Blogs over Voeding

 1. D-Mannose: natuurlijk wonder voor urineweggezondheid

  D-Mannose: natuurlijk wonder voor urineweggezondheid

  Ontdek de kracht van D-Mannose, een eenvoudige suiker die tegenwoordig geconcentreerd in supplementvorm verkrijgbaar is. Van preventie tot ondersteuning bij blaasontstekingen, leer alles over de werking en dosering, maar ook over mogelijke bijwerkingen. En verken natuurlijke alternatieven zoals cranberries. Ontdek hoe D-Mannose jouw gezondheid kan ondersteunen.

  D-Mannose, dit is het

  D-Mannose is een eenvoudig suiker, een monosaccharide, die structureel verwant is aan glucose. Het komt van nature voor in verschillende fruitsoorten zoals cranberries, appels, sinaasappels, perziken en sommige bessen. Het is ook aanwezig in kleine hoeveelheden in het menselijk lichaam.

  Dit is hoe D-Mannose werkt

  D-Mannose werkt voornamelijk door het beïnvloeden van bacteriën in de urinewegen. Het mechanisme achter D-Mannose is als volgt:

  Binding aan bacteriën: D-Mannose kan zich binden aan de fimbriae (haarachtige structuren) van bepaalde

  Lees meer »
 2. Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Theorie

  Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Theorie

  Duizenden jaren geleden leefden onze voorouders, de jagers-verzamelaars, in een wereld waarin voedselonzekerheid de norm was. Ze hadden geen toegang tot supermarkten of voorraden en waren afhankelijk van de grillen van de natuur. Deze omstandigheden dwongen hen om lange periodes zonder voedsel door te brengen, gevolgd door periodes van overvloed na een succesvolle jacht. Dit natuurlijke ritme van vasten en eten lijkt verrassend veel op wat we nu kennen als Intermittent Fasting. In deze blog serie verkennen we eerst hoe deze oude eetgewoonten ons inzicht kunnen geven in de potentiële voordelen van Intermittent Fasting in de moderne wereld. En geven we in het tweede deel een praktische gids voor beginners. Laten we beginnen.

  Wat is Intermittent Fasting

  Intermittent Fasting, ook wel periodiek vasten genoemd, is een eetpatroon dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Hoewel het concept tegenwoordig trendy lijkt,

  Lees meer »
 3. Natuurlijke Pijnstillers: Ontdek Alternatieven voor Pijnverlichting

  Natuurlijke Pijnstillers: Ontdek Alternatieven voor Pijnverlichting

  In een wereld waar synthetische medicijnen vaak de eerste keuze zijn voor pijnbestrijding, is er een groeiende interesse voor natuurlijke alternatieven. Veel mensen zoeken naar manieren om hun gezondheid op een meer holistische manier te benaderen, met een diepere verbinding met de natuur. In deze blog duiken we dieper in de wereld van natuurlijke pijnstillers, verkennen we de meest effectieve opties en geven we tips over hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse routine.

  Natuurlijke alternatieven voor farmaceutische pijnstillers

  Bij pijn, denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, spierpijn, een blessure of algehele malaise, grijpen we al snel naar paracetamol, ibuprofen of aspirine. Deze middelen zijn overal vrij verkrijgbaar. Ondanks de gemakkelijke verkrijgbaarheid, moet je de maximale dagdosering goed in de gaten houden en niet overschrijden en kunnen er bijwerkingen optreden.

  Naast deze synthetische pijnstillers zijn er ook, vaak minder bekende, natuurlijke

  Lees meer »
 4. Glycodin voor het juiste bloedglucose gehalte

  Glycodin voor het juiste bloedglucose gehalte

  Iedereen kent wel de zogenaamde middagdip. Je voelt je vermoeid en besluit snel een stuk cake te nemen om je energie weer op peil te brengen. Even later voel je je inderdaad opgepept, maar al gauw zakt je energieniveau verder weg dan daarvoor. Hoe komt dit? Dit fenomeen heeft alles te maken met je bloedglucose gehalte. In deze blog gaan we dieper in op wat bloedglucose precies is, hoe het werkt en ook bespreken we Glycodin, een supplement dat je kan helpen je bloedglucose gehalte te ondersteunen.

  Wat is bloedglucose

  Bloedglucose, ook wel bloedsuiker genoemd, verwijst naar de concentratie van glucose in het bloed. Glucose is een eenvoudige suiker die een belangrijke energiebron is voor het lichaam, vooral voor de hersenen en de spieren. De hoeveelheid glucose in het bloed wordt strikt gereguleerd om ervoor te zorgen dat het lichaam goed functioneert.

  Glucose komt uit het voedsel dat we eten. Koolhydraten zijn de belangrijkste leverancier voor glucose en

  Lees meer »
 5. De beste Boeken voor het perfecte Dieet

  De beste Boeken voor het perfecte Dieet

  Het vinden van het perfecte dieet kan een uitdagende reis zijn, vooral met de overvloed aan informatie die tegenwoordig beschikbaar is. Gelukkig zijn er enkele uitstekende boeken die je kunnen begeleiden op weg naar een gezonder en gebalanceerder voedingspatroon. In deze blog bespreken we een selectie van de beste boeken die je kunnen helpen bij het bereiken van je dieetdoelen. Van het afkicken van suiker tot het omarmen van Raw Food, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips. Lees verder om te ontdekken welke boeken je zeker op je leeslijst moet zetten.

  Volhouden van een Dieet en Voedingsgewoonten Veranderen

  Een dieet volhouden en je voedingsgewoonten blijvend veranderen vereist meer dan alleen kennis; het vraagt om een verandering van leefstijl. De boeken die we achtereenvolgens gaan bespreken bieden niet alleen dieetplannen, maar ook strategieën en inzichten die je helpen om gezonde keuzes te integreren in je dagelijks leven.

  Afkicken

  Lees meer »
 6. Natuurlijke Kracht: Groenlipmossel en Ovomet voor Gewrichtsgezondheid

  Natuurlijke Kracht: Groenlipmossel en Ovomet voor Gewrichtsgezondheid

  Welkom bij ons diepgaande onderzoek naar Groenlipmossel en Ovomet. Dit blog onthult de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en veelzijdige toepassingen van Groenlipmossel, een rijke bron van omega-3-vetzuren, in combinatie met Ovomet. Ontdek hoe deze natuurlijke kracht kan bijdragen aan een algeheel verbeterd welzijn. Laten we samen deze fascinerende ontdekkingsreis beginnen.

  Wat zijn Groenlipmosselen en wat is de voedingswaarde?

  Groenlipmosselen zijn een unieke soort schelpdieren die voornamelijk voorkomen in de wateren rond Nieuw-Zeeland. Ze gedijen goed in de koele, voedselrijke wateren van dit gebied. Deze mosselen zijn een belangrijk onderdeel van de mariene ecosystemen daar en spelen een rol bij het filteren van water en het handhaven van de kwaliteit van de habitat.

  De naam Groenlipmossel verwijst naar het opvallende groene randje dat te zien is aan de binnenkant van de schelpen. Deze groene kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van chlorofyl,

  Lees meer »
 7. Het belang van therapietrouw bij het gebruik van supplementen

  Het belang van therapietrouw bij het gebruik van supplementen

  In onze hedendaagse drukke levensstijl is het niet altijd eenvoudig om een uitgebalanceerd dieet te handhaven. Dit heeft geleid tot een toename in het gebruik van voedingssupplementen. Meditech Europe begrijpt het belang van deze supplementen en het cruciale aspect van therapietrouw voor maximale effectiviteit. In deze blog bespreken we de populairste supplementen, het verschil in de snelheid waarmee resultaten zichtbaar worden, en het belang van het volgen van professioneel advies.

  Populaire supplementen en hun voordelen

  Voedingssupplementen zoals multivitaminen, omega-3 vetzuren, en probiotica zijn enkele van de meest gebruikte supplementen. Multivitaminen bieden een breed spectrum aan essentiële vitaminen en

  Lees meer »
 8. Ontdek de Voordelen van Medicinale Paddenstoelen: Een Diepgaande Gids

  Ontdek de Voordelen van Medicinale Paddenstoelen: Een Diepgaande Gids

  Welkom bij onze blog over Agaricus Blazei Murill, Turkey Tail (elfenbankje) en Shiitake. Deze paddenstoelen kunnen worden beschouwd als medicinale paddenstoelen en het is geen geheim dat deze paddenstoelen al eeuwenlang in verschillende culturen worden gebruikt vanwege hun potentieel geneeskrachtige eigenschappen. Deze combinatie kan mogelijk positieve effecten hebben voor uw welzijn, en ondanks dat medicinale paddenstoelen al eeuwenlang toegepast worden in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), is er nog wel meer wetenschappelijk onderzoek nodig. In dit blog vergroten wij uw kennis over de boeiende wereld van medicinale paddenstoelen.

  Algemene informatie over Paddenstoelen

  Een paddenstoel is een vruchtlichaam van bepaalde schimmels. Schimmels zijn een aparte groep organismen die behoren tot het rijk van de fungi, dat naast paddenstoelen ook andere structuren omvat zoals mycelium en sporen. Het vruchtlichaam is het deel dat boven de grond groeit, terwijl het mycelium,

  Lees meer »
 9. De allesomvattende gids voor GABA en uw gezondheid

  De allesomvattende gids voor GABA en uw gezondheid

  Welkom bij onze uitgebreide blog over GABA en uw gezondheid! In deze blog gaan we dieper in op gamma-aminoboterzuur (GABA), een belangrijke neurotransmitter in uw lichaam die een cruciale rol speelt bij verschillende aspecten van uw fysieke en mentale welzijn. Van het reguleren van stress en angst tot het bevorderen van een goede nachtrust, ontdek hoe GABA een essentiële factor kan zijn voor een gezond en evenwichtig leven. Laten we samen duiken in de wereld van GABA en de impact ervan op uw algehele gezondheid verkennen.

  Wat is GABA en hoe werkt het?

  GABA ook wel Gamma-aminoboterzuur genoemd, is een aminozuur dat bij alle organismen voorkomt.

  Een aminozuur is een organische verbinding die essentieel is voor het opbouwen van eiwitten in levende organismen. Eiwitten zijn een fundamenteel onderdeel

  Lees meer »
 10. Venkel: een wonderknol met verborgen gezondheidsvoordelen

  Venkel: een wonderknol met verborgen gezondheidsvoordelen

  Welkom bij dit uitgebreide blog over venkel. In dit blog gaan we dieper in op de voedingswaarde van venkel en achtereenvolgens het effect van venkel op de spijsvertering, de ontstekingsremmende eigenschappen, venkel en de ademhaling, en de antioxidanten die venkel bevat. Ook benoemen we dat venkel als natuurlijke remedie tegen menstruatiepijn in te zetten is. Tot slot beschrijven we hoe venkel in een dieet te integreren is en behandelen we enkele vragen in de FAQ. Laten we samen de ontdekkingsreis beginnen naar de veelzijdige mogelijkheden van deze wonderknol.

  De voedingswaarde van venkel: wat zit erin?

  Venkel is een plantensoort uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). Venkel kwam oorspronkelijk alleen voor in het Middellandse Zeegebied, maar wordt nu wereldwijd verbouwd vanwege zijn eetbare knol, bladeren en zaden. Venkel heeft een zoete, dropachtige smaak en wordt veel gebruikt in de keuken. Venkel wordt ook gewaardeerd

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe