Maandelijkse Archieven: Oktober 2021

 1. Elektrogevoeligheid: merkt u straling op?

  Apparatuur zoals Google Home speakers, laptops, WiFi, mobieltjes en slimme meters is niet meer weg te denken in de wereld van nu. Het zijn functionele oplossingen, maar die zorgen er ook voor dat de hoeveelheid elektromagnetische straling om ons heen toeneemt. De aanwezigheid van straling is niet waarneembaar, maar we kunnen allemaal de negatieve gevolgen van straling ondervinden. Sommige mensen ervaren zelfs gezondheidsklachten op het moment dat zij zich in een omgeving bevinden van bronnen die elektromagnetische velden produceren. Deze mensen lijden aan elektrogevoeligheid.

   

  In dit blog vertellen wij u alles over elektrogevoeligheid en wat u hiertegen kunt doen.

   

  Wat is elektrogevoeligheid?

  Bij elektrogevoeligheid is iemand gevoelig voor elektromagnetische velden. Elektromagnetische velden zijn afkomstig van verschillende bronnen binnenshuis en buitenshuis, zoals zendmasten, draadloze internetaansluitingen

  Lees meer »
 2. Ozontherapie nieuw in Nederland

  Bij het woord ozon denken de meeste mensen aan ‘het gat in de ozonlaag’. Echter heeft dit weinig te maken met het medisch fenomeen ozontherapie, een nieuwe geneeswijze in Nederland. Steeds meer artsen en therapeuten ontdekken de bijzondere mogelijkheden die dit natuurlijk geneesmiddel te bieden heeft.

  In dit blog vertellen wij u meer over ozontherapie, waar het bij helpt, de behandeling, de kosten en bijwerkingen.

   

  Wat is ozontherapie

  Ozon is een natuurlijke stof die ontstaat uit zuurstof dat Uv-straling opvangt. In principe is ozon dus zuurstof waar extra energie aan is toegevoegd. Ozon heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende, antibacteriële en weefselherstellende werking.

  Rond 1830 heeft Prof. Schönbein het bestaan van de stof ontdekt. Dr. Pavr was als chirurg verbonden aan de universiteit van Leipzig en heeft ozontherapie voor het eerst toegepast in de geneeskunde, waarop steeds

  Lees meer »
 3. De zuurgraad van uw lichaam is belangrijker dan u denkt

  U herkent het vast wel, dat gevoel van een samentrekkend gezicht wanneer u een stukje uit een citroen neemt. Dat komt omdat een citroen een extreem hoge zuurgraad heeft.

  De zuurgraad van uw lichaam is belangrijk voor uw gezondheid.  De zuurgraad is van invloed op de beschikbaarheid van voedingsstoffen en daaropvolgend voor het goed functioneren van diverse functies in het lichaam. Hierdoor is het enorm belangrijk dat de zuurgraad van het bloed binnen zeer nauwe grenzen blijft.

   

  Wat is de zuurgraad in uw lichaam en wat doet het?

  De zuurgraad is een maat voor de concentratie aan vrije waterstofionen en een bepalende factor voor het gezonde verloop van de innerlijke processen en stofwisselingen in het lichaam. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water en de mate waarin dit water zuur is, bepaalt de pH-waarde. De pH-waarde is dus een maat voor de zuurgraad.

   

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe