Maandelijkse Archieven: November 2022

 1. Het verschil tussen water filteren en water vitaliseren

  Water drinken en de kwaliteit van dat water is belangrijk voor uw gezondheid. Waterstof speelt een rol bij alle lichaamsprocessen. Verschillende factoren, zoals droogte, verzilting en een toenemende vraag naar drinkwater, maken goed en voldoende drinkwater in Nederland niet meer zo zelfsprekend. Bovendien neemt de drinkwaterkwaliteit af door vervuiling vanuit de industrie, de landbouw en de huishoudens. Water filteren en water vitaliseren zijn twee manieren die bijdragen aan schoon en gezonder drinkwater. In dit blog ontdekt u het verschil tussen water filteren en water vitaliseren.

   

  Water zuiveren: is het echt nodig?

  Drinkwater in Nederland moet voldoen aan strenge normen. Nederlandse drinkwaterbedrijven controleren continue hun bronnen en drinkwater. Toch betekent dit niet dat ons

  Lees meer »
 2. Kunt u lood uit water filteren?

  Anno 2022 hebben veel woningen nog steeds loden waterleidingen. Dit lood komt in ons drinkwater terecht. Het loodgehalte bij sommige Nederlandse huishoudens is zelfs enorm hoog. Water met lood kan schade toebrengen aan de gezondheid. Lood uit water filteren kan een oplossing bieden. In dit blog ontdekt u onder meer hoe u lood uit water kunt filteren en de gevaren die lood in drinkwater met zich meebrengt.

   

  De gevaren die lood in drinkwater met zich meebrengt

  De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een norm voor lood in kraanwater. Elke liter drinkwater mag maximaal 10 microgram lood bevatten. De meeste woningen voldoen aan deze norm, maar er zijn dus nog wel woningen die niet aan deze norm voldoen.

  Ook na het plaatsen van een nieuwe kraan of het leggen van nieuwe leidingen kunnen er hoge concentraties lood in het kraanwater voorkomen.

  Lood is een substantie die jarenlang in het lichaam aanwezig

  Lees meer »
 3. Hoe starten met gezonder leven?

  Het is belangrijk dat u gezond bent. Toch vinden veel mensen het lastig om gezond te leven. Ze weten niet goed welke keuzes ze moeten maken voor een gezonde leefstijl of vinden het lastig om zich aan de regels voor gezonde leefstijl te houden. Ontdek in dit blog hoe u kunt starten met gezonder leven. 

   

  Wat is een gezonde leefstijl?

  Een gezonde leefstijl is een manier van leven waarin u voldoende beweegt, gevarieerd en gezond eet, voldoende ontspant en slaapt. Daarnaast is het belangrijk dat u alcohol met mate nuttigt, niet rookt en stress zoveel mogelijk vermijdt. Een gezonde leefstijl betekent dus dat u lichamelijk als mentaal in balans bent.

   

  De voordelen van gezonder leven

  Of u nu gezonder wilt leven om gewicht te verliezen, uw conditie op peil te houden, van gezondheidsklachten

  Lees meer »
 4. Hoe u vermoeidheid kan overwinnen

  U herkent het vast wel: u staat moe op en moe naar bed gaat. Lange dagen, weinig slapen en de dagelijkse gang van zaken die doorgaat: het kost veel energie. Normaliter herstelt u van deze vermoeidheid binnen een paar dagen. Lijkt deze vermoeidheid constant en helpt uitrusten niet, dan kan dit een teken zijn van oververmoeidheid.

  In dit blog ontdekt u hoe u vermoeidheid kan overwinnen.

   

  Oververmoeidheid

  Bij oververmoeidheid heeft u last van vermoeidheidklachten als gevolg van een langere periode met weinig rust en herstel. Vaak is een onbalans tussen inspanning en ontspanning de oorzaak van oververmoeidheid.

  Voor oververmoeidheid is geen officiele diagnose, waardoor er geen directe definitie is voor dit klacht. 

   

  Tekenen van oververmoeidheid en mentale uitputting

  Oververmoeidheid en mentale uitputting kunnen

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe