Vegetarisch leven wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch dieet omwille van de gezondheid, religieuze redenen, het milieu minder te belasten of om het welzijn van dieren. Daarbij vult maar liefst tweederde van alle vegetariërs het voedingspatroon aan met één of meerdere supplementen. In dit blog ontdekt u alles wat u moet weten over vegetarische supplementen.

 

Wat zijn vegicaps

Vegicaps zijn voedingssupplementen die geen dierlijke bestanddelen bevatten. Vegicaps zijn bedoeld om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen die vegetariërs niet voldoende via hun voeding binnenkrijgen.

HPMC is een veilig en 100% plantaardig product. De capsule lost goed op in de maag en heeft van zichzelf geen enkele uitwerking op het lichaam.

Dat vegicaps tegenwoordig plantaardig zijn is een winst ten opzichte van vroeger, toen alle capsules gemaakt werden van gelatine. Gelatine is een eiwitproduct dat uit slachtafval wordt gehaald, hetgeen vegetariërs het liefst mijden. De huidige vegicaps zijn dus een volwaardige vervanger voor deze doelgroep.

 

Waarom supplementen belangrijk zijn in een vegetarisch dieet

Vegetariërs kunnen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen via een vegetarisch dieet.  Toch loopt deze groep mensen een vergroot risico op het ontwikkelen van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen kunt u uit supplementen halen.

 

Belangrijke supplementen voor vegetariërs

Wij zetten de belangrijkste supplementen voor vegetariërs voor u op een rijtje.

 

Omega 3

Omega 3 vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Deze visvetzuren zitten ook in plantaardige voeding. Toch halen veel vegetariërs niet voldoende omega 3 uit hun voeding. Omega 3 supplementen kunnen dit aanvullen.

 

Zink

Zink is een essentieel mineraal. Maar liefst 100 essentiële enzymen in uw lichaam zijn er afhankelijk van. Bovendien helpt zink bij de ondersteuning van immuniteit en de bevordering van wondgenezing. Plantaardige voedingsmiddelen bevatten slechts kleine hoeveelheden zink. Zorg dus dat u voldoende zink binnenkrijgt door de zink die u uit de voedingsmiddelen haalt aan te vullen met supplementen.

 

Ijzer

Ijzer is belangrijk voor de weerstand en het zuurstoftransport in het bloed. Hierdoor blijft u energiek en alert. Een tekort aan ijzer leidt tot klachten als vermoeidheid en bloedarmoede. Ijzer uit plantaardige producten wordt minder goed opgenomen dan ijzer uit dierlijke producten. Producten alls volkoren, tofu, peulen, noten, gedroogd fruit en groene bladgroenten bevatten plantaardig ijzer. Vul ijzer aan met supplementen en combineer de plantaardige ijzerbronnen met vitamine C voor het bevorderen van de ijzeropname.

 

Vitamine B12

Vitamine B12 kunt u enkel uit dierlijke producten halen. Vegetarische bronnen voor vitamine B12 zijn melk, eieren, kaas en melkproducten. Eet u geen zuivel of eieren, dan adviseren wij u om supplementen te slikken.

 

Eiwit

Eiwitten zitten in veel voedingsmiddelen, namelijk in noten, peulvruchten, sojaproducten en in groenten zoals spinazie, broccoli en bloemkool. Dit zijn plantaardige eiwitten. In tegenstelling tot dierlijke eiwitten zijn plantaardige eiwitten van minder kwaliteit door het ontbreken van aminozuren, een essentiële voedingsstof.

 

Zorg dat u de inname van plantaardige eiwitten aanvult met eiwit supplementen, zodat u met de juiste combinaties alles binnenkrijgt wat u nodig heeft.

Wilt u vegetarisch diëten én uw lichaam voorzien van de juiste vitaminen en mineralen? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander.

 

Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid, waaronder vegicaps.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.

 

 

FAQ

Waar is een capsule van gemaakt?

Een capsule is gemaakt van een gelatine-omhulsel, die zijn gevuld met werkzame stoffen. Capsules zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten: harde gel en zachte gel. Harde gel is vaak gemaakt van poeder en zachte gel van een vloeistof.

 

Waar zijn vegetarische capsules van gemaakt?

Vegetarische capsules zijn gemaakt van HMPC: gemodificeerd cellulose, vervaardigd uit de houtpulp van dennenbomen.

 

Wat is beter een capsule of tablet?

Zowel een capsule als tablet brengt voor- en nadelen met zich mee. Qua werking worden capsules sneller afgebroken in het lichaam dan tabletten, waardoor ze vaak sneller hun werk doen.

 

Welke vitamine komt u tekort als vegetariër?

Als vegetariër komt u met name vitamines als ijzer, B12, vitamine D en zink tekort. Deze tekorten kunt u aanvullen door voedingssupplementen te slikken.