Maandelijkse Archieven: Juli 2022

 1. De voordelen van een plantaardig dieet

  Een plantaardig dieet is enorm populair. Het aantal flexitariers, vegetariërs en veganisten blijft toenemen. Minder vlees en vis consumeren is goed voor het milieu, dierenwelzijn en ook voor onze gezondheid. Ontdek de voordelen van een plantaardig dieet in dit blog.

   

  Wat houdt een plantaardig dieet in

  Een plantaardig dieet bestaat uit het eten van fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten, zaden kruiden en specerijen, terwijl je anderzijds vlees, vis, melkproducten, eieren en kaas weglaat of vaker laat staan.

  Onderzoeken tonen aan dat een plantaardig dieet positieve effect heeft op onder meer hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker, diabetes, beroertes, dementie en reuma, nierziekten en de ziekte van Crohn.

  We zetten nog meer voordelen van een plantaardig dieet voor u op een rijtje.

  Lees meer »
 2. Natuurlijke middelen en tips voor een gehydrateerde huid

  De zomer is in volle gang. Een goed moment om eens aandacht te besteden aan het hydrateren van uw huid. De droge zomerlucht en vervuiling zorgen voor snellere uitdroging van de huid. In dit blog delen we natuurlijke middelen en tips voor een gehydrateerde huid.

   

  Visolie / omega-3

  Visolie / omega-3 zit boordevol gezonde vetten die zorgen voor een gladdere, egalere, soepelere en gehydrateerde huid. De vetten versterken ook de membranen van de cellen, waardoor het proces van huidveroudering wordt tegengegaan.

   

  Drink genoeg water

  Uw huid heeft genoeg water nodig om goed gehydrateerd te zijn en blijven. Drink voldoende water, zo’n 2 liter per dag op zijn minst. Sommige hydraterende producten kunnen

  Lees meer »
 3. Wat zijn antioxidanten en waarom zijn ze zo belangrijk

  Antioxidanten zijn onmisbaar voor ons lichaam en onze gezondheid. Het is dan ook belangrijk dat uw lichaam over voldoende antioxidanten beschikt. We leggen u in dit blog uit wat antioxidanten zijn en waarom ze zo belangrijk zijn. 

   

  Wat zijn antioxidanten

  Een antioxidant is een verzamelnaam voor bepaalde vitaminen en mineralen zoals vitamine B1, B2, B6, C, E, ijzer en selenium. Antioxidant betekent eigenlijk ‘tegen oxidatie’. Oxidatie is een chemisch proces onder invloed van zuurstof. In ons lichaam speelt zuurstof een grote rol binnen verschillende processen. Door te eten krijgen we verschillende voedingsstoffen binnen, zoals suikers, eiwitten en koolhydraten. Zuurstof is essentieel bij het verbranden van deze voedingsstoffen. Maar ook bij lichamelijke inspanning verbruiken we een grote hoeveelheid zuurstof. Bij deze processen ontstaat dus een chemische reactie, de oxidatie. Gedurende het oxidatieproces komen vrije

  Lees meer »
 4. Verschillende huidtypes en hoe ermee om te gaan

  Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende huidtypes. Iedere huid heeft een eigen natuurlijk kracht, en zo ook haar sterke en minder sterke eigenschappen.

  De huid beschermt u tegen virussen, bacteriën, schimmels, microben, gifstoffen, luchtvervuiling, UV-straling en nog een scala aan andere factoren. Het is belangrijk om te weten wat uw huidtype nodig heeft, zodat u uw huidverzorging hierop kunt afstemmen en uw huid kunt beschermen en laten stralen. In dit blog ontdekt u alles over verschillende huidtypes en hoe ermee om te gaan.

   

  Welke huidtypes zijn er?

  We kunnen vier verschillende huidtypes

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe