Maandelijkse Archieven: Juni 2023

 1. Waarom een airco een slimme investering is

  Een airconditioningsysteem is meer dan alleen een luxe voor warme zomerdagen. Ontdek waarom het slim is om te investeren in een airco voor thuis of op kantoor.

   

  Welke functies heeft een airco

  Een airconditioningsysteem biedt verschillende functies die bijdragen aan een comfortabel binnenklimaat.

   

  Verkoelen

  Een airco verkoelt de ruimte door het verwijderen van warmte en het creëren van een aangename temperatuur. Dit wordt mogelijk gemaakt door het circuleren van gekoelde lucht en het regelen van de gewenste temperatuurinstellingen.

   

  Ventileren

  Naast het verkoelen van de ruimte speelt een airco ook een essentiële rol bij ventilatie. Het systeem trekt verse buitenlucht aan en voert deze naar binnen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Door het reguleren van de luchtstroom zorgt de airco voor een continue toevoer van frisse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht, waardoor een gezonde

  Lees meer »
 2. De gezondheidsrisico’s van hergebruikte plastic flesjes: wat je moet weten

  Het gebruik van herbruikbare flesjes wordt steeds populairder als een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpplastic. Echter, wist je dat volgens recent onderzoek maar liefst 93% van de herbruikbare flesjes sporen van schadelijke chemicaliën bevat? Dit alarmerende cijfer benadrukt de noodzaak om bewust te zijn van de mogelijke gevaren en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om onze gezondheid te beschermen. In dit artikel delen we essentiële informatie die je moet weten over dit onderwerp.

   

  Hoe ongezond zijn plastic flesjes?

  Plastic flesjes kunnen schadelijk zijn door het vrijkomen van chemicaliën zoals bisfenol A (BPA), dat in verband staat met hormoonontregeling en andere gezondheidsproblemen. Bovendien kunnen microplastics, kleine deeltjes plastic, zich ophopen in het water in de flesjes en daardoor door mensen worden ingenomen, met onzekere gevolgen voor de gezondheid. Hergebruikte flesjes kunnen ook bacteriën en schimmels bevatten

  Lees meer »
 3. Spijsverteringsenzymen en hun rol in optimale gezondheid

  Een gezonde spijsvertering is essentieel voor het behoud van optimale gezondheid. Spijsverteringsenzymen spelen een belangrijke rol in het complexe spijsverteringsproces. In dit blogartikel gaan we dieper in op spijsverteringsenzymen en hun functies, en verkennen we hoe ze bijdragen aan jouw welzijn.

   

  Wat zijn spijsverteringsenzymen?

  Spijsverteringsenzymen zijn eiwitten die een essentiële rol spelen bij het afbreken van voedsel in kleinere, gemakkelijk opneembare moleculen. Ze worden geproduceerd in verschillende delen van het spijsverteringsstelsel, zoals de mond, alvleesklier, maag en dunne darm.

   

  De spijsverteringsenzymen en hun functie

  Deze enzymen zijn verantwoordelijk voor het afbreken van koolhydraten, eiwitten en vetten, waardoor voedingsstoffen kunnen worden opgenomen en gebruikt door het lichaam.

   

  Koolhydraatvertering

  Spijsverteringsenzymen die betrokken zijn bij koolhydraatvertering,

  Lees meer »
 4. Belangrijke supplementen voor vegans

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Als veganist is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Om je voedingsbehoeften optimaal te vervullen, zijn supplementen een waardevolle aanvulling.  In dit blog zetten we de belangrijkste supplementen voor vegans op een rijtje.

   

  Op welke voedingstekorten loop je risico als vegan?

  Als vegan loop je een verhoogd risico op voedingstekorten vanwege de beperkingen in je dieet. Het plantaardige dieet kan rijk zijn aan voedingsstoffen, maar het kan ook enkele essentiële voedingsstoffen missen die voornamelijk voorkomen in dierlijke producten. Hier zijn vijf belangrijke voedingsstoffen waar veganisten extra aandacht aan moeten besteden.

   

  Eiwitten

  Plantaardige eiwitbronnen zijn minder volledig dan dierlijke bronnen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe