Goed eten betekent goed voelen en goed uitzien. Door vers, gevarieerde en rauwe producten te eten bent u al goed op weg. Voegt u superfoods toe aan uw voeding, dan heeft u een geweldige aanvulling op uw gezonde leefstijl te pakken. Tegenwoordig ondervinden steeds meer mensen de gezonde eigenschappen van superfoods. In dit blog ontdekt u wat superfoods zijn en waar ze hun naam aan hebben te danken.

 

Wat zijn superfoods

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde stoffen, zoals mineralen, vitaminen en antioxidanten. Daar hebben ze ook hun naam aan te danken. Het zijn gezonde en aanvullende producten in een evenwichtig voedingspatroon en kunnen uw lichaam voeden en herstellen. Ze vervangen nooit andere producten zoals groenten en fruit.

U kunt superfoods op elke moment van de dag consumeren, als ontbijt, tussendoortje, lunch en avondmaal.  

De term superfoods is niet wettelijk omschreven. Daarom beschouwen mensen superfoods als uiteenlopende voedingsmiddelen die in samenstelling verschillen. Supervoeding, supervoedsel, supergroente en superfruit zijn benamingen die vaak voor superfoods worden gebruikt.

 

De gezondheidsvoordelen van superfoods

Producenten van superfoods beweren dat superfoods een heilzame werking hebben. Ze zouden ons onder meer energie geven, de nachtrust bevorderen, het immuunsysteem versterken, beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten en zorgen voor een betere spijsvertering.

 

Voorbeelden van superfoods

Er zijn veel verschillende superfoods te verkrijgen. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

 

Green superfoods

Green superfoods zijn groene groenten die een hoog gehalte aan vitaminen, proteïnen, mineralen en gezonde bacteriën bevatten. Tarwegras, gerstgras, spirulina, chlorella en groene bladgroenten zoals sla, spinazie en boerenkool zijn voorbeelden van green superfoods.

 

Fruit en noten superfoods

Fruit en noten hebben gezonde eigenschappen die helpen bij het doden van (slechte) bacteriën. De belangrijkste fruit en noten zijn onder meer acai bessen, bosbessen, veenbessen, goji bessen, granaatappel, walnoten en kokosproducten. 

Daarnaast bevatten noten onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten verlagen het ongezonde cholesterol en zorgen voor het transport van verschillende vitamine en mineralen.

 

Onverzadigde vetten komen niet alleen voor in noten, maar ook in plantaardige producten zoals olijfolie en avocado.

 

Herb superfoods

Herb superfoods, ook wel superherbs genoemd, zijn kruiden met een hoog gehalte aan bepaalde vitaminen, mineralen, eiwitten of essentiële vetzuren. Herb superfoods hebben tevens bijzondere medicinale eigenschappen. Brandnetel, aloë vera, gember, anijs en basilicum zijn voorbeelden van herb superfoods.

 

Overige producten zoals bijenpollen, honing, koninginnengelei en zeewieren worden ook beschouwd als superfoods.

 

Waarom zijn nu net deze voedingsmiddelen superfoods?

In de Europese Unie mogen enkel producten waarvan de positieve eigenschappen bewezen zijn, ‘superfoods’ worden genoemd. Dat is het geval bij green, fruit, noten en herb superfoods. Deze superfoods hebben een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, goede vetten en enzymen. 

 

Superfoods eten met een beperkt budget

Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan superfoods. Toch kunt u van superfoods genieten met een beperkt budget.

 

Goedkopere supermarkten zoals de Lidl en winkels zoals de Action verkopen ook superfoods. Groenten en fruit zijn hier stukken goedkoper. Het is dus zeker de moeite waard om even op onderzoek uit te gaan om te kijken naar waar welke superfoods het voordeligst zijn te krijgen.

 

Vitamines en mineralen binnenkrijgen dankzij voedingssuplementen

Voedingssuplementen met superfoods zijn de perfecte aanvulling op uw voeding om vitamines en mineralen binnen te krijgen.

 

Meditech Europa is uw grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw leefomgeving en gezondheid, waaronder voedingssupplementen met superfoods. Populaire producten zijn spirulina en chlorella tabletten.

 

Spirulina chlorella algen tabletten

Deze mix heeft van nature een hoog gehalte aan eiwitten (alle essentiële aminozuren), vitamines, mineralen en antioxidanten.

 

Dit tablet kan worden gebruikt als supplement voor human voeding. De aanbevolen dosering is 3 maal per dag 2-4 tabletten innemen met een glas water, bijvoorbeeld bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.