Goede voornemens voor het nieuwe jaar, wie maakt ze niet? De meeste goede voornemens hebben betrekking op onze gezondheid, denk hierbij aan fitter worden, gewicht verliezen of meer ontspannen. Het volhouden van voornemens blijkt vaak lastig. We beginnen vol frisse moed, maar meestal vallen we binnen een maand weer terug in onze oude gewoonten.

Dit komt omdat de instelling van ons brein hetzelfde blijft en daarmee ook onze patronen. Uw dagelijks handelen wordt bepaald door de programmering van uw onderbewuste systeem. Wat u doet, doet u omdat het in uw brein opgeslagen ligt. Om die patronen te doorbreken is het belangrijk om uzelf te leren hoe u uw brein aanstuurt.

In dit blog geven wij u een aantal tips om uw brein aan te sturen en goede voornemens met betrekking tot gezondheid te behalen, zodat het niet bij enkel die goede voornemens blijft.

 

Schrijf goede voornemens uit

Uw goede voornemens opslaan en herinneren in uw gedachten is niet genoeg. Zelfs het formuleren en uitprinten of ze opschrijven op een to do-lijstje geeft niet het optimale resultaat.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat het uitschrijven van goede voornemens met de hand veel beter werkt. Op het moment dat u de letters van de woorden met een pen met elkaar verbindt, worden uw hersenen meer geactiveerd dan tijdens het typen, waardoor uw goede voornemens beter in uw brein geïntegreerd worden. Het uitschrijven van uw goede voornemens helpt u dus om uw brein aan te sturen, waardoor u uw patronen kunt veranderen.

 

Maak een stappenplan en stel uw doelen SMART op

De valkuil waar veel mensen mee te maken krijgen bij het starten van goede voornemens is vaak dat ze pas op die 1 januari gaan nadenken hoe ze hun voornemens willen gaan behalen. Begint men eenmaal en valt het tegen, dan worden mensen al snel getriggerd om te stoppen met hun goede voornemens.

Wij adviseren u om ruimschoots voor de startdatum waarop u wilt beginnen met uw goede voornemens een stappenplan op te stellen waarin u exact uitwerkt wat u nodig heeft, wat u moet gaan doen en de uitdagingen die u eventueel kunt tegenkomen. Zo komt u in het nieuwe jaar niet voor verrassingen te staan.

De SMART-methode helpt u om het concretiseren van uw doelen eenvoudig te formuleren. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Welke Specifieke stappen moet u zetten om uw goede voornemens te behalen? Hoe gaat u de voortgang van uw goede voornemens Meten? Zijn uw goede voornemens Acceptabel en Realistisch? Welke Tijdsduur koppelt u aan uw goede voornemens om deze te behalen?

 

Voorbereidingen treffen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het behalen van uw goede voornemens met betrekking tot gezondheid. Wij geven u alvast een aantal tips om u op weg te helpen met de voorbereiding.

 

Ongezonde snacks uit de voorraadkast halen

Tijdens het proces om uw goede voornemens met betrekking tot gezondheid te behalen, kunt u in de verleiding komen om terug te vallen in oude gewoontes. Door ongezonde snacks uit de voorraadkast te halen, vergroot u de drempel om aan deze voeding te komen dan wanneer het in de kast naast u ligt.

 

Gezonde voeding in huis halen

Haal gezonde voeding in huis, dan gaat u vanzelf gezond eten, wat te allen tijde bijdraagt aan uw goede voornemens met betrekking tot gezondheid. Gezonde voeding is niet alleen goed voor uw lichaam en weerstand, u krijgt er ook energie door die u in staat stelt om uw goede voornemens te behalen.

 

Mogelijke aanvullende supplementen

Supplementen hebben een positief effect op uw gezondheid. De supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en dienen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Met de juiste voedingssupplementen blijven uw gewrichten soepel en uw botten gezond. Het behalen van goede voornemens begint met een gezond lichaam dat in staat is om de stappen te ondernemen om tot de eindstreep te komen.

 

Plan uw beweging in

U kunt nog zulke goede voornemens hebben, het gaat erom wat u echt doet. Beweging is goed voor uw lichamelijke en mentale gezondheid. Die gezonde geest helpt u het proces richting uw doelen vol te houden en uiteindelijk uw goede voornemens te behalen. Plan uw beweging in uw agenda, kom lekker in uw vel te zitten en ga voor die eindstreep!

 

Zoek mensen om u heen met een gelijk doel

Omring u met mensen die dezelfde goede voornemens hebben. Het is prettig en kan motiverend zijn om met iemand contact te hebben die hetzelfde streven heeft. U kunt ook hulp vragen aan een familielid, vriend, kennis of coach die u stimuleert bij het succesvol behalen van uw goede voornemens.

 

Houdt uw progressie bij

Doelen behalen gaat met vallen en opstaan. Houdt elke vorm van vooruitgang bij. Soms lijkt het alsof u eerst twee stappen achteruitgaat, maar die stap vooruit zijn er dan gelijk drie. Door uw progressie bij te houden kunt u zien hoe ver u al gekomen bent. Kijk hier regelmatig naar, het zal u motiveren om door te gaan met het behalen van uw goede voornemens.

 

Meditech Europa is de grootste en voordeligste online drogist van Nederland met een uitgebreid assortiment aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid en een optimaal woon-, werk- en leefklimaat. Sinds 2005 zijn wij als producent en distributeur wereldwijd het adres voor eindgebruikers, de detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.