Leefomgeving

  1. Het verschil tussen water filteren en water vitaliseren

    Water drinken en de kwaliteit van dat water is belangrijk voor uw gezondheid. Waterstof speelt een rol bij alle lichaamsprocessen. Verschillende factoren, zoals droogte, verzilting en een toenemende vraag naar drinkwater, maken goed en voldoende drinkwater in Nederland niet meer zo zelfsprekend. Bovendien neemt de drinkwaterkwaliteit af door vervuiling vanuit de industrie, de landbouw en de huishoudens. Water filteren en water vitaliseren zijn twee manieren die bijdragen aan schoon en gezonder drinkwater. In dit blog ontdekt u het verschil tussen water filteren en water vitaliseren.

     

    Water zuiveren: is het echt nodig?

    Drinkwater in Nederland moet voldoen aan strenge normen. Nederlandse drinkwaterbedrijven controleren continue hun bronnen en drinkwater. Toch betekent dit niet dat ons

    Lees meer »
  2. Kunt u lood uit water filteren?

    Anno 2022 hebben veel woningen nog steeds loden waterleidingen. Dit lood komt in ons drinkwater terecht. Het loodgehalte bij sommige Nederlandse huishoudens is zelfs enorm hoog. Water met lood kan schade toebrengen aan de gezondheid. Lood uit water filteren kan een oplossing bieden. In dit blog ontdekt u onder meer hoe u lood uit water kunt filteren en de gevaren die lood in drinkwater met zich meebrengt.

     

    De gevaren die lood in drinkwater met zich meebrengt

    De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een norm voor lood in kraanwater. Elke liter drinkwater mag maximaal 10 microgram lood bevatten. De meeste woningen voldoen aan deze norm, maar er zijn dus nog wel woningen die niet aan deze norm voldoen.

    Ook na het plaatsen van een nieuwe kraan of het leggen van nieuwe leidingen kunnen er hoge concentraties lood in het kraanwater voorkomen.

    Lood is een substantie die jarenlang in het lichaam aanwezig

    Lees meer »
  3. Landen met het schoonste drinkwater ter wereld

    Uw dorst lessen met schoon drinkwater? Dan bestelt u het best een glas in een van de landen die we in dit blog bespreken. Ontdek de top 10 landen met het schoonste drinkwater ter wereld, hoe schoon drinkwater wordt bepaald, landen met het meest vervuilde water, bronnen van drinkwater en het verschil in zuiveringsprocessen.

     

    Hoe wordt bepaald wat het schoonste drinkwater is?

    We beperken ons hier even tot het bepalen van schoon drinkwater binnen Europa en Nederland. In alle landen van de Europese Unie (EU) gelden dezelfde normen voor de kwaliteit van het water. Deze normen staan in de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Het schoonste drinkwater wordt vervolgens bepaald aan de hoeveelheden lood en kwik per liter drinkwater.

    De kwaliteitseisen voor drinkwater uit de Europese Drinkwaterrichtlijn zijn in Nederland geïmplementeerd

    Lees meer »
  4. Plekken op de wereld met de meest zuivere lucht

    Steeds meer mensen in de samenleving hebben last van de luchtkwaliteit en ervaren klachten als luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten en kanker. Zuivere lucht is dus, net als gezond eten en drinken, essentieel voor een gezonde levensstijl. Het voedt u elke dag met zuurstof en energie.  In dit blog delen we onder meer de plekken op de wereld met de meest zuivere lucht, wat de doelstellingen van schone lucht volgens de WHO zijn en hoe u zuivere lucht in huis kunt halen.

     

    Doelstellingen schone lucht WHO

    In 2021 heeft de WHO haar richtlijnen voor de luchtkwaliteit bijgesteld. Het doel is om gezondheidswinst te behalen en schadelijke gezondheidseffecten en sterfte bij mensen te voorkomen. Daarom is de acceptabele hoeveelheid fijnstof per kubieke meter lucht gehalveerd van 10 naar 5 microgram/ m3.

    Lees meer »
  5. Wat is hooikoorts en wat kunt u ertegen doen?

    De meeste grassen, planten en bloemen bloeien tussen februari en september. Deze bloeiperiode is prachtig om te zien, maar voor veel mensen is het een van de mindere periodes van het jaar: de start van het bloeiseizoen betekent ook de start van het hooikoortsseizoen. Ongeveer 10 tot 15% van alle Nederlanders heeft last van hooikoorts. Hooikoorts kan als enorm vervelend worden ervaren en leidt tot verschillende gezondheidsklachten. In dit blog leggen we u uit wat hooikoorts is en wat u ertegen kunt doen.

     

    Wat is hooikoorts

    Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel afkomstig van grassen, bomen en planten. Dat stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd. Op het moment dat u stuifmeel in uw ogen, neus, mond, keel of luchtpijp krijgt, worden uw slijmvliezen dikker en gaan ze meer slijm produceren waardoor u klachten krijgt.

     

    Lees meer »
  6. Gezonde en originele cadeaus voor na de feestdagen

    De eerste maand van het nieuwe jaar is in volle gang. Dat betekent dat de feestdagen alweer een aantal weken achter ons liggen. De meeste mensen beginnen een nieuw jaar met goede voornemens. Denk hierbij aan een dieet, proberen af te vallen of fit blijven en op een van deze manieren januari goed starten.

    U kunt het welzijn van uzelf en uw dierbaren bevorderen met een gezond en origineel cadeau. In dit blog zetten wij gezonde en originele cadeaus voor na de feestdagen voor u op een rijtje.

     

    Boeken

    Met een boek kunt u bijna niet de mist in gaan: het is een persoonlijk geschenk waarmee u de ander ook nog eens een momentje voor zichzelf gunt. Een boek over gezondheid komt altijd van pas. Of uw naaste nu kampt met de overgang, een winterdepressie, overgewicht of een betere sportprestatie wil leveren: er is altijd wel een boek te vinden dat aansluit op het thema dat momenteel speelt in het leven van

    Lees meer »
  7. Hoe kies ik het juiste luchtreiniging systeem

    Het belang van een luchtreiniger

    Het grootste deel van de lucht die u dagelijks inademt, is binnenlucht. Binnenlucht raakt sneller verontreinigd dan buitenlucht, omdat de lucht binnenshuis continue circuleert in dezelfde ruimte.

    Een slechte luchtkwaliteit is een van de grootste risico’s voor onze gezondheid en anno 2021 een serieus probleem. Het kan klachten als zuurstofgebrek, een benauwd of grieperig gevoel, concentratieproblemen, astma, allergieën en chronische bronchitis veroorzaken of verergeren. Hoe minder allergenen, micro-organismen en chemisch verontreinigende stoffen we inademen, hoe kleiner de kans op ziektes. Een goede luchtkwaliteit is dus belangrijk voor ons welzijn. Luchtreinigers maken de lucht binnenshuis vrij van vervuiling waaronder allergenen, virussen en fijnstof. 

     

    De oorzaken van luchtvervuiling binnenshuis

    We kunnen drie soorten vervuilers van lucht binnenshuis onderscheiden, te

    Lees meer »
  8. Wat is elektrosmog en hoe lost u het op

    Tegenwoordig stellen we ons steeds vaker bloot aan stralingen van meerdere en diverse stralingsbronnen in onze leefomgeving. In een tijd dat 5G meer en meer in opkomst is, zal de blootstelling aan elektromagnetische straling alleen nog maar verder stijgen. Elektromagnetische straling, ook wel elektrosmog genoemd, heeft negatieve effecten op onze gezondheid. In dit blog vertellen we u alles over elektrosmog, de veroorzakers, gevolgen en hoe u elektrosmog kunt voorkomen.

     

    Wat is elektrosmog

    Dagelijks stellen wij ons meermaals tot op hele korte afstand bloot aan verschillende stralingsbronnen, elektrosmog. Elektrosmog treedt dus op door invloeden van elektromagnetische velden.

    In deze elektromagnetische velden kunnen laag- en hoogfrequenties voorkomen. Elektrosmog kan worden onderverdeeld in vier verschillende vormen, te weten: elektrische wisselvelden laagfrequent, magnetische wisselvelden laagfrequent, statische-elektrische

    Lees meer »
  9. Waterzuiveringsapparatuur: hype of trend?

    Innovatieve oplossingen voor waterzuivering winnen aan populariteit op de markt. Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

    Tegenwoordig zie je dus steeds vaker dat waterzuiveringsapparatuur wordt gebruikt. Maar is dit een hype of trend? In dit blog vertellen we je er alles over.

     

    Verschil tussen hype en trend

    Het is heel eenvoudig: een hype krijgt tijdelijk bovengemiddeld veel aandacht in de media en lijkt daardoor belangrijker dan in werkelijkheid het geval is, terwijl een trend een maatschappelijke verandering is. In tegenstelling tot een hype, is een trend vrij goed te voorspellen en kwantitatief te benaderen. Denk bijvoorbeeld aan het inflatiecijfer.

    Hypes en trends herkennen we aan de nieuwsberichten om ons heen en zijn het gesprek van de dag aan bijvoorbeeld

    Lees meer »
  10. Elektrogevoeligheid: merkt u straling op?

    Apparatuur zoals Google Home speakers, laptops, WiFi, mobieltjes en slimme meters is niet meer weg te denken in de wereld van nu. Het zijn functionele oplossingen, maar die zorgen er ook voor dat de hoeveelheid elektromagnetische straling om ons heen toeneemt. De aanwezigheid van straling is niet waarneembaar, maar we kunnen allemaal de negatieve gevolgen van straling ondervinden. Sommige mensen ervaren zelfs gezondheidsklachten op het moment dat zij zich in een omgeving bevinden van bronnen die elektromagnetische velden produceren. Deze mensen lijden aan elektrogevoeligheid.

     

    In dit blog vertellen wij u alles over elektrogevoeligheid en wat u hiertegen kunt doen.

     

    Wat is elektrogevoeligheid?

    Bij elektrogevoeligheid is iemand gevoelig voor elektromagnetische velden. Elektromagnetische velden zijn afkomstig van verschillende bronnen binnenshuis en buitenshuis, zoals zendmasten, draadloze internetaansluitingen

    Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe