Even dagdromen of helemaal opgaan in de ene film of dat ene spel. Of als u aan het autorijden bent en ineens merkt op dat u al een heel stuk verder bent zonder u te herinneren hoe. Zulke ervaringen worden een lichte trance genoemd: een fase tussen waken en slapen in. Dit type trance wordt ook gebruikt bij hypnotherapie. Tegenwoordig wordt hypnotherapie steeds meer toegepast. In dit blog ontdekt u wat hypnotherapie is en hoe het werkt.

 

Wat is hypnotherapie

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde psychische en lichamelijke klachten te behandelen. Een hypnotherapeut brengt een client met behulp van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance. In deze trance behoudt de client de controle over zichzelf. Doel van die trance is om veranderingen in gedachten en gedrag te realiseren, welke positief effect hebben op de psychische en lichamelijke klachten.

 

Het verschil tussen hypnotherapie en hypnose

Hypnose wordt gebruik om mensen te vermaken, puur voor het plezier. Hypnose wordt dus niet op therapeutische basis gebruikt. Wanneer dit wel het geval is, spreken we van hypnotherapie. De hypnotherapeut gebruikt dan hypnose om u te begeleiden bij de aanpak van verschillende klachten en problemen.

 

Welke klachten kun je met hypnotherapie behandelen?

Hypnotherapie wordt effectief ingezet bij heel veel klachten. De bekendste klachten die men kan behandelen met hypnotherapie zijn hoofdpijn, prikkelbare darmen, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, slecht slapen, angsten, burn-out, concentratie- en geheugenproblemen, depressieve gevoelens, emotionele uitbarstingen, nervositeit en spanning, inzicht krijgen in eigen mogelijkheden en het afleren van ongewenst gedrag.

 

De voordelen van hypnotherapie ten opzichte van andere therapievormen

Het voordeel van hypnose en hypnotherapie ten aanzien van andere therapievormen zoals gesprekstherapieën en psychoanalyses is dat deze therapievorm de meest effectieve is. In een lichte trance, ook wel hypnose genoemd, kunt u communiceren met uw onderbewustzijn waar uw gewoontes, herinneringen, patronen en ervaringen liggen opgeslagen. Het onderbewustzijn werkt voornamelijk met beelden. Hoe gedetailleerder het beeld, hoe sneller uw onderbewustzijn de veranderingen creëert die u wenst.

 

Wetenschappelijk bewijs hypnotherapie

Onderzoeken tonen aan dat hypnotherapie ondersteuning kan bieden bij het verlichten van klinische problemen. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor wetenschappelijk onderzoek naar hypnotherapie. Die onderzoeken leren ons steeds meer over de effecten en resultaten van hypnotherapie.

 

FAQ

Wat doet een hypnotherapeut?

Een hypnotherapeut brengt een client onder hypnose om de klachten van de client te verhelpen of te verminderen. Onder hypnose bereikt u een staat van onderbewustzijn waarin wordt geprobeerd om veranderingen in gedachten en gedrag te realiseren.

 

Hoe oud is hypnotherapie?

De moderne hypnotherapie begon in de 18e eeuw. Toch is hypnose al zo oud als de mensheid zelf. In de oudheid gebruikten bevolkingsgroepen als Egyptenaren, Grieken en Romeinen het al om mensen te genezen van hun ziekten en in bepaalde extatische bewustzijnstoestanden te komen met het doel om contact te maken met goden en/of het genezen van ziekten. In de Middeleeuwen gebruikten alchemisten de therapie en zagen dit als een geheime wetenschap, terwijl spiritisten uit de vorige eeuw het gebruiken om in een trancetoestand te geraken die ze in staat stelden boodschappen van geesten te ontvangen. Tegenwoordig wordt hypnotherapie met name toegepast voor subtiele gedachten- of gedragsveranderingen.

 

Is hypnotherapie veilig?

Hypnose is volkomen veilig als de hypnotherapeut deze behandelmethode op de juiste wijze uitvoert en gebruikt. De lichte trance waarin u komt kunt u vergelijken met de trance waarin u zit tijdens het spelen van een spannend spel of het bekijken van een meeslepende film.

 

 

Meditech Europa is al ruim 15 jaar de grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan voor u klaar om tot het beste resultaat te komen: producten en apparatuur die uw gezondheid en leefomgeving bevorderen.