Leefomgeving

 1. Elektrogevoeligheid: merkt u straling op?

  Apparatuur zoals Google Home speakers, laptops, WiFi, mobieltjes en slimme meters is niet meer weg te denken in de wereld van nu. Het zijn functionele oplossingen, maar die zorgen er ook voor dat de hoeveelheid elektromagnetische straling om ons heen toeneemt. De aanwezigheid van straling is niet waarneembaar, maar we kunnen allemaal de negatieve gevolgen van straling ondervinden. Sommige mensen ervaren zelfs gezondheidsklachten op het moment dat zij zich in een omgeving bevinden van bronnen die elektromagnetische velden produceren. Deze mensen lijden aan elektrogevoeligheid.

   

  In dit blog vertellen wij u alles over elektrogevoeligheid en wat u hiertegen kunt doen.

   

  Wat is elektrogevoeligheid?

  Bij elektrogevoeligheid is iemand gevoelig voor elektromagnetische velden. Elektromagnetische velden zijn afkomstig van verschillende bronnen binnenshuis en buitenshuis, zoals zendmasten, draadloze internetaansluitingen

  Lees meer »
 2. 12 tips voor minder straling in huis

  Het is niet waarneembaar, maar het is wel aanwezig in uw huis: straling. Door de opkomst van elektrische apparatuur zoals WiFi, mobieltjes, laptops en andere vormen van draadloze communicatie worden we steeds meer omringd met een groeiende hoeveelheid elektromagnetische straling. Blootstelling aan straling kan leiden tot schadelijke effecten op uw gezondheid. In dit blog leest u alles over straling in huis en krijgt u tips hoe u deze straling kunt verminderen.

   

  Welke straling heeft u in huis?

  In uw huis heeft u te maken met hoogfrequente elektromagnetische straling en laagfrequente elektrische en magnetische velden. Hoogfrequente elektromagnetische straling is afkomstig van elektronische apparatuur, zoals de stofzuiger, de wasmachine, de haardroger, de televisie en de iPad. Laagfrequente elektrische en magnetische velden in huis doordringen vanaf buitenaf uw woning, denk hierbij aan de straling van zendmasten

  Lees meer »
 3. Hoe belangrijk is zuivere lucht

  Tijdens de pandemie brengen we een groot deel van de dag thuis door, zoals geadviseerd door het RIVM. We werken binnen, nodigen vrienden en familie uit binnen en doen het huishouden. We kiezen er bewust voor om naar buiten te gaan om een frisse neus te halen en een rondje te gaan wandelen. In deze blog bespreken we het belang van gezonde lucht bij u in huis. Omdat we in deze tijd een groot deel van onze tijd binnenshuis spenderen is het belangrijk om de lucht in huis fris en gezond te houden; voor zowel de neus als de luchtwegen.  

   

  Lucht reinigen

  Het is vreemd dat de verbeterde kwaliteit van isolatie bij ons thuis negatief effect heeft op de luchtkwaliteit. Hoe kan dit? Allergische reacties, verkoudheden en hoofdpijn worden binnenshuis veroorzaakt of verergerd. Dit kan astma, hooikoorts, huismijt en stofallergie als gevolg hebben. Goede luchtreiniging is dus erg belangrijk.

  Verschillende factoren spelen

  Lees meer »
 4. Van negatieve straling naar heilzame harmonie

  Op de vooravond van het jaar 2017 leven we in een grotendeels digitale wereld. We kunnen ons haast geen leven meer voorstellen zonder al onze elektrische gemakken en willen massaal zo snel en zo mobiel mogelijk werken en communiceren. Maar al deze technologische mogelijkheden hebben een duidelijke keerzijde: elektromagnetische straling. Deze straling vormt voor een steeds groter wordend deel van de bevolking een zowel mentale als fysieke belasting. Daarom heeft Meditech Europe, met hun uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied, hard gewerkt aan innovatieve producten die de leefomgeving weer harmonieus en weldadig maken.

  Trilling is de sleutel tot het leven

  Wat veel mensen verbaast is dat elektromagnetische straling de sleutel is tot een gezond en creatief leven. Uit onderzoeken van dokter Schumann en dokter Anker Mueller is gebleken dat de resonante frequentie van onze planneet, 7,83 Hz, dezelfde is als die van onze alfa hersengolven. De golven die

  Lees meer »
 5. Het belang van zuivere lucht in jouw leefomgeving

  Hoe belangrijk is zuivere lucht

  Of we het nu leuk vinden of niet: een groot deel van de dag brengen we tegenwoordig binnenshuis door. We zitten binnen te werken, nodigen er onze vrienden en familie uit, spelen er met onze kinderen. Daglicht en buitenlucht moeten we bewust opzoeken om ervan te profiteren. Tenzij de aard van je werk je naar buiten stuurt, zoals boswachter, boer of stratenmaker.

  Deze blog gaat over gezonde lucht. In huis, welteverstaan. De buitenlucht en de factoren die daar invloed op hebben bespreken we ongetwijfeld een andere keer. Juist omdat we zoveel binnen te vinden zijn is het van belang om de lucht in huis fris en gezond te houden, zowel voor de neus als voor de luchtwegen.

  Gek genoeg heeft de verbeterde kwaliteit van isolatie van onze huizen helaas een negatief effect op de luchtkwaliteit. Hoe komt dat dan precies? Allergische reacties, verkoudheden en hoofdpijn worden namelijk juist binnenshuis veroorzaakt of verergerd. Astma, hooikoorts,

  Lees meer »
 6. Daglichtlampen, de kracht van natuurlijk licht

  De kracht van natuurlijk licht

  Natuurlijk daglicht is voor het leven op aarde onmisbaar. Licht regelt de biologische processen in een organisme en het heeft op mensen, dieren en planten een positieve werking: gezondheid en de psyche worden verbeterd. Gebrek aan natuurlijk daglicht  (vitamine D) door verkeerde of onvoldoende lichtbronnen kan zeer onaangename bijverschijnselen veroorzaken zoals stress, verminderde concentratie, moeheid, hoofdpijn of zelfs een depressie.

  In deze blog hebben we het over volspectrum daglichtlampen. Zonlicht is namelijk essentieel: het is zowel voedingsstof als medicijn, en iedereen kan er gratis gebruik van maken. Je hebt zelf niet helemaal meer in de hand hoeveel zonlicht je per dag krijgt.  Het weer wordt dagelijks gemanipuleerd.

  Andreas Moritz, auteur van het boek “Gezond m

  Lees meer »
 7. Sharp Plasmacluster Luchtreinigers | De kracht van zuivere lucht

  Meditech Europe - Sharp Plasmacluster LuchtreinigersIedereen die ooit op een berg gestaan heeft in Zwitserland, Scandinavië, Tasmanië of een van de andere schone plekken in de wereld weet wat het is om echte zuivere lucht in te ademen. Het frisse en krachtige gevoel van de zuivere lucht die door de longen stroomt en het hele lichaam doet tintelen is een genot. De zuivere lucht voedt het lichaam met zuurstof en voert gifstoffen uit het lichaam. Dit gevoel staat in schril contrast met wat de lucht in de steden van onze wereld met ons doet. Als we de luchtkwaliteit van Nederland bekijken zien we dat wij, grotendeels, een zeer slechte luchtkwaliteit hebben. Daarom brengen wij nu een vernieuwing op het gebied van luchtreiniging.

   

   

   

   

   

  Lucht | De onbekende gezondheidsfactor

  Meer e

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe