Maandelijkse Archieven: Mei 2022

 1. Plekken op de wereld met de meest zuivere lucht

  Steeds meer mensen in de samenleving hebben last van de luchtkwaliteit en ervaren klachten als luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten en kanker. Zuivere lucht is dus, net als gezond eten en drinken, essentieel voor een gezonde levensstijl. Het voedt u elke dag met zuurstof en energie.  In dit blog delen we onder meer de plekken op de wereld met de meest zuivere lucht, wat de doelstellingen van schone lucht volgens de WHO zijn en hoe u zuivere lucht in huis kunt halen.

   

  Doelstellingen schone lucht WHO

  In 2021 heeft de WHO haar richtlijnen voor de luchtkwaliteit bijgesteld. Het doel is om gezondheidswinst te behalen en schadelijke gezondheidseffecten en sterfte bij mensen te voorkomen. Daarom is de acceptabele hoeveelheid fijnstof per kubieke meter lucht gehalveerd van 10 naar 5 microgram/ m3.

  Lees meer »
 2. Wat is hypnose en wat zijn de gezondheidsvoordelen.

  Het toepassen van hypnose komt meer en meer onder de aandacht. De meeste mensen hebben een bepaald beeld bij hypnose: van een slimme truc tot paranormale gave. Het lijkt het werk van kwakzalvers, maar hypnose kan wel degelijk een nuttige rol spelen bij het beschermen en bevorderen van de gezondheid.

   

  Het is een belangrijke innerlijke vorm van zelfzorg, naast gezonde voeding, beweging en andere uiterlijke vormen van gezondheid. Onze gedachten en emoties bepalen hoe wij ons innerlijk voelen en hoe we in het leven staan. Ze vormen de spiegel van onze gezondheid. Hypnose kan een ondersteuning zijn om uw manier van denken en het perspectief tegenover uzelf en het leven te verbeteren, zodat het uw gezondheid positief kan beïnvloeden. In dit blog ontdekt u wat hypnose is, de verschillende soorten, de belangrijkste

  Lees meer »
 3. Meest voorkomende allergieën en hoe u hiermee om kunt gaan

  Allergieën komen in onze samenleving steeds meer voor. In dit blog ontdekt u wat een allergie is en zetten we de meest voorkomende allergieën voor u op een rijtje.

   

  Wat is een allergie

  Een allergie is een reactie van het lichaam op een bepaalde stof. Denk hierbij aan stoffen zoals voedingsmiddelen en stuifmeel. Op het moment dat u in aanraking komt met deze stoffen, maakt uw immuunsysteem allergische antistoffen aan die resulteren in een allergische reactie.

   

  Verschillende soorten allergieën

  Allergieën bestaan in een aantal verschillende soorten, waardoor het lastig kan zijn om ze allemaal te herkennen. Tevens kunnen de klachten per allergie verschillen, omdat iedereen uniek is en ieder lichaam er anders op reageert. We geven u meer inzicht in de meest voorkomende allergieën.

   

  Hooikoorts

  Hooikoorts

  Lees meer »
 4. Wat zijn superfoods en waar hebben ze hun naam aan te danken

  Goed eten betekent goed voelen en goed uitzien. Door vers, gevarieerde en rauwe producten te eten bent u al goed op weg. Voegt u superfoods toe aan uw voeding, dan heeft u een geweldige aanvulling op uw gezonde leefstijl te pakken. Tegenwoordig ondervinden steeds meer mensen de gezonde eigenschappen van superfoods. In dit blog ontdekt u wat superfoods zijn en waar ze hun naam aan hebben te danken.

   

  Wat zijn superfoods

  Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde stoffen, zoals mineralen, vitaminen en antioxidanten. Daar hebben ze ook hun naam aan te danken. Het zijn gezonde en aanvullende producten in een evenwichtig voedingspatroon en kunnen uw lichaam voeden en herstellen. Ze vervangen nooit andere producten zoals groenten en fruit.

  U kunt superfoods op elke moment van de dag consumeren, als ontbijt, tussendoortje, lunch

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe