Maandelijkse Archieven: Januari 2022

 1. Gezonde en originele cadeaus voor na de feestdagen

  De eerste maand van het nieuwe jaar is in volle gang. Dat betekent dat de feestdagen alweer een aantal weken achter ons liggen. De meeste mensen beginnen een nieuw jaar met goede voornemens. Denk hierbij aan een dieet, proberen af te vallen of fit blijven en op een van deze manieren januari goed starten.

  U kunt het welzijn van uzelf en uw dierbaren bevorderen met een gezond en origineel cadeau. In dit blog zetten wij gezonde en originele cadeaus voor na de feestdagen voor u op een rijtje.

   

  Boeken

  Met een boek kunt u bijna niet de mist in gaan: het is een persoonlijk geschenk waarmee u de ander ook nog eens een momentje voor zichzelf gunt. Een boek over gezondheid komt altijd van pas. Of uw naaste nu kampt met de overgang, een winterdepressie, overgewicht of een betere sportprestatie wil leveren: er is altijd wel een boek te vinden dat aansluit op het thema dat momenteel speelt in het leven van

  Lees meer »
 2. Hoe kies ik het juiste luchtreiniging systeem

  Het belang van een luchtreiniger

  Het grootste deel van de lucht die u dagelijks inademt, is binnenlucht. Binnenlucht raakt sneller verontreinigd dan buitenlucht, omdat de lucht binnenshuis continue circuleert in dezelfde ruimte.

  Een slechte luchtkwaliteit is een van de grootste risico’s voor onze gezondheid en anno 2021 een serieus probleem. Het kan klachten als zuurstofgebrek, een benauwd of grieperig gevoel, concentratieproblemen, astma, allergieën en chronische bronchitis veroorzaken of verergeren. Hoe minder allergenen, micro-organismen en chemisch verontreinigende stoffen we inademen, hoe kleiner de kans op ziektes. Een goede luchtkwaliteit is dus belangrijk voor ons welzijn. Luchtreinigers maken de lucht binnenshuis vrij van vervuiling waaronder allergenen, virussen en fijnstof. 

   

  De oorzaken van luchtvervuiling binnenshuis

  We kunnen drie soorten vervuilers van lucht binnenshuis onderscheiden,

  Lees meer »
 3. Hoe kies ik het juiste waterzuiveringssysteem

  Thuis water filteren wordt steeds populairder. Het is voor zowel particulieren als bedrijven een duurzame en relatief goedkope oplossing om het water te reinigen. In dit blog geven wij u meer informatie over het nut van water zuiveren en hoe u het juiste waterzuiveringssysteem kiest.

   

  Het nut van thuis water zuiveren

  In huis of op kantoor of elders kunnen we niet zonder drinkwater. Voldoende water drinken is van groot belang voor het menselijk lichaam, het houdt uw vochtbalans op peil. Hierbij geldt dat de kwaliteit van het water zo hoog mogelijk dient te zijn.

  Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

  Uit verschillende metingen blijkt dat sommige stoffen hun norm in het water overschrijden. Dit vormt niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om

  Lees meer »
 4. Goede voornemens met betrekking tot gezondheid behalen

  Goede voornemens voor het nieuwe jaar, wie maakt ze niet? De meeste goede voornemens hebben betrekking op onze gezondheid, denk hierbij aan fitter worden, gewicht verliezen of meer ontspannen. Het volhouden van voornemens blijkt vaak lastig. We beginnen vol frisse moed, maar meestal vallen we binnen een maand weer terug in onze oude gewoonten.

  Dit komt omdat de instelling van ons brein hetzelfde blijft en daarmee ook onze patronen. Uw dagelijks handelen wordt bepaald door de programmering van uw onderbewuste systeem. Wat u doet, doet u omdat het in uw brein opgeslagen ligt. Om die patronen te doorbreken is het belangrijk om uzelf te leren hoe u uw brein aanstuurt.

  In dit blog geven wij u een aantal tips om uw brein aan te sturen en goede voornemens met betrekking tot gezondheid te behalen, zodat het niet bij enkel die goede voornemens blijft.

   

  Schrijf goede voornemens uit

  Uw goede voornemens opslaan en herinneren

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe