Maandelijkse Archieven: Juni 2022

 1. Zijn natuurlijke producten echt beter voor uw huid?

  Steeds meer mensen verzorgen hun huid met natuurlijke producten. Maar zijn natuurlijke producten echt beter voor uw huid dan samengestelde crèmes? U ontdekt het in dit blog van Meditech Europe.

   

  Natuurlijk product of dure marketing

  Van natuurlijke producten wordt vaak gezegd dat deze beter zijn voor de huid. Laten we direct met de deur in huis vallen. Natuurlijk is niet per definitie beter voor de huid. De meeste verzorgingsproducten en cosmetica bevatten ingrediënten die huidproblemen veroorzaken of verergeren. Ook in natuurlijke producten zitten deze ingrediënten.

  Veel bedrijven speelden in op de natuurlijk hype. Helaas wordt de term natuurlijk vaak misleidend gebruikt, want het is geen beschermde naam en ieder bedrijf mag deze term dus gebruiken, zelfs als er slechts 1 natuurlijk ingrediënt in een product zit. Daarnaast ondergaan veel natuurlijke producten eerst zoveel bewerkingen voordat ze in uw

  Lees meer »
 2. Landen met het schoonste drinkwater ter wereld

  Uw dorst lessen met schoon drinkwater? Dan bestelt u het best een glas in een van de landen die we in dit blog bespreken. Ontdek de top 10 landen met het schoonste drinkwater ter wereld, hoe schoon drinkwater wordt bepaald, landen met het meest vervuilde water, bronnen van drinkwater en het verschil in zuiveringsprocessen.

   

  Hoe wordt bepaald wat het schoonste drinkwater is?

  We beperken ons hier even tot het bepalen van schoon drinkwater binnen Europa en Nederland. In alle landen van de Europese Unie (EU) gelden dezelfde normen voor de kwaliteit van het water. Deze normen staan in de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Het schoonste drinkwater wordt vervolgens bepaald aan de hoeveelheden lood en kwik per liter drinkwater.

  De kwaliteitseisen voor drinkwater uit de Europese Drinkwaterrichtlijn zijn in Nederland geïmplementeerd

  Lees meer »
 3. Nieren reinigen, waarom het verstandig is en hoe het werkt

  De nieren zijn verantwoordelijk voor enorm veel processen in het menselijk lichaam. Goed functionerende nieren zijn daarom belangrijk. Nieren reinigen helpt u hierbij.  In dit blog ontdekt u alles over nieren reinigen, waarom het verstandig is en hoe het werkt.

   

  Wat zijn de nieren en wat doen ze precies

  De nieren zijn twee organen die achter de buikholte liggen, aan beide kanten van de wervelkolom. Ze zorgen voor het zuiveren van uw bloed, het reguleren van de vochthuishouding, het aanmaken van hormonen en het op peil houden van zouten en eiwitten.

   

  Reinigende functies van de nieren

  De nieren zijn het zuiveringsstation van uw lichaam. We zetten een aantal reinigende functies van de nieren voor u op een rijtje.

   

  Zuiveren van het bloed

  Het zuiveren van

  Lees meer »
 4. De effecten van alcohol op uw huid

  Een leuk terrasje pakken tijdens zonnige dagen of die ene belangrijke gelegenheid vieren. Een heerlijk flesje of glaasje alcohol mag dan vaak niet ontbreken. Zo nu en dan een drankje is natuurlijk geen probleem. Maar het alcoholgebruik heeft een negatief effect op uw huid. In dit blog beschrijven we een aantal effecten van alcohol op uw huid.

   

  Wat alcohol doet met uw lichaam

  Alcoholgebruik is een hepatotoxine, een giftige stof die de lever aantast. De lever staat in verbinding met uw huid. Dus als dit orgaan het zwaar te verduren heeft, zult u dat zien aan uw huid. Het maakt u vatbaarder voor huidinfecties.

  Verder beschikt alcohol over een lage voedingswaarde waardoor het ook een negatieve impact kan hebben op uw hormonen, cellen en bloedspiegel.

   

  Alcohol

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe