Blogs over Voeding

  1. Optimaliseer je Gezondheid met Meditech Europe Consultancy - Persoonlijke en Effectieve Gezondheidsbegeleiding

    Optimaliseer je Gezondheid met Meditech Europe Consultancy - Persoonlijke en Effectieve Gezondheidsbegeleiding

    Bij Meditech Europe geloven we in de kracht van welzijn en streven we ernaar om jou de meest persoonlijke en doeltreffende ondersteuning te bieden op jouw weg naar een gezonder en gelukkiger leven. Onze diensten zijn ontworpen om jou te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken, of je nu op zoek bent naar voedingsadvies, een persoonlijk bewegingsplan, of gewoon een luisterend oor om jouw welzijnsreis te bespreken.

    Ontdek de Kracht van Orthomoleculaire Therapie

    Stel je voor dat je begeleid wordt door onze deskundige Orthomoleculair therapeut, Cynthia van Driel. Met haar passie voor gezondheid en welzijn staat zij klaar om jou te helpen bij het ontdekken van de vele mogelijkheden die Meditech Europe Consultancy te bieden heeft. Cynthia biedt op maat gemaakte begeleiding die aansluit op jouw specifieke behoeften, zodat je concrete stappen kunt zetten richting een gezonder en gebalanceerder bestaan.

    Persoonlijke Begeleiding voor Jouw Gezondheid

    Bij

    Lees meer »
  2. De Rol van Probiotica in het Versterken van het Immuunsysteem

    De Rol van Probiotica in het Versterken van het Immuunsysteem

    In de zoektocht naar natuurlijke gezondheidsoplossingen krijgen probiotica steeds meer aandacht. Probiotica, ook wel bekend als "gezonde bacteriën," spelen een cruciale rol in het bevorderen van darmgezondheid en het versterken van het immuunsysteem. In deze blog duiken we diep in de wereld van probiotica en ontdekken we hoe deze voedingssupplementen bijdragen aan een sterkere immuniteit.

    Wat Zijn Probiotica?

    Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer in voldoende hoeveelheden geconsumeerd, gunstige effecten hebben op de gezondheid. Ze komen van nature voor in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir en zuurkool, maar zijn ook beschikbaar als voedingssupplementen. De meest voorkomende probiotische stammen zijn Lactobacillus en Bifidobacterium.

    Probiotica en Darmgezondheid

    Onze darmen herbergen

    Lees meer »
  3. Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Praktijk

    Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Praktijk

    Welkom bij het tweede deel van onze serie over Intermittent Fasting. In ons eerste blog hebben we de theorie achter Intermittent Fasting besproken en uitgelegd waarom deze methode goed kan zijn voor je algehele gezondheid. In dit blog gaan we dieper in op de praktijk van Intermittent Fasting en geven we je praktische tips om ermee te beginnen. Het woord "vasten" kan bij veel mensen onmiddellijk gedachten oproepen aan honger en ontbering, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Als je het langzaam opbouwt en de eerste weken rustig begint, zul je merken dat het meestal meevalt. In deze blog bespreken we hoe je Intermittent Fasting op een haalbare en gezonde manier kunt integreren in je dagelijks leven. Lees verder om meer te leren over de praktijk van Intermittent Fasting.

    Wat betekent Intermittent Fasting in de praktijk

    Intermittent fasting (IF) is een eetpatroon waarbij perioden van vasten worden afgewisseld met perioden waarin voedsel wordt geconsumeerd.

    Lees meer »
  4. D-Mannose: natuurlijk wonder voor urineweggezondheid

    D-Mannose: natuurlijk wonder voor urineweggezondheid

    Ontdek de kracht van D-Mannose, een eenvoudige suiker die tegenwoordig geconcentreerd in supplementvorm verkrijgbaar is. Van preventie tot ondersteuning bij blaasontstekingen, leer alles over de werking en dosering, maar ook over mogelijke bijwerkingen. En verken natuurlijke alternatieven zoals cranberries. Ontdek hoe D-Mannose jouw gezondheid kan ondersteunen.

    D-Mannose, dit is het

    D-Mannose is een eenvoudig suiker, een monosaccharide, die structureel verwant is aan glucose. Het komt van nature voor in verschillende fruitsoorten zoals cranberries, appels, sinaasappels, perziken en sommige bessen. Het is ook aanwezig in kleine hoeveelheden in het menselijk lichaam.

    Dit is hoe D-Mannose werkt

    D-Mannose werkt voornamelijk door het beïnvloeden van bacteriën in de urinewegen. Het mechanisme achter D-Mannose is als volgt:

    Binding aan bacteriën: D-Mannose kan zich binden aan de fimbriae (haarachtige structuren) van bepaalde

    Lees meer »
  5. Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Theorie

    Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Theorie

    Duizenden jaren geleden leefden onze voorouders, de jagers-verzamelaars, in een wereld waarin voedselonzekerheid de norm was. Ze hadden geen toegang tot supermarkten of voorraden en waren afhankelijk van de grillen van de natuur. Deze omstandigheden dwongen hen om lange periodes zonder voedsel door te brengen, gevolgd door periodes van overvloed na een succesvolle jacht. Dit natuurlijke ritme van vasten en eten lijkt verrassend veel op wat we nu kennen als Intermittent Fasting. In deze blog serie verkennen we eerst hoe deze oude eetgewoonten ons inzicht kunnen geven in de potentiële voordelen van Intermittent Fasting in de moderne wereld. En geven we in het tweede deel een praktische gids voor beginners. Laten we beginnen.

    Wat is Intermittent Fasting

    Intermittent Fasting, ook wel periodiek vasten genoemd, is een eetpatroon dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Hoewel het concept tegenwoordig trendy lijkt,

    Lees meer »
  6. Natuurlijke Pijnstillers: Ontdek Alternatieven voor Pijnverlichting

    Natuurlijke Pijnstillers: Ontdek Alternatieven voor Pijnverlichting

    In een wereld waar synthetische medicijnen vaak de eerste keuze zijn voor pijnbestrijding, is er een groeiende interesse voor natuurlijke alternatieven. Veel mensen zoeken naar manieren om hun gezondheid op een meer holistische manier te benaderen, met een diepere verbinding met de natuur. In deze blog duiken we dieper in de wereld van natuurlijke pijnstillers, verkennen we de meest effectieve opties en geven we tips over hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse routine.

    Natuurlijke alternatieven voor farmaceutische pijnstillers

    Bij pijn, denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, spierpijn, een blessure of algehele malaise, grijpen we al snel naar paracetamol, ibuprofen of aspirine. Deze middelen zijn overal vrij verkrijgbaar. Ondanks de gemakkelijke verkrijgbaarheid, moet je de maximale dagdosering goed in de gaten houden en niet overschrijden en kunnen er bijwerkingen optreden.

    Naast deze synthetische pijnstillers zijn er ook, vaak minder bekende, natuurlijke

    Lees meer »
  7. Glycodin voor het juiste bloedglucose gehalte

    Glycodin voor het juiste bloedglucose gehalte

    Iedereen kent wel de zogenaamde middagdip. Je voelt je vermoeid en besluit snel een stuk cake te nemen om je energie weer op peil te brengen. Even later voel je je inderdaad opgepept, maar al gauw zakt je energieniveau verder weg dan daarvoor. Hoe komt dit? Dit fenomeen heeft alles te maken met je bloedglucose gehalte. In deze blog gaan we dieper in op wat bloedglucose precies is, hoe het werkt en ook bespreken we Glycodin, een supplement dat je kan helpen je bloedglucose gehalte te ondersteunen.

    Wat is bloedglucose

    Bloedglucose, ook wel bloedsuiker genoemd, verwijst naar de concentratie van glucose in het bloed. Glucose is een eenvoudige suiker die een belangrijke energiebron is voor het lichaam, vooral voor de hersenen en de spieren. De hoeveelheid glucose in het bloed wordt strikt gereguleerd om ervoor te zorgen dat het lichaam goed functioneert.

    Glucose komt uit het voedsel dat we eten. Koolhydraten zijn de belangrijkste leverancier voor glucose en

    Lees meer »
  8. De beste Boeken voor het perfecte Dieet

    De beste Boeken voor het perfecte Dieet

    Het vinden van het perfecte dieet kan een uitdagende reis zijn, vooral met de overvloed aan informatie die tegenwoordig beschikbaar is. Gelukkig zijn er enkele uitstekende boeken die je kunnen begeleiden op weg naar een gezonder en gebalanceerder voedingspatroon. In deze blog bespreken we een selectie van de beste boeken die je kunnen helpen bij het bereiken van je dieetdoelen. Van het afkicken van suiker tot het omarmen van Raw Food, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips. Lees verder om te ontdekken welke boeken je zeker op je leeslijst moet zetten.

    Volhouden van een Dieet en Voedingsgewoonten Veranderen

    Een dieet volhouden en je voedingsgewoonten blijvend veranderen vereist meer dan alleen kennis; het vraagt om een verandering van leefstijl. De boeken die we achtereenvolgens gaan bespreken bieden niet alleen dieetplannen, maar ook strategieën en inzichten die je helpen om gezonde keuzes te integreren in je dagelijks leven.

    Afkicken

    Lees meer »
  9. Natuurlijke Kracht: Groenlipmossel en Ovomet voor Gewrichtsgezondheid

    Natuurlijke Kracht: Groenlipmossel en Ovomet voor Gewrichtsgezondheid

    Welkom bij ons diepgaande onderzoek naar Groenlipmossel en Ovomet. Dit blog onthult de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en veelzijdige toepassingen van Groenlipmossel, een rijke bron van omega-3-vetzuren, in combinatie met Ovomet. Ontdek hoe deze natuurlijke kracht kan bijdragen aan een algeheel verbeterd welzijn. Laten we samen deze fascinerende ontdekkingsreis beginnen.

    Wat zijn Groenlipmosselen en wat is de voedingswaarde?

    Groenlipmosselen zijn een unieke soort schelpdieren die voornamelijk voorkomen in de wateren rond Nieuw-Zeeland. Ze gedijen goed in de koele, voedselrijke wateren van dit gebied. Deze mosselen zijn een belangrijk onderdeel van de mariene ecosystemen daar en spelen een rol bij het filteren van water en het handhaven van de kwaliteit van de habitat.

    De naam Groenlipmossel verwijst naar het opvallende groene randje dat te zien is aan de binnenkant van de schelpen. Deze groene kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van chlorofyl,

    Lees meer »
  10. Het belang van therapietrouw bij het gebruik van supplementen

    Het belang van therapietrouw bij het gebruik van supplementen

    In onze hedendaagse drukke levensstijl is het niet altijd eenvoudig om een uitgebalanceerd dieet te handhaven. Dit heeft geleid tot een toename in het gebruik van voedingssupplementen. Meditech Europe begrijpt het belang van deze supplementen en het cruciale aspect van therapietrouw voor maximale effectiviteit. In deze blog bespreken we de populairste supplementen, het verschil in de snelheid waarmee resultaten zichtbaar worden, en het belang van het volgen van professioneel advies.

    Populaire supplementen en hun voordelen

    Voedingssupplementen zoals multivitaminen, omega-3 vetzuren, en probiotica zijn enkele van de meest gebruikte supplementen. Multivitaminen bieden een breed spectrum aan essentiële vitaminen en

    Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe