Blog

 1. Hoe kies ik het juiste luchtreiniging systeem

  Het belang van een luchtreiniger

  Het grootste deel van de lucht die u dagelijks inademt, is binnenlucht. Binnenlucht raakt sneller verontreinigd dan buitenlucht, omdat de lucht binnenshuis continue circuleert in dezelfde ruimte.

  Een slechte luchtkwaliteit is een van de grootste risico’s voor onze gezondheid en anno 2021 een serieus probleem. Het kan klachten als zuurstofgebrek, een benauwd of grieperig gevoel, concentratieproblemen, astma, allergieën en chronische bronchitis veroorzaken of verergeren. Hoe minder allergenen, micro-organismen en chemisch verontreinigende stoffen we inademen, hoe kleiner de kans op ziektes. Een goede luchtkwaliteit is dus belangrijk voor ons welzijn. Luchtreinigers maken de lucht binnenshuis vrij van vervuiling waaronder allergenen, virussen en fijnstof. 

   

  De oorzaken van luchtvervuiling binnenshuis

  We kunnen drie soorten vervuilers van lucht binnenshuis onderscheiden, te

  Lees meer »
 2. Hoe kies ik het juiste waterzuiveringssysteem

  Thuis water filteren wordt steeds populairder. Het is voor zowel particulieren als bedrijven een duurzame en relatief goedkope oplossing om het water te reinigen. In dit blog geven wij u meer informatie over het nut van water zuiveren en hoe u het juiste waterzuiveringssysteem kiest.

   

  Het nut van thuis water zuiveren

  In huis of op kantoor of elders kunnen we niet zonder drinkwater. Voldoende water drinken is van groot belang voor het menselijk lichaam, het houdt uw vochtbalans op peil. Hierbij geldt dat de kwaliteit van het water zo hoog mogelijk dient te zijn.

  Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

  Uit verschillende metingen blijkt dat sommige stoffen hun norm in het water overschrijden. Dit vormt niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om

  Lees meer »
 3. Goede voornemens met betrekking tot gezondheid behalen

  Goede voornemens voor het nieuwe jaar, wie maakt ze niet? De meeste goede voornemens hebben betrekking op onze gezondheid, denk hierbij aan fitter worden, gewicht verliezen of meer ontspannen. Het volhouden van voornemens blijkt vaak lastig. We beginnen vol frisse moed, maar meestal vallen we binnen een maand weer terug in onze oude gewoonten.

  Dit komt omdat de instelling van ons brein hetzelfde blijft en daarmee ook onze patronen. Uw dagelijks handelen wordt bepaald door de programmering van uw onderbewuste systeem. Wat u doet, doet u omdat het in uw brein opgeslagen ligt. Om die patronen te doorbreken is het belangrijk om uzelf te leren hoe u uw brein aanstuurt.

  In dit blog geven wij u een aantal tips om uw brein aan te sturen en goede voornemens met betrekking tot gezondheid te behalen, zodat het niet bij enkel die goede voornemens blijft.

   

  Schrijf goede voornemens uit

  Uw goede voornemens opslaan en herinneren

  Lees meer »
 4. Verbeter uw sportprestaties dankzij deze handige tips

  U bent actief aan het sporten, maar u behaalt (nog) niet het gewenste resultaat. Voor vele mensen is deze situatie herkenbaar. Er zijn een aantal factoren die positief effect hebben op uw gezondheid en sportprestaties. Verbeter uw sportprestaties dankzij de handige tips in dit blog. 

   

  Let niet alleen op inspanning, maar ook op ontspanning

  Veel fanatiekelingen willen het nog wel eens vergeten: rust nemen na fysieke inspanning. U denkt wellicht dat u door steeds intensiever te sporten met weinig rustperiodes sterker, sneller en beter wordt. Ontspanning na een sportprestatie is minstens zo belangrijk als inspanning en een cruciale factor om optimale resultaten te behalen. In rustmodus gunt u uw lichaam de kans om te herstellen en gaat uw niveau zelfs omhoog, doordat uw lichaam zich voorbereid voor een volgend sportmoment. Start u op het juiste moment met een nieuwe sportinspanning, dan kunt u in kleine stapjes vooruitgaan. Dit wordt ook wel

  Lees meer »
 5. Zo verhoogt u uw weerstand voor de koude wintermaanden

  De herfst is in volle gang en de winter staat voor de deur. Het is bij uitstek het jaargetijde waarin onder meer veel wordt gesnotterd en de griepjes om de hoek loeren. De uitspraak ‘’verhoog je weerstand om niet ziek te worden’’ komt u vast bekend voor. Maar is dat eigenlijk wel mogelijk, uw weerstand verhogen? In dit blog ontdekt u wat weerstand precies is en hoe u uw weerstand kunt verhogen voor de koude wintermaanden.

   

  Wat is weerstand precies?

  Weerstand is een ander woord voor uw immuunsysteem of afweersysteem. Uw afweersysteem bestaat uit twee onderdelen: witte bloedcellen en antistoffen. De functie van uw afweersysteem is om uw lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers als infectieziekten, virussen en bacteriën. Uw weerstand is dus het verdedigingsmechanisme dat zich verdedigt tegen invloeden van buitenaf. Is uw weerstand sterk, dan is uw afweersysteem hiertoe in staat. Heeft u een verminderde weerstand, dan wordt u sneller ziek.&nb

  Lees meer »
 6. Wat is ooracupunctuur en hoe werkt het

  Acupunctuur is enorm populair en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Deze vorm van alternatieve geneeskunde activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, hetgeen een positieve invloed heeft op uw gezondheid. Acupunctuur kent verschillende behandelmogelijkheden, waarbij er een in het oog springt dankzij de soms spectaculaire en snelle resultaten: ooracupunctuur. In dit blog ontdekt u wat ooracupunctuur is, hoe het werkt en welke voordelen het heeft voor uw gezondheid.

   

  Ooracupunctuur is een acupunctuurbehandelwijze waarbij acupunctuurpunten in de oorschelp worden gestimuleerd. Die stimulering kan met een naaldje of een kruidenballetje. Het is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur die is gericht op het herstellen en genezen van het lichaam met de oorschelp als werkterrein.

   

  De geschiedenis van ooracupunctuur

  Rond 1950 is ooracupunctuur ontwikkeld door Paul Nogier, een arts die bekend was met de manuele

  Lees meer »
 7. Wat is detoxen en welke voordelen kent het?

  Een aantal dagen leven sap, een glas citroenwater in de ochtend of een effectieve darmspoeling. Detoxen is populair. Zeker nu onze lichamen in de 21e eeuw steeds meer chemische stress, ofwel toxic load, ervaren. In dit blog ontdekt u wat detoxen is en welke effecten het heeft op uw lichaam

   

  Wat betekent detoxen

  Detox is afgeleid van het Engelse woord detoxification, wat ontgiften betekent. Het is een veelgebruikte benaming voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. U kunt over verschillende manieren detoxen, maar de meeste mensen detoxen via detoxkuren als sapjes en supplementen.

   

  Effect van detoxen op uw lichaam

  Detox is een kortstondige verandering in uw levensstijl en de positieve effecten op uw lichaam zijn tijdelijk. U kunt hierbij denken aan een fitter gevoel, meer energie hebben en afvallen. Wilt u op de langere termijn

  Lees meer »
 8. Wat is elektrosmog en hoe lost u het op

  Tegenwoordig stellen we ons steeds vaker bloot aan stralingen van meerdere en diverse stralingsbronnen in onze leefomgeving. In een tijd dat 5G meer en meer in opkomst is, zal de blootstelling aan elektromagnetische straling alleen nog maar verder stijgen. Elektromagnetische straling, ook wel elektrosmog genoemd, heeft negatieve effecten op onze gezondheid. In dit blog vertellen we u alles over elektrosmog, de veroorzakers, gevolgen en hoe u elektrosmog kunt voorkomen.

   

  Wat is elektrosmog

  Dagelijks stellen wij ons meermaals tot op hele korte afstand bloot aan verschillende stralingsbronnen, elektrosmog. Elektrosmog treedt dus op door invloeden van elektromagnetische velden.

  In deze elektromagnetische velden kunnen laag- en hoogfrequenties voorkomen. Elektrosmog kan worden onderverdeeld in vier verschillende vormen, te weten: elektrische wisselvelden laagfrequent, magnetische wisselvelden laagfrequent, statische-elektrische

  Lees meer »
 9. Het belang van goede huidverzorging

  U kent vast het gezegde ‘’schoonheid zit van binnen’’. Dat klopt, maar ook uiterlijke schoonheid komt van binnenuit. De huid heeft vele functies en laat sporen na van het leven. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan belastende invloeden als water, synthetische producten en koude temperaturen en zonlicht. Om de huid in goede conditie te houden is een goede huidverzorging enorm belangrijk. In dit blog vertellen we u er alles over.

   

  Functies van de huid

  De huid is ons grootste orgaan en dient ter bescherming van het lichaam. Het heeft vele essentiële functie. Zo beschermt de huid u tegen schadelijke stoffen en ziektekiemen, reguleert de huid dat de lichaamstemperatuur constant blijft, u lichaamsvocht verliest, vitamine D aanmaakt, energie opslaat in de vorm van een vetlaag en warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen voelbaar zijn.

  Talgproductie zorgt ervoor dat de huid vettig wordt gehouden en zweet

  Lees meer »
 10. Waterzuiveringsapparatuur: hype of trend?

  Innovatieve oplossingen voor waterzuivering winnen aan populariteit op de markt. Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

  Tegenwoordig zie je dus steeds vaker dat waterzuiveringsapparatuur wordt gebruikt. Maar is dit een hype of trend? In dit blog vertellen we je er alles over.

   

  Verschil tussen hype en trend

  Het is heel eenvoudig: een hype krijgt tijdelijk bovengemiddeld veel aandacht in de media en lijkt daardoor belangrijker dan in werkelijkheid het geval is, terwijl een trend een maatschappelijke verandering is. In tegenstelling tot een hype, is een trend vrij goed te voorspellen en kwantitatief te benaderen. Denk bijvoorbeeld aan het inflatiecijfer.

  Hypes en trends herkennen we aan de nieuwsberichten om ons heen en zijn het gesprek van de dag aan bijvoorbeeld

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe