Maandelijkse Archieven: December 2022

 1. Zo houdt u uw prostaat gezond

  De prostaat is een klein orgaan in het mannelijk lichaam dat een belangrijke functie vervult bij de voortplanting. Vaak weten mannen niet veel over de functie van de prostaat en denken ze er weinig over na totdat er problemen ontstaan. Een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon zijn onmisbaar voor het behoud van een gezonde en goed werkende prostaat. In dit blog ontdekt u hoe u uw prostaat gezond houdt en problemen kunt voorkomen.

   

  Welke voeding is goed voor uw prostaat?

  Gezonde voeding staat aan de basis van een gezond lichaam. De voedingsstoffen in groenten en fruit kunnen het risico op prostaatproblemen verlagen.

   

  Fruit

  In fruit zit fructose, een stof die bijdraagt aan een gezonde prostaat. Bovendien hebben verschillende onderzoekers een verband gevonden tussen de dagelijkse inname van minstens twee stukken fruit en het verkleinen van de kans op prostaatkanker.

  Blauwe bessen, frambozen, aardbeien,

  Lees meer »
 2. Voedingssupplementen voor zwangere vrouwen

  Als u zwanger bent wilt u natuurlijk goed zorgen voor uzelf en voor uw kindje. Vaak voelen moeders dat ze heel gezond willen eten, omdat dit goed is voor zowel hunzelf als het kindje. Anderzijds is het behouden van een balans in het voedingspatroon een behoorlijke uitdaging, omdat uw lichaam tijdens deze periode extra hard moet werken. De groei van een klein kindje in uw baarmoeder zorgt namelijk voor een verhoogde energiebehoefte. Het slikken van extra supplementen kunnen u ondersteunen om aan die behoefte te voldoen. In dit blog ontdekt u alles over voedingssupplementen voor zwangere vrouwen.

   

  Veranderende behoefte tijdens de zwangerschap

  Tijdens de zwangerschap deelt u de vitamines en mineralen die u binnenkrijgt met het kindje in uw buik. Doordat de behoefte hierin groeit,

  Lees meer »
 3. Wat heeft melatonine met slaap te maken?

  Slecht slapen: maar liefst één op de vijf mensen heeft er last van. Ze hebben moeite om in slaap te vallen, om door te slapen of worden vroeg wakker. Dit alles is een gevolg van de werking van het hormoon melatonine. Maar wat heeft melatonine met slaap te maken? Ontdek er alles over in dit blog.

   

  Wat is melatonine?

  Melatonine is een slaaphormoon dat wordt geproduceerd in de pijnappelklier. Hiervoor heeft uw lichaam het gelukshormoon serotonine nodig. Dit hormoon maakt melatonine aan. Serotoninen wordt aangemaakt door het aminozuur tryptofaan. Om de omzetting van tryptofaan naar serotonine te kunnen doen en van serotonine naar melatonine heb je co-factoren nodig. Dit zijn vitaminen en mineralen. Dezelfde vitaminen en mineralen die nodig zijn voor deze omzettingen worden ook gebruikt om dopamine, noradrenaline en adrenaline aan te maken. Dus als u veel stress ervaart in uw leven kan er minder goed melatonine aangemaakt worden.  

  Lees meer »
 4. Huidveroudering tegengaan in de overgang

  Wanneer vrouwen in de overgang komen verandert er veel. De huid is een van de voornaamste onderdelen die verandert tijdens deze periode. Het is een natuurlijk proces en alhoewel we huidveroudering niet 100% kunnen voorkomen, zijn er wel stappen die u kunt ondernemen om dit proces  te vertragen. In dit blog ontdekt u wat huidveroudering is en wat helpt tegen huidveroudering in de overgang.

   

  Wat is huidveroudering

  Huidveroudering is een proces dat wordt beïnvloed door interne en externe factoren. Deze factoren hebben ook effect op de tweede huidlaag. Deze bevat vezels, zoals collageen en elastine. Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van deze vezels groter dan de aanmaak, wat resulteert in huidverslapping, lijntjes en rimpels.

   

  Vanaf welke leeftijd begint huidveroudering?

  Het proces van huidveroudering

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe