Blogs over Stress

 1. Het belang  van Slaap voor Stressvermindering

  Het belang  van Slaap voor Stressvermindering

  In onze zoektocht naar het beheersen van stress zijn er verschillende benaderingen die ons kunnen helpen. Eén van de basisvoorwaarden die soms over het hoofd gezien wordt, is zorgen voor voldoende slaap van een goede kwaliteit. Deze blog verkent het belang van slaap voor stressvermindering. We delen ook praktische tips voor het verbeteren van de slaapkwaliteit. Daarnaast laten we je ook kennismaken met Meditech Europe, die graag advies, ondersteuning en mogelijke oplossingen biedt op het gebied van slaap en stress.

  Wat is slaap nou eigenlijk?

  Slaap is een natuurlijke, periodieke toestand van fysiologische rust waarbij het bewustzijn van de omgeving grotendeels verminderd is, de spieren ontspannen zijn en er een verandering is in de hersenactiviteit en het bewustzijn. Tijdens de slaap ondergaan we verschillende slaapfasen waarin essentiële processen plaatsvinden die bijdragen aan lichamelijk herstel, geheugenconsolidatie, emotionele verwerking en algemeen w

  Lees meer »
 2. Ontdek de Kracht van Mindfulness: Leven met Aandacht en Harmonie

  Ontdek de Kracht van Mindfulness: Leven met Aandacht en Harmonie

  In onze zoektocht naar het omgaan met stress zijn er benaderingen die ons kunnen helpen. Eén van deze benaderingen is mindfulness, een benadering die in het Westen steeds bekender wordt. Mindfulness is een goede manier om te onthaasten en stil te staan bij het “nu”, in deze samenleving waarin het tempo steeds hoger komt te liggen. In deze uitgebreide blog duiken we dieper in de wereld van mindfulness, wat het is, de oorsprong en het doel. Ook laten we enkele stappen zien die je kunt zetten om te beginnen en geven we alvast enkele oefeningen. Daarnaast laten we je ook kennismaken met Meditech Europe, die graag advies en ondersteuning biedt op het gebied van mindfulness. Laten we beginnen.

  Wat is Mindfulness

  Mindfulness is een mentale praktijk waarbij men de aandacht richt op het huidige mome

  Lees meer »
 3. Hoe Stress Aan te Pakken: Strategieën voor Directe Verlichting

  Hoe Stress Aan te Pakken: Strategieën voor Directe Verlichting

  In ons dynamische en veeleisende leven is stress een veelvoorkomende metgezel. Of het nu gaat om werk gerelateerde stress, persoonlijke uitdagingen of dagelijkse beslommeringen, stress kan een aanzienlijke invloed hebben op ons welzijn. In deze uitgebreide blogpost zullen we stress vanuit verschillende perspectieven verkennen, waarbij we begrijpen wat stress is, hoe het ons beïnvloedt en welke strategieën we kunnen gebruiken om er effectief mee om te gaan. Laten we beginnen.

  Wat is stress

  Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam op een externe prikkel die als bedreigend wordt ervaren. Of het nu positief is, zoals opwinding voor een uitdaging, of negatief, zoals de druk van deadlines, stress activeert een complex systeem van fysiologische en psychologische r

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe