Gezondheid

 1. Meest voorkomende allergieën en hoe u hiermee om kunt gaan

  Allergieën komen in onze samenleving steeds meer voor. In dit blog ontdekt u wat een allergie is en zetten we de meest voorkomende allergieën voor u op een rijtje.

   

  Wat is een allergie

  Een allergie is een reactie van het lichaam op een bepaalde stof. Denk hierbij aan stoffen zoals voedingsmiddelen en stuifmeel. Op het moment dat u in aanraking komt met deze stoffen, maakt uw immuunsysteem allergische antistoffen aan die resulteren in een allergische reactie.

   

  Verschillende soorten allergieën

  Allergieën bestaan in een aantal verschillende soorten, waardoor het lastig kan zijn om ze allemaal te herkennen. Tevens kunnen de klachten per allergie verschillen, omdat iedereen uniek is en ieder lichaam er anders op reageert. We geven u meer inzicht in de meest voorkomende allergieën.

   

  Hooikoorts

  Hooikoorts

  Lees meer »
 2. Wat zijn superfoods en waar hebben ze hun naam aan te danken

  Goed eten betekent goed voelen en goed uitzien. Door vers, gevarieerde en rauwe producten te eten bent u al goed op weg. Voegt u superfoods toe aan uw voeding, dan heeft u een geweldige aanvulling op uw gezonde leefstijl te pakken. Tegenwoordig ondervinden steeds meer mensen de gezonde eigenschappen van superfoods. In dit blog ontdekt u wat superfoods zijn en waar ze hun naam aan hebben te danken.

   

  Wat zijn superfoods

  Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde stoffen, zoals mineralen, vitaminen en antioxidanten. Daar hebben ze ook hun naam aan te danken. Het zijn gezonde en aanvullende producten in een evenwichtig voedingspatroon en kunnen uw lichaam voeden en herstellen. Ze vervangen nooit andere producten zoals groenten en fruit.

  U kunt superfoods op elke moment van de dag consumeren, als ontbijt, tussendoortje, lunch

  Lees meer »
 3. De medische redenen om wietolie te gebruiken

  Het gebruik van wietolie voor medische redenen blijft aan populariteit winnen dankzij de legale status en de (niet-)psychoactieve eigenschap. In dit blog ontdekt u wat wietolie is, de inhoud van wietolie, soorten wietolie, welke chronische klachten je ermee kunt behandelen en de risico’s die het met zich meebrengt.

   

  Wat is wietolie

  Medicinale wietolie is een oplossing van de vet oplosbare bestanddelen van een wietplant. Deze plant bevat stoffen die volgens verschillende onderzoeken een medicinale werking blijken te hebben. De vet oplosbare delen worden opgelost in olie.

   

  Inhoud van wietolie

  Wietolie bestaat uit cannabinoïden, onder andere THC en CBD, en andere werkzame bestanddelen zoals terpenen, in sterk geconcentreerde vorm.

  Cannabinoïden hechten zich aan ‘sensoren’ in hersenen en het immuunsysteem. Die sensoren zijn betrokken bij verschillende fysiolo

  Lees meer »
 4. Wat is een TDS-meting?

  Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Om de vochtbalans van het lichaam op peil te houden is het belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Omdat water zo’n fundamenteel onderdeel is van uw gezondheid kunt u zich wel voorstellen dat het zeker uitmaakt wat voor water u drinkt, want al uw lichaamscellen maken gebruik van het water dat u kiest om te drinken.

   

  Nederlands drinkwater behoort tot een van de beste ter wereld. Toch bevat ons kraanwater stoffen die u liever niet binnen wilt krijgen, zoals schadelijke chemicaliën en verontreinigingen. Door het water te filteren verwijdert u deze chemicaliën en verontreinigingen, waardoor u vers, schoon en helder drinkwater hebt. Er zijn verschillende methodes om water te filteren, waaronder de TDS-meting. TDS staat voor Total Dessolved Solides, oftewel het aantal opgeloste vaste stoffen in drinkwater.

  Lees meer »
 5. Het belang van een goede stoelgang

  Over de stoelgang praat niemand graag. Op een verjaardag en op het werk zult u zelden iemand iets horen zeggen over het doen van een grote boodschap, borrelende darmen, winderigheid of diarree. Toch vertelt uw stoelgang u veel over uw gezondheid. In dit blog ontdekt u het belang van een goede stoelgang, leert u een goede stoelgang herkennen en waarom een regelmatig stoelgang belangrijk is.

   

  Definitie van stoelgang

  Stoelgang is het laten gaan van de ontlasting, ook wel defecatie genoemd. Ontlasting bestaat uit onder meer onverteerde voedselresten, slijm, afgestoten cellen van het darmweefsel en verschillende soorten bacteriën.  Toch is de definitie van stoelgang voor iedereen anders. Waar de een elke dag naar het toilet gaat voor een grote boodschap, heeft een ander maar een enkele keer per week ontlasting. Zolang uw stoelgang soepel en zonder klachten verloopt, hoeft u zich geen zorgen te maken.  

   

  Zo herkent

  Lees meer »
 6. Wereldgezondheidsdag

  7 april is Wereldgezondheidsdag. Gezondheid is ons meest waardevolle bezit. Alles hangt af van hoe we ons voelen op fysiek, emotioneel en lichamelijk gebied. Toch is gezondheid niet vanzelfsprekend. Ieder jaar op 7 april wordt er even stilgestaan bij het feit dat een gezonde levensstijl letterlijk van levensbelang is. In dit blog ontdekt u wat Wereldgezondheidsdag is en hoe u de gezondheid van uzelf en uw naasten kunt verbeteren.

   

  Wat is wereld gezondheidsdag

  Wereldgezondheidsdag is een wereldwijde dag voor gezondheidsbewustzijn. Het is een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en wordt elk jaar op 7 april gevierd.

  Armoede, het ontbreken van goed onderwijs, ondoelmatig gezondheidsbeleid en -zorg en een ongezonde levensstijl zijn factoren die veel ziektes en problemen veroorzaken en een groot deel van de bevolking raken. De bedoeling van deze dag is om deze zaken, en ziektes

  Lees meer »
 7. Wat is een parasietenkuur en hoe werkt het

  De meeste mensen hebben er niets mee: parasieten. Parasieten zijn niet alleen eng, vies of vervelend. De kleine beestjes kunnen ook gezondheidsklachten met zich meebrengen. De kans op een parasitaire infectie is klein, maar brengt voor bepaalde groepen mensen risico’s mee. Vooral voor zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand kan een parasitaire infectie gevaarlijk zijn.

  Bepaalde planten en kruiden worden als parasietenkuur gebruikt. In dit blog ontdekt u wat een parasietenkuur is en wat deze inhoudt, klachten die voorkomen tijdens een parasitaire infectie, de oorzaken van een parasitaire infectie, hoe een parasietenkuur helpt tegen een parasitaire infectie en onze aanraders parasietenkuren.

   

  Wat is een parasietenkuur?

  Een parasietenkuur is een kuur die zeer sterke natuurlijke chemicaliën bevat van drie planten, te weten: zwarte walnootschil, kruidnagel en alsemkruid.

  De oorsprong van de parasietenkuur li

  Lees meer »
 8. Wat zijn paramedische producten en hoe verbeteren ze uw gezondheid

  Tegenwoordig stijgt de vraag naar paramedische producten enorm. In dit blog ontdekt u wat paramedisch betekent, wat paramedische producten zijn, het verschil met cosmetische producten, hoe paramedische producten uw gezondheid verbeteren en voorbeelden van paramedische producten.

   

  Wat betekent paramedisch

  Paramedisch betekent letterlijk ‘naast de dokter’. Paramedisch focust zicht niet direct op de genezing van een ziekte of aandoening, maar heeft tot doel om de gezondheid van een patiënt zo goed mogelijk op peil te houden. Paramedische producten kunnen dus ter ondersteuning dienen van reguliere en paramedische zorg.

   

  Wat zijn paramedische producten

  Paramedische producten hebben een wetenschappelijk bewezen werking en een hoog percentage aan werkende stoffen. Dit maakt paramedische producten exclusief, waardoor u ze enkel kunt aanschaffen bij gecertificeerde scho

  Lees meer »
 9. Hoe merkt u dat uw hormonen uit balans zijn en hoe gaat u ermee om

  De hormoonhuishouding staat aan de basis van vele processen in ons lichaam. Bij een tekort of te veel aan hormonen kunnen lichaamsfuncties ontregeld raken, hetgeen kan leiden tot klachten en de gemoedstoestand en levenskwaliteit flink beïnvloed. In dit blog ontdekt u wat hormonen zijn, hoe u merkt dat uw hormonen uit balans zijn en tips hoe om te gaan met een hormonale disbalans.

   

  Wat zijn hormonen

  Hormonen zijn chemicaliën die uw lichaam zelf aanmaakt en die via de bloedbaan organen en weefsels aansturen om verschillende lichaamsfuncties te reguleren. Hormonen zijn van invloed op zowel langlopende lichaamsprocessen als kortlopende lichaamsprocessen, zoals groei en ontwikkeling, puberteit en voortplanting, de stofwisseling en gedrag, gevoel en emoties.

  Hormonen worden aangemaakt in klieren van verschillende lichaamsdelen, zoals het hoofd, de hals, de buik en de voorplantingsorganen.

   

  Lees meer »
 10. Wat zijn wratten en hoe kom ik er vanaf

  Zo’n klein onschuldig bultje op de huid. Een deel van de bevolking heeft er last van. Meestal verdwijnen ze vanzelf na verloop van tijd, maar sommige gaan niet weg en kunnen zelfs voor problemen zorgen. We hebben het hier natuurlijk over wratten. In dit blog leest u wat wratten zijn, hoe deze ontstaan, hoe u ze kunt voorkomen, de impact van wratten op uw gezondheid, hoe u van uw wratten af kunt komen en tips tegen wratten.

   

  Wat zijn wratten

  Wratten zijn goedaardige, ruwe uitstulpingen van de huid en worden overgedragen door persoonlijk contact. Wratten zijn meestal huidkleurig en vertonen vaak kleine zwarte puntjes. De meest voorkomende plaats van wratten zijn uw handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen op uw lichaam voorkomen. Wratten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: de verruca vulgaris, de planetaire wrat, de platte wrat, de draadwrat en de genitale wrat.

   

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe