Huidverzorging

 1. De Voordelen van Spijsverteringsenzymen en Probiotica

  De Voordelen van Spijsverteringsenzymen en Probiotica

  In ons drukke en veeleisende leven is het vaak moeilijk om voldoende aandacht te besteden aan onze gezondheid. We proberen ons dieet in balans te houden, sporten regelmatig en proberen stress te verminderen, maar soms is dat gewoon niet genoeg. Hier komen spijsverteringsenzymen en probiotica om de hoek kijken. Deze twee natuurlijke supplementen kunnen een wereld van verschil maken voor onze spijsvertering en algehele gezondheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van spijsverteringsenzymen en probiotica en ontdekken hoe ze ons kunnen helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

  Spijsverteringsenzymen: De Sleutel tot Efficiënte Vertering

  Onze spijsvertering begint niet pas in onze maag; het begint eigenlijk in onze mond. Speeksel bevat enzymen die helpen bij het afbreken van

  Lees meer »
 2. De voordelen van Aminozuren

  De voordelen van Aminozuren

  In de wereld van voedingssupplementen zijn aminozuren de bouwstenen van een gezonder lichaam. Deze microscopisch kleine eiwitfragmenten spelen een cruciale rol in verschillende lichaamsfuncties, variërend van spieropbouw tot het verbeteren van de algehele gezondheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de meerwaarde van aminozuren in supplementen en hoe ze kunnen bijdragen aan een optimale gezondheid.

  Wat Zijn Aminozuren?

  Aminozuren zijn organische verbindingen die de bouwstenen vormen van eiwitten in ons lichaam. Er zijn in totaal 20 verschillende aminozuren die betrokken zijn bij diverse biologische processen. Deze aminozuren kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: essentiële en niet-essentiële aminozuren.

  Lees meer »
 3. Eczeem behandelen

  Eczeem staat in de top vijf van meest voorkomende chronische aandoeningen. Vervelend, vooral die jeuk. In dit blog ontdekt u hoe eczeem ontstaat, veelvoorkomende vormen van eczeem en hoe u eczeem kunt behandelen.

   

  Veelvoorkomende vormen van eczeem

  Eczeem is er in allerlei soorten en de rode, jeukende plekken kunnen op het hele lichaam voorkomen. Wij lichten twee veelvoorkomende vormen van eczeem uit.

   

  Atopisch eczeem

  Atopisch eczeem is eczeem met een erfelijke aanleg. Mensen die last hebben van deze vorm van eczeem, hebben dit meestal al sinds de kinderjaren. Atopisch eczeem kan tijdelijk verdwijnen en later weer opspelen. U vindt het eczeem vaak terug aan de binnenkant van de elleboog, in de knieholte, op de enkels in de nek en rond de ogen.

   

  Contact eczeem

  Contact eczeem is een huidontsteking veroorzaakt door een allergische- of irritatiereactie na contact met een bepaalde stof. Contact

  Lees meer »
 4. Huidveroudering tegengaan in de overgang

  Wanneer vrouwen in de overgang komen verandert er veel. De huid is een van de voornaamste onderdelen die verandert tijdens deze periode. Het is een natuurlijk proces en alhoewel we huidveroudering niet 100% kunnen voorkomen, zijn er wel stappen die u kunt ondernemen om dit proces  te vertragen. In dit blog ontdekt u wat huidveroudering is en wat helpt tegen huidveroudering in de overgang.

   

  Wat is huidveroudering

  Huidveroudering is een proces dat wordt beïnvloed door interne en externe factoren. Deze factoren hebben ook effect op de tweede huidlaag. Deze bevat vezels, zoals collageen en elastine. Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van deze vezels groter dan de aanmaak, wat resulteert in huidverslapping, lijntjes en rimpels.

   

  Vanaf welke leeftijd begint huidveroudering?

  Het proces van huidveroudering

  Lees meer »
 5. Natuurlijke middelen en tips voor een gehydrateerde huid

  De zomer is in volle gang. Een goed moment om eens aandacht te besteden aan het hydrateren van uw huid. De droge zomerlucht en vervuiling zorgen voor snellere uitdroging van de huid. In dit blog delen we natuurlijke middelen en tips voor een gehydrateerde huid.

   

  Visolie / omega-3

  Visolie / omega-3 zit boordevol gezonde vetten die zorgen voor een gladdere, egalere, soepelere en gehydrateerde huid. De vetten versterken ook de membranen van de cellen, waardoor het proces van huidveroudering wordt tegengegaan.

   

  Drink genoeg water

  Uw huid heeft genoeg water nodig om goed gehydrateerd te zijn en blijven. Drink voldoende water, zo’n 2 liter per dag op zijn minst. Sommige hydraterende producten k

  Lees meer »
 6. Verschillende huidtypes en hoe ermee om te gaan

  Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende huidtypes. Iedere huid heeft een eigen natuurlijk kracht, en zo ook haar sterke en minder sterke eigenschappen.

  De huid beschermt u tegen virussen, bacteriën, schimmels, microben, gifstoffen, luchtvervuiling, UV-straling en nog een scala aan andere factoren. Het is belangrijk om te weten wat uw huidtype nodig heeft, zodat u uw huidverzorging hierop kunt afstemmen en uw huid kunt beschermen en laten stralen. In dit blog ontdekt u alles over verschillende huidtypes en hoe ermee om te gaan.

   

  Welke huidtypes zijn er?

  We kunnen vier verschillende huidtypes

  Lees meer »
 7. Zijn natuurlijke producten echt beter voor uw huid?

  Steeds meer mensen verzorgen hun huid met natuurlijke producten. Maar zijn natuurlijke producten echt beter voor uw huid dan samengestelde crèmes? U ontdekt het in dit blog van Meditech Europe.

   

  Natuurlijk product of dure marketing

  Van natuurlijke producten wordt vaak gezegd dat deze beter zijn voor de huid. Laten we direct met de deur in huis vallen. Natuurlijk is niet per definitie beter voor de huid. De meeste verzorgingsproducten en cosmetica bevatten ingrediënten die huidproblemen veroorzaken of verergeren. Ook in natuurlijke producten zitten deze ingrediënten.

  Veel bedrijven speelden in op de natuurlijk hype. Helaas wordt de term natuurlijk vaak misleidend gebruikt, want het is geen beschermde naam en ieder bedrijf mag deze term dus gebruiken, zelfs als er slechts 1 natuurlijk ingrediënt in een product zit. Daarnaast ondergaan veel natuurlijke producten eerst zoveel bewerkingen voordat ze in uw

  Lees meer »
 8. De effecten van alcohol op uw huid

  Een leuk terrasje pakken tijdens zonnige dagen of die ene belangrijke gelegenheid vieren. Een heerlijk flesje of glaasje alcohol mag dan vaak niet ontbreken. Zo nu en dan een drankje is natuurlijk geen probleem. Maar het alcoholgebruik heeft een negatief effect op uw huid. In dit blog beschrijven we een aantal effecten van alcohol op uw huid.

   

  Wat alcohol doet met uw lichaam

  Alcoholgebruik is een hepatotoxine, een giftige stof die de lever aantast. De lever staat in verbinding met uw huid. Dus als dit orgaan het zwaar te verduren heeft, zult u dat zien aan uw huid. Het maakt u vatbaarder voor huidinfecties.

  Verder beschikt alcohol over een lage voedingswaarde waardoor het ook een negatieve impact kan hebben op uw hormonen, cellen en bloedspiegel.

   

  Alcohol

  Lees meer »
 9. Last van hormonale acne en littekens? Zo lost u het op

  Acne en littekens, een groot deel van de jongeren en volwassenen heeft er last van. Vaak begint acne in de periode waarin uw hormonen veranderen. Het kan problemen geven en het plezier in uw dagelijkse leven flink belemmeren. Last van hormonale acne en littekens? In dit blog leest u wat hormonale acne is, wat de oorzaken zijn, bij wie hormonale acne voorkomt, de oplossingen tegen hormonale acne, hoe u het herkent en hoe u het kunt behandelen.

   

  Wat is hormonale acne

  Hormonale acne is een huidaandoening die zich uit in onder meer puistjes, mee-eters en onderhuidse ontstekingen. Zoals de naam al aangeeft wordt hormonale acne veroorzaakt door hormonen. Hormonen stimuleren de talgproductie in uw talgklieren. Een toename van bepaalde hormonen kan leiden tot te veel talg, met acne tot gevolg.

   

  Wat is het verschil tussen hormonale acne en puistjes?

  Het

  Lees meer »
 10. Wat zijn wratten en hoe kom ik er vanaf

  Zo’n klein onschuldig bultje op de huid. Een deel van de bevolking heeft er last van. Meestal verdwijnen ze vanzelf na verloop van tijd, maar sommige gaan niet weg en kunnen zelfs voor problemen zorgen. We hebben het hier natuurlijk over wratten. In dit blog leest u wat wratten zijn, hoe deze ontstaan, hoe u ze kunt voorkomen, de impact van wratten op uw gezondheid, hoe u van uw wratten af kunt komen en tips tegen wratten.

   

  Wat zijn wratten

  Wratten zijn goedaardige, ruwe uitstulpingen van de huid en worden overgedragen door persoonlijk contact. Wratten zijn meestal huidkleurig en vertonen vaak kleine zwarte puntjes. De meest voorkomende plaats van wratten zijn uw handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen op uw lichaam voorkomen. Wratten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: de verruca vulgaris, de planetaire wrat, de platte wrat, de draadwrat en de genitale wrat.

   

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe