Maandelijkse Archieven: Augustus 2022

 1. Hypnotherapie: wat is het en hoe werkt het?

  Even dagdromen of helemaal opgaan in de ene film of dat ene spel. Of als u aan het autorijden bent en ineens merkt op dat u al een heel stuk verder bent zonder u te herinneren hoe. Zulke ervaringen worden een lichte trance genoemd: een fase tussen waken en slapen in. Dit type trance wordt ook gebruikt bij hypnotherapie. Tegenwoordig wordt hypnotherapie steeds meer toegepast. In dit blog ontdekt u wat hypnotherapie is en hoe het werkt.

   

  Wat is hypnotherapie

  Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde psychische en lichamelijke klachten te behandelen. Een hypnotherapeut brengt een client met behulp van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance. In deze trance behoudt de client de controle over zichzelf. Doel van die trance is om veranderingen in gedachten en gedrag te realiseren, welke positief effect hebben op de psychische en lichamelijke klachten.

  Lees meer »
 2. Homeopathie en homeopathische geneesmiddelen uitgelegd

  Homeopathie en homeopathische middelen: de een zweert bij het gebruik ervan, terwijl de ander er sceptisch over is. Dat laatste is erg jammer, want hierdoor blijven veel mensen met allerlei klachten rondlopen. In dit blog ontdekt u wat homeopathie is en leggen we de werking van homeopathische geneesmiddelen uit.

   

  Wat is homeopathie en hoe werkt het?

  Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze die behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Samuel Hahnemann is de grondlegger van homeopathie. Binnen de homeopathie zijn drie disciplines te onderscheiden: klassieke, klinische en complexe homeopathie.

  Bij klassieke homeopathie wordt op een holistische wijze naar de klacht gekeken. De mens in zijn geheel staat centraal, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Klinische homeopathie kijkt puur naar de specifieke klacht en wordt met name toegepast bij acute klachten en zelfmedicatie. En complexe homeopathie

  Lees meer »
 3. Alles wat u moet weten over natuurgeneeskunde

  Steeds meer mensen zoeken oplossingen voor een klachten in een vorm van natuurgeneeskunde. In dit blog ontdekt u alles wat u moet weten over natuurgeneeskunde.

   

  Wat is natuurgeneeskunde

  Natuurgeneeskunde is een alternatieve geneeswijze waarbij de zelfherstellende functie van het lichaam centraal staat.

  Bij een natuurgeneeskundige behandeling wordt op een holistische manier gekeken naar de ziekte in plaats van naar de ziekte. Het gaat om de gehele mens, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen lichaam en geest. Alle focus gaat naar het voortdurende samenspel tussen lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale, culturele en spirituele aspecten van de unieke mens.

  De meeste natuurgeneeskundigen werken volgends de pijlers energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Werken die goed samen, dan zijn uw

  Lees meer »
 4. Dit zijn de belangrijkste voedingssupplementen

  Voedingssupplementen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse voedingspatroon. Pillen, druppels, poeders, capsules of in drankjes: het aanbod is enorm. Dit zijn de belangrijkste voedingssupplementen op een rijtje, zodat u naast uw voeding essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren en gezond te blijven.

   

  Vitamine D

  Onmisbaar: vitamine D. In de lente en in de zomer bent u meer en vaker buiten en schijnt de zon krachtig. In deze periode maakt uw lichaam zelf genoeg vitamine D aan. In de herfst- en wintermaanden schijnt de zon minder, waardoor uw lichaam logischerwijs minder vitamine D aanmaakt. Dit resulteert in een lager vitamine-D gehalte in uw bloed. Een vitamine-D supplement kan u ondersteunen. De stof in het supplement zorgt voor behoud van stevige botten,

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe