Maandelijkse Archieven: Oktober 2022

 1. Zuurstofgenerator: werking en nut uitgelegd

  Zuurstof is onmisbaar voor de mens. Tijdens het bewegen, praten en denken: bij alles wat we doen gebruiken we energie. Voor die energie is zuurstof nodig. Een tekort aan zuurstof kan schadelijk zijn. Zuurstoftoediening kan eventuele schade in situaties waarin een tekort aan zuurstof is voorkomen. Zuurstoftoediening kan via onder meer een zuurstofgenerator. In dit blog ontdekt u de werking en het nut van een zuurstofgenerator.

   

  Wat is een zuurstofgenerator

  Een zuurstofgenerator is een klein apparaat dat zuurstof verrijkte lucht levert. Het apparaat is verplaatsbaar en ontwikkeld ter vervanging van de zuurstofcilinder. De lucht die wij inademen bestaat voor 78% uit stikstof, 21% uit zuurstofgas en 1% argon. Dankzij de verrijking van de zuurstofgenerator kan het percentage zuurstofgas verhoogd worden tot 90+%.

  De werking van een zuurstofgenerator kunt u vergelijken met die van een zuurstofconcentrator, maar de zuurstofgenerator is kleiner

  Lees meer »
 2. Slaap verbeteren in 5 stappen

  Slaap is onmisbaar voor een goede gezondheid en zorgt ervoor dat we goed kunnen functioneren. In dit blog ontdekt u hoe u uw slaap kunt verbeteren in 5 stappen, het belang van een goede nachtrust, feiten en fabels over slaap én hoe u slaapproblemen herkent.

   

  Het belang van een goede nachtrust

  Tijdens rust kunnen uw hersenen prikkels verwerken. Een goede nachtrust is hiervoor het perfecte moment. Door voldoende rust kunnen indrukken verwerkt worden en opgeslagen in ons geheugen.

  Naast prikkelverwerking brengt een goede nachtrust veel voordelen met zich mee. Het zorgt onder meer voor een opgewekte en positieve levenshouding, verbetert het immuunsysteem en meer controle over het gewicht.

   

  Feiten en fabels over slaap

  Dat een goede nachtrust essentieel is, weet iedereen. Toch bestaat er nogal onduidelijkheid over feiten en fabels over slapen. We zetten

  Lees meer »
 3. Wat is een therapeutisch kussen en waarvoor dient het

  Een goed kussen is een essentieel onderdeel voor een ontspannen nachtrust. Om goed uit te rusten is het belangrijk dat het hoofd, de nek en de wervelkolom goed met elkaar worden uitgelijnd. Therapeutische kussens kunnen hierbij helpen. In dit blog ontdekt u wat een therapeutisch kussen is en waarvoor het dient, bij welke klachten u het therapeutisch kussen gebruikt én soorten therapie kussens.

   

  Wat is een therapeutisch kussen

  Een therapeutisch kussen helpt om de lichaamspositie tijdens het slapen in bed te corrigeren of verbeteren.

  Het lichaam presteert optimaal als alle systemen, inclusief de uitlijning en spiercontrole, gelijktijdig werken. Op het moment dat afwijkingen in de houding aanwezig zijn, kan dit leiden tot spierspanningen en pijnklachten het normaal en pijnvrij positioneren en bewegen belemmeren. Een therapeutisch kussens maakt een optimale

  Lees meer »
 4. Alles wat u moet weten over vegetarische supplementen

  Vegetarisch leven wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch dieet omwille van de gezondheid, religieuze redenen, het milieu minder te belasten of om het welzijn van dieren. Daarbij vult maar liefst tweederde van alle vegetariërs het voedingspatroon aan met één of meerdere supplementen. In dit blog ontdekt u alles wat u moet weten over vegetarische supplementen.

   

  Wat zijn vegicaps

  Vegicaps zijn voedingssupplementen die geen dierlijke bestanddelen bevatten. Vegicaps zijn bedoeld om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen die vegetariërs niet voldoende via hun voeding binnenkrijgen.

  HPMC is een veilig en 100% plantaardig product. De capsule lost goed op in de maag en heeft van zichzelf geen enkele uitwerking op het lichaam.

  Dat vegicaps tegenwoordig

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe