Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende huidtypes. Iedere huid heeft een eigen natuurlijk kracht, en zo ook haar sterke en minder sterke eigenschappen.

De huid beschermt u tegen virussen, bacteriën, schimmels, microben, gifstoffen, luchtvervuiling, UV-straling en nog een scala aan andere factoren. Het is belangrijk om te weten wat uw huidtype nodig heeft, zodat u uw huidverzorging hierop kunt afstemmen en uw huid kunt beschermen en laten stralen. In dit blog ontdekt u alles over verschillende huidtypes en hoe ermee om te gaan.

 

Welke huidtypes zijn er?

We kunnen vier verschillende huidtypes onderscheiden, te weten de normale huid, droge huid, vette huid en gecombineerde huid.

 

Normale huid

Een normale huid herkent u aan kleine poriën en weinig acne. De huid glimt niet, maar is ook niet droog. De huid is egaal en heeft een optimale vocht- en vetbalans. U kunt een normale huid het beste onderhouden door deze goed te reinigen en hydrateren. Houd hierbij rekening met de verschillende seizoenen.

 

Droge huid

Een droge huid voelt ruw, strak en schilferig aan. U krijgt sneller last van rimpels doordat er te weinig talg in de huid aanwezig is. Een grote groep mensen heeft last van een droge huid. De centrale verwarming, airconditioning en UV-straling zijn de belangrijkste factoren die veel vocht aan de huid onttrekken. Met de juiste producten en de juiste huidverzorging kunt u een droge huid vermijden. Wij adviseren u om dikke voedende crèmes te gebruiken.

 

Vette huid

Een vette huid herkent u aan grote poriën en een glans door de aanmaak van veel talg. De verhoogde talgproductie kan onder meer erfelijke en hormonale oorzaken hebben. Vermijd het gebruik van washandjes. Dit wrijving activeert de aanmaak van talg. Gebruik een goede reiniger en dagcrème.

 

Gecombineerde huid

Een glimmend voorhoofd typeert een gecombineerde huid. Een gecombineerde huid bestaat uit twee huidtypes: een droge huid en een vette huid. Waar uw huid op de ene plek glimt, kan die zomaar schraal en strak aanvoelen op een andere plek. Een gecombineerde huid vraagt om een verzorging per zone. Formules op basis van water en poeder weerstaan de doorbraak van vet beter dan rijke crèmes en vloeistoffen.

 

Wat voor huidtype heb ik?

Alvorens u de ideale verzorgingsroutine voor uw huid kan vinden, is het belangrijk om te bepalen welk huidtype u heeft. De natuurlijke staat van uw huid geeft uit zichzelf prijs welke ingrediënten en formules het nodig heeft. 

Een aantal criteria bepalen welk huidtype u heeft. Denk hierbij aan de hoeveelheid olie of talg, maar ook de gevoeligheid van uw huid. Daarnaast zijn zichtbare poriën, een glanzende huid en de textuur van uw huid factoren die uw huidtype beïnvloeden. Tot slot kunnen ook rimpels, vlekjes, roodheid en jeuk bepalend zijn.

 

De juiste huidverzorging

Wanneer u weet welk huidtype u heeft, kunt u aan de slag met de juiste producten huidverzorging die uw huid gezonder maken en u er op uw best uit laten zien. We geven u graag per huidtype advies voor de juiste huidverzorging.

 

Huidverzorging voor normale huid

Een relatief simpele huidverzorging kan al snel voor een goed resultaat zorgen bij een normale huid. U kunt kiezen uit zowat alle verzorgingsproducten.

 

Huidverzorging voor droge huid

Gebruik een hydraterende reinigingscrème als product om uw droge huid mee te verzorgen. Deze trekt extra hydratatie naar de oppervlakte van de huid.

 

Huidverzorging voor vette huid

Een mild reinigingsproduct specifiek voor een vette huid en hydrateren met een niet-comedonen crème is ons advies voor het verzorgen van uw vette huid.

 

Huidverzorging voor gecombineerde huid

Een product dat hyaluronzuur bevat is het beste voor het verzorgen van uw gemengde huid. Het product hydrateert drogere plekken zonder dat de poriën verstoppen. Gebruik tevens een schuimende reiniger. Deze pakt overtollige olie aan zonder de huid te strippen van de natuurlijek vocht barrière.

 

Wilt u uw huid gezond houden en huidproblemen voorkomen of verminderen? Dat begrijpen wij bij Meditech Europe als geen ander. Meditech Europa is uw grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve oplossingen voor uw gezondheid en een optimaal woon-, werk- en leefklimaat, zoals een lijn huidverzorgingsproducten. Al meer dan 15 jaar zijn wij als producent en distributeur wereldwijd het adres voor eindgebruikers, de detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.