Leefomgeving

 1. Wat is hooikoorts en wat kunt u ertegen doen?

  De meeste grassen, planten en bloemen bloeien tussen februari en september. Deze bloeiperiode is prachtig om te zien, maar voor veel mensen is het een van de mindere periodes van het jaar: de start van het bloeiseizoen betekent ook de start van het hooikoortsseizoen. Ongeveer 10 tot 15% van alle Nederlanders heeft last van hooikoorts. Hooikoorts kan als enorm vervelend worden ervaren en leidt tot verschillende gezondheidsklachten. In dit blog leggen we u uit wat hooikoorts is en wat u ertegen kunt doen.

   

  Wat is hooikoorts

  Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel afkomstig van grassen, bomen en planten. Dat stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd. Op het moment dat u stuifmeel in uw ogen, neus, mond, keel of luchtpijp krijgt, worden uw slijmvliezen dikker en gaan ze meer slijm produceren waardoor u klachten krijgt.

   

  Lees meer »
 2. Gezonde en originele cadeaus voor na de feestdagen

  De eerste maand van het nieuwe jaar is in volle gang. Dat betekent dat de feestdagen alweer een aantal weken achter ons liggen. De meeste mensen beginnen een nieuw jaar met goede voornemens. Denk hierbij aan een dieet, proberen af te vallen of fit blijven en op een van deze manieren januari goed starten.

  U kunt het welzijn van uzelf en uw dierbaren bevorderen met een gezond en origineel cadeau. In dit blog zetten wij gezonde en originele cadeaus voor na de feestdagen voor u op een rijtje.

   

  Boeken

  Met een boek kunt u bijna niet de mist in gaan: het is een persoonlijk geschenk waarmee u de ander ook nog eens een momentje voor zichzelf gunt. Een boek over gezondheid komt altijd van pas. Of uw naaste nu kampt met de overgang, een winterdepressie, overgewicht of een betere sportprestatie wil leveren: er is altijd wel een boek te vinden dat aansluit op het thema dat momenteel speelt in het leven van

  Lees meer »
 3. Hoe kies ik het juiste luchtreiniging systeem

  Het belang van een luchtreiniger

  Het grootste deel van de lucht die u dagelijks inademt, is binnenlucht. Binnenlucht raakt sneller verontreinigd dan buitenlucht, omdat de lucht binnenshuis continue circuleert in dezelfde ruimte.

  Een slechte luchtkwaliteit is een van de grootste risico’s voor onze gezondheid en anno 2021 een serieus probleem. Het kan klachten als zuurstofgebrek, een benauwd of grieperig gevoel, concentratieproblemen, astma, allergieën en chronische bronchitis veroorzaken of verergeren. Hoe minder allergenen, micro-organismen en chemisch verontreinigende stoffen we inademen, hoe kleiner de kans op ziektes. Een goede luchtkwaliteit is dus belangrijk voor ons welzijn. Luchtreinigers maken de lucht binnenshuis vrij van vervuiling waaronder allergenen, virussen en fijnstof. 

   

  De oorzaken van luchtvervuiling binnenshuis

  We kunnen drie soorten vervuilers van lucht binnenshuis onderscheiden, te

  Lees meer »
 4. Wat is elektrosmog en hoe lost u het op

  Tegenwoordig stellen we ons steeds vaker bloot aan stralingen van meerdere en diverse stralingsbronnen in onze leefomgeving. In een tijd dat 5G meer en meer in opkomst is, zal de blootstelling aan elektromagnetische straling alleen nog maar verder stijgen. Elektromagnetische straling, ook wel elektrosmog genoemd, heeft negatieve effecten op onze gezondheid. In dit blog vertellen we u alles over elektrosmog, de veroorzakers, gevolgen en hoe u elektrosmog kunt voorkomen.

   

  Wat is elektrosmog

  Dagelijks stellen wij ons meermaals tot op hele korte afstand bloot aan verschillende stralingsbronnen, elektrosmog. Elektrosmog treedt dus op door invloeden van elektromagnetische velden.

  In deze elektromagnetische velden kunnen laag- en hoogfrequenties voorkomen. Elektrosmog kan worden onderverdeeld in vier verschillende vormen, te weten: elektrische wisselvelden laagfrequent, magnetische wisselvelden laagfrequent, statische-elektrische

  Lees meer »
 5. Waterzuiveringsapparatuur: hype of trend?

  Innovatieve oplossingen voor waterzuivering winnen aan populariteit op de markt. Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

  Tegenwoordig zie je dus steeds vaker dat waterzuiveringsapparatuur wordt gebruikt. Maar is dit een hype of trend? In dit blog vertellen we je er alles over.

   

  Verschil tussen hype en trend

  Het is heel eenvoudig: een hype krijgt tijdelijk bovengemiddeld veel aandacht in de media en lijkt daardoor belangrijker dan in werkelijkheid het geval is, terwijl een trend een maatschappelijke verandering is. In tegenstelling tot een hype, is een trend vrij goed te voorspellen en kwantitatief te benaderen. Denk bijvoorbeeld aan het inflatiecijfer.

  Hypes en trends herkennen we aan de nieuwsberichten om ons heen en zijn het gesprek van de dag aan bijvoorbeeld

  Lees meer »
 6. Elektrogevoeligheid: merkt u straling op?

  Apparatuur zoals Google Home speakers, laptops, WiFi, mobieltjes en slimme meters is niet meer weg te denken in de wereld van nu. Het zijn functionele oplossingen, maar die zorgen er ook voor dat de hoeveelheid elektromagnetische straling om ons heen toeneemt. De aanwezigheid van straling is niet waarneembaar, maar we kunnen allemaal de negatieve gevolgen van straling ondervinden. Sommige mensen ervaren zelfs gezondheidsklachten op het moment dat zij zich in een omgeving bevinden van bronnen die elektromagnetische velden produceren. Deze mensen lijden aan elektrogevoeligheid.

   

  In dit blog vertellen wij u alles over elektrogevoeligheid en wat u hiertegen kunt doen.

   

  Wat is elektrogevoeligheid?

  Bij elektrogevoeligheid is iemand gevoelig voor elektromagnetische velden. Elektromagnetische velden zijn afkomstig van verschillende bronnen binnenshuis en buitenshuis, zoals zendmasten, draadloze internetaansluitingen

  Lees meer »
 7. 12 tips voor minder straling in huis

  Het is niet waarneembaar, maar het is wel aanwezig in uw huis: straling. Door de opkomst van elektrische apparatuur zoals WiFi, mobieltjes, laptops en andere vormen van draadloze communicatie worden we steeds meer omringd met een groeiende hoeveelheid elektromagnetische straling. Blootstelling aan straling kan leiden tot schadelijke effecten op uw gezondheid. In dit blog leest u alles over straling in huis en krijgt u tips hoe u deze straling kunt verminderen.

   

  Welke straling heeft u in huis?

  In uw huis heeft u te maken met hoogfrequente elektromagnetische straling en laagfrequente elektrische en magnetische velden. Hoogfrequente elektromagnetische straling is afkomstig van elektronische apparatuur, zoals de stofzuiger, de wasmachine, de haardroger, de televisie en de iPad. Laagfrequente elektrische en magnetische velden in huis doordringen vanaf buitenaf uw woning, denk hierbij aan de straling van zendmasten of

  Lees meer »
 8. Hoe belangrijk is zuivere lucht

  Tijdens de pandemie brengen we een groot deel van de dag thuis door, zoals geadviseerd door het RIVM. We werken binnen, nodigen vrienden en familie uit binnen en doen het huishouden. We kiezen er bewust voor om naar buiten te gaan om een frisse neus te halen en een rondje te gaan wandelen. In deze blog bespreken we het belang van gezonde lucht bij u in huis. Omdat we in deze tijd een groot deel van onze tijd binnenshuis spenderen is het belangrijk om de lucht in huis fris en gezond te houden; voor zowel de neus als de luchtwegen.  

   

  Lucht reinigen

  Het is vreemd dat de verbeterde kwaliteit van isolatie bij ons thuis negatief effect heeft op de luchtkwaliteit. Hoe kan dit? Allergische reacties, verkoudheden en hoofdpijn worden binnenshuis veroorzaakt of verergerd. Dit kan astma, hooikoorts, huismijt en stofallergie als gevolg hebben. Goede luchtreiniging is dus erg belangrijk.

  Verschillende factoren spelen een rol

  Lees meer »
 9. Van negatieve straling naar heilzame harmonie

  Op de vooravond van het jaar 2017 leven we in een grotendeels digitale wereld. We kunnen ons haast geen leven meer voorstellen zonder al onze elektrische gemakken en willen massaal zo snel en zo mobiel mogelijk werken en communiceren. Maar al deze technologische mogelijkheden hebben een duidelijke keerzijde: elektromagnetische straling. Deze straling vormt voor een steeds groter wordend deel van de bevolking een zowel mentale als fysieke belasting. Daarom heeft Meditech Europe, met hun uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied, hard gewerkt aan innovatieve producten die de leefomgeving weer harmonieus en weldadig maken.

  Trilling is de sleutel tot het leven

  Wat veel mensen verbaast is dat elektromagnetische straling de sleutel is tot een gezond en creatief leven. Uit onderzoeken van dokter Schumann en dokter Anker Mueller is gebleken dat de resonante frequentie van onze planneet, 7,83 Hz, dezelfde is als die van onze alfa hersengolven. De golven die onder anderen

  Lees meer »
 10. Het belang van zuivere lucht in jouw leefomgeving

  Hoe belangrijk is zuivere lucht

  Of we het nu leuk vinden of niet: een groot deel van de dag brengen we tegenwoordig binnenshuis door. We zitten binnen te werken, nodigen er onze vrienden en familie uit, spelen er met onze kinderen. Daglicht en buitenlucht moeten we bewust opzoeken om ervan te profiteren. Tenzij de aard van je werk je naar buiten stuurt, zoals boswachter, boer of stratenmaker.

  Deze blog gaat over gezonde lucht. In huis, welteverstaan. De buitenlucht en de factoren die daar invloed op hebben bespreken we ongetwijfeld een andere keer. Juist omdat we zoveel binnen te vinden zijn is het van belang om de lucht in huis fris en gezond te houden, zowel voor de neus als voor de luchtwegen.

  Gek genoeg heeft de verbeterde kwaliteit van isolatie van onze huizen helaas een negatief effect op de luchtkwaliteit. Hoe komt dat dan precies? Allergische reacties, verkoudheden en hoofdpijn worden namelijk juist binnenshuis veroorzaakt of verergerd. Astma, hooikoorts,

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe