Waterkwaliteit meten

Waterkwaliteit meten

Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Meten van de waterkwaliteit kent tal van voordelen. Maar laten we beginnen met de waarom vraag, waarom zou u de waterkwaliteit meten? En hoe gaat het meten van de waterkwaliteit precies in zijn werk?

Er zijn verschillende waarden waarop gelet kan worden als het gaat om waterkwaliteit.

De voornaamste is de PH-waarde. Deze waarde vertelt van een vloeistof hoe zuur of basisch deze is. Deze waarde kan goed gemeten worden met een pH meter, die u terugvindt in ons assortiment.

Wat zegt deze waarde precies? Het geeft aan of een vloeistof een verzurende of ontzurende werking heeft. Hoe hoger het getal, hoe basischer de gemeten vloeistof is.

Waarom waterkwaliteit meten?

Om nog terug te komen op de waarom vraag, het is belangrijk om te weten wat de kwaliteit van het water is, als het gaat om een aquarium bijvoorbeeld. Vissen en planten zijn kieskeurig wat betreft de PH-waarde. Zo is het ook van belang om te zorgen dat zwembadwater of een jacuzzi de beste kwaliteit heeft, om er veilig in te kunnen zwemmen en de groei van bacteriën tegen te gaan.

Naast de PH-waarde hebben we ook testers in ons assortiment om andere waarden van het water te testen. Zo kunt u het water precies afstemmen op wat het beste is voor bijvoorbeeld aquariumdieren of aquariumplanten.

Filtert u het water wat u drinkt? Meet dan ook van dit water de PH-waarde. Gefilterd water wil nog weleens wat zuurder zijn. Meet het regelmatig om er zeker van te zijn dat de balans en zuurgraad van het water op het juiste niveau is.

Producten om waterkwaliteit te meten

In het assortiment van Meditech Europe zijn tal van producten te vinden om de waterkwaliteit te meten. Zo hebben we de Hanna HI98130 in ons assortiment, deze meet naast de PH-waarde ook de EC, TDS waarde en de temperatuur van het water. Verder hebben we nog testers die de silica waarde van het water kunnen meten. Dat kan met de Hanna HI 770 of Hanna HI 705.

Onze collectie producten om de waterkwaliteit te meten is omvangrijk. We doen ons best om altijd een zo compleet mogelijk aanbod te kunnen leveren. Bent u op zoek naar een specifiek product om waterkwaliteit te meten, dan kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vertrouw op de producten van Meditech Europe

Bij Meditech Europe leveren we innovatieve producten voor de gezondheid, waaronder verschillende producten om de kwaliteit van water te meten. Heeft u een specifieke vraag over water meten? Of wilt u meer weten over onze andere producten?

Ons team van verschillende experts helpt u graag. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Daarnaast kunt u het contactformulier invullen. Het is mogelijk om contact met ons op te nemen in verschillende talen.

We spreken Nederlands, Duits, Italiaans, Frans en Engels en streven er altijd naar om u zo snel mogelijk te voorzien van een passend antwoord.

Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe