Huidverzorging

 1. Last van hormonale acne en littekens? Zo lost u het op

  Acne en littekens, een groot deel van de jongeren en volwassenen heeft er last van. Vaak begint acne in de periode waarin uw hormonen veranderen. Het kan problemen geven en het plezier in uw dagelijkse leven flink belemmeren. Last van hormonale acne en littekens? In dit blog leest u wat hormonale acne is, wat de oorzaken zijn, bij wie hormonale acne voorkomt, de oplossingen tegen hormonale acne, hoe u het herkent en hoe u het kunt behandelen.

   

  Wat is hormonale acne

  Hormonale acne is een huidaandoening die zich uit in onder meer puistjes, mee-eters en onderhuidse ontstekingen. Zoals de naam al aangeeft wordt hormonale acne veroorzaakt door hormonen. Hormonen stimuleren de talgproductie in uw talgklieren. Een toename van bepaalde hormonen kan leiden tot te veel talg, met acne tot gevolg.

   

  Wat is het verschil tussen hormonale acne en puistjes?

  Het

  Lees meer »
 2. Wat zijn wratten en hoe kom ik er vanaf

  Zo’n klein onschuldig bultje op de huid. Een deel van de bevolking heeft er last van. Meestal verdwijnen ze vanzelf na verloop van tijd, maar sommige gaan niet weg en kunnen zelfs voor problemen zorgen. We hebben het hier natuurlijk over wratten. In dit blog leest u wat wratten zijn, hoe deze ontstaan, hoe u ze kunt voorkomen, de impact van wratten op uw gezondheid, hoe u van uw wratten af kunt komen en tips tegen wratten.

   

  Wat zijn wratten

  Wratten zijn goedaardige, ruwe uitstulpingen van de huid en worden overgedragen door persoonlijk contact. Wratten zijn meestal huidkleurig en vertonen vaak kleine zwarte puntjes. De meest voorkomende plaats van wratten zijn uw handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen op uw lichaam voorkomen. Wratten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: de verruca vulgaris, de planetaire wrat, de platte wrat, de draadwrat en de genitale wrat.

   

  Lees meer »
 3. Het belang van goede huidverzorging

  U kent vast het gezegde ‘’schoonheid zit van binnen’’. Dat klopt, maar ook uiterlijke schoonheid komt van binnenuit. De huid heeft vele functies en laat sporen na van het leven. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan belastende invloeden als water, synthetische producten en koude temperaturen en zonlicht. Om de huid in goede conditie te houden is een goede huidverzorging enorm belangrijk. In dit blog vertellen we u er alles over.

   

  Functies van de huid

  De huid is ons grootste orgaan en dient ter bescherming van het lichaam. Het heeft vele essentiële functie. Zo beschermt de huid u tegen schadelijke stoffen en ziektekiemen, reguleert de huid dat de lichaamstemperatuur constant blijft, u lichaamsvocht verliest, vitamine D aanmaakt, energie opslaat in de vorm van een vetlaag en warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen voelbaar zijn.

  Talgproductie zorgt ervoor dat de huid vettig wordt gehouden en zweet

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe