Reversed Osmosis

Reversed Osmosis

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voordelen van omgekeerde osmose systemen

Omgekeerde osmose is een technologie die door flessenwater- en levensmiddelenproducenten over de hele wereld wordt gebruikt. Home omgekeerde osmose filters (membraan waterzuiveraars) maken leidingwater van elke kwaliteit absoluut veilig.

Het is veel budgetvriendelijker om een omgekeerde osmose waterzuiveringsinstallatie te installeren in de keuken onder de gootsteen dan gebotteld water te kopen. De kostprijs van water dat je thuis krijgt is minstens 10 keer lager.


Hoe werkt omgekeerde osmose?

Door de druk van de pijpleiding wordt water door het omgekeerde osmose membraan geperst. Het laat geen andere stoffen door dan water, zodat schadelijke onzuiverheden en hardheidszouten aan het oppervlak blijven en vervolgens in het riool (afvoerwater) worden weggespoeld. Omgekeerde osmose is gebaseerd op het natuurlijke biologische proces dat osmose heet: het helpt om de cellen van planten, dieren en mensen te verzadigen met nuttige stoffen (water voert ze door het celmembraan).


Wat zijn de kenmerken van het omgekeerde osmose gefilterde water?

RO filter maakt water veilig, het elimineert alle verontreinigingen. Het verwijdert zelfs pesticiden, nitraten, hormonen, antibiotica, bacteriën en virussen. Ziekenhuizen en dialysestations gebruiken omgekeerde osmose systemen om de moeilijkst te scheiden onzuiverheden te verwijderen (hun sporen kunnen gevaarlijk zijn). Omwille van zijn uiterste veiligheid is water gezuiverd door omgekeerde osmose filters het meest geschikt voor de babyvoeding.


Waarom wordt omgekeerde osmose gebruikt ter bescherming tegen kalkaanslag?

Het membraan in een omgekeerd osmose systeem laat geen hardheidszouten (calcium en magnesium, die de belangrijkste reden zijn van kalkaanslag en defecten aan apparatuur) door. Daarom is omgekeerde osmose de meest doeltreffende manier om hard water te zuiveren. Vergelijk: bij sorptiefilters moeten de onthardingspatronen om de 1-2 maanden worden vervangen, terwijl bij omgekeerde osmose systemen de kalkaanslag gedurende de hele levensduur van het membraan (1,5-2 jaar) wordt verwijderd.

Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe