals suikers, eiwitten en koolhydraten. Zuurstof is essentieel bij het verbranden van deze voedingsstoffen. Maar ook bij lichamelijke inspanning verbruiken we een grote hoeveelheid zuurstof. Bij deze processen ontstaat dus een chemische reactie, de oxidatie. Gedurende het oxidatieproces komen vrije rad

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe