Het is belangrijk dat u gezond bent. Toch vinden veel mensen het lastig om gezond te leven. Ze weten niet goed welke keuzes ze moeten maken voor een gezonde leefstijl of vinden het lastig om zich aan de regels voor gezonde leefstijl te houden. Ontdek in dit blog hoe u kunt starten met gezonder leven. 

 

Wat is een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl is een manier van leven waarin u voldoende beweegt, gevarieerd en gezond eet, voldoende ontspant en slaapt. Daarnaast is het belangrijk dat u alcohol met mate nuttigt, niet rookt en stress zoveel mogelijk vermijdt. Een gezonde leefstijl betekent dus dat u lichamelijk als mentaal in balans bent.

 

De voordelen van gezonder leven

Of u nu gezonder wilt leven om gewicht te verliezen, uw conditie op peil te houden, van gezondheidsklachten af wilt komen of wilt voorkomen of omdat u het gewoon leuk vindt: gezonder leven brengt een aantal voordelen met zich mee.

Gezonder leven verkleint de kans op ziekten als overgewicht, kanker en diabetes. Het geeft meer energie en draagt bij aan een gezonder uiterlijk en brengt u mentaal meer in balans. 

 

In 9 stappen naar een gezonder leven

Er zijn verschillende manieren om naar een gezonder leven te gaan. Wij helpen je graag op weg met onderstaand 9 stappenplan.

 

Creëer gezonde gewoontes die bij u passen

Kies gezonde gewoontes die u eenvoudig kunt volhouden en bij u passen. Een levensstijl die een ander volgt, hoeft voor u niet te werken. Durf hier eerlijk naar te kijken en ga voor gezonde gewoontes die u energie geven.

 

Zorg voor een goede mondverzorging

De mond spiegelt uw leefstijl. Een gezonde mond en een gezond gebit zijn van invloed op uw gezondheid. Goede mondzorg kan veel problemen voorkomen en draagt bij aan een gezonder leven. Laat (indien mogelijk) uw amalgaam vullingen vervangen.

 

Drink voldoende water

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water en 99% van alle stofwisselingsprocessen in ons lichaam vinden plaats in een vochtig milieu. Voor een optimale werking van uw lichaam en de stofwisseling en daarmee een gezond en goed functionerend lichaam is het drinken van voldoende water dus essentieel.

 

Maak van slaap een prioriteit

Uw slaap is van grote invloed op uw gezondheid. Tijdens de slaap herstelt uw lichaam van de dagelijkse activiteiten. Spieren ontspannen en hersenen kunnen prikkels verwerken. Maak van slaap een prioriteit, het is essentieel om gezond te blijven. 

 

Besteed aandacht aan hygiëne

Bacteriën en virussen zijn onderdeel van ons leven. Ondanks dat de meeste bacteriën en virussen niet schadelijk zijn, is het belangrijk om aandacht te besteden aan een goede hygiëne.

 

Maak gebruik van supplementen indien nodig

Een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon is onderdeel van een gezonde levensstijl. Onze voeding bevat tegenwoordig veel minder gezonde voedingsstoffen als vitaminen en mineralen als vroeger, daarnaast lukt het niet altijd om gevarieerd genoeg te eten. Als aanvulling hierop kunt u, uw voedingspatroon aanvullen met supplementen.

 

Plan je gezonde momenten in

Door het plannen van gezonde momenten bouwt u een gezonde levensstijl op. Pak dat gezonde snackmomentje thuis of op uw werk, sport dat uurtje waar u blij van wordt of neem die massage voor dat heerlijke gevoel van ontspanning.

 

Zorg dat je voldoende beweegt

Genoeg bewegen verhoogt de levenskwaliteit, zorgt voor een langer leven en vertraagt het ziekteverloop. Wij adviseren u om minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

 

Reflecteer en optimaliseer

Reflecteer op uw levensstijl. Wat gaat er goed? Wat kan beter? Wat heeft u nodig om gezonder te leven? Optimaliseer waar kan.

 

Wilt u zich ook goed voelen en keuzes maken die passen bij een gezonde levensstijl? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander.

Meditech Europe is sinds 2005 als producent en distribiteur wereldwijd dé organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

Door het produceren en aanbieden van innoverende producten met een duidelijke visie voor een optimaal woon-, werk- en leefklimaat leveren we een actieve bijdrage aan het vinden van de juiste gezonde natuurlijke harmonie.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.