U herkent het vast wel, dat gevoel van een samentrekkend gezicht wanneer u een stukje uit een citroen neemt. Dat komt omdat een citroen een extreem hoge zuurgraad heeft.

De zuurgraad van uw lichaam is belangrijk voor uw gezondheid.  De zuurgraad is van invloed op de beschikbaarheid van voedingsstoffen en daaropvolgend voor het goed functioneren van diverse functies in het lichaam. Hierdoor is het enorm belangrijk dat de zuurgraad van het bloed binnen zeer nauwe grenzen blijft.

 

Wat is de zuurgraad in uw lichaam en wat doet het?

De zuurgraad is een maat voor de concentratie aan vrije waterstofionen en een bepalende factor voor het gezonde verloop van de innerlijke processen en stofwisselingen in het lichaam. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water en de mate waarin dit water zuur is, bepaalt de pH-waarde. De pH-waarde is dus een maat voor de zuurgraad.

 

Hoe merkt u dat uw lichaam te zuur is?

Ieder gedeelte van uw lichaam heeft een verschillende zuurgraad en enkele organen werken beter in een hogere of lagere zuurgraad. De zuurbalans van uw lichaam kan dus erg snel verzuren als al een pH-waarde afwijkt. Het bloed reageert hierop en haalt voedingsstoffen weg die de rest van uw organen nodig hebben om goed te functioneren.

U merkt uw lichaam als uw zuurgraad is verstoord. U zou een afwijkende zuurgraad kunnen herkennen aan klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijnen, haaruitval, weinig energie en huidproblemen.

In het ergste geval kunnen zuurresten ophopen wat kan leiden tot chronische verzuring.

 

Hoe meet u de zuurgraad van uw lichaam?

De pH-waarde van een vloeistof kan gemeten worden met de PH meter van Meditech Europe. Hiermee kunt u altijd en overal de zuurgraad van iedere vloeistof meten, zoals van maagzuur en bloed. Met de PH-waarde van vloeistoffen kunt u monitoren of uw lichaam in balans is.

 

Wat is een goede zuurgraad?

Een vloeistof kan neutraal, zuur of basisch zijn. Een zuurgraad heeft een pH-waarde tussen de 0 en de 14. Een goede zuurgraad van het lichaam is neutraal bij een pH-waarde van 7. Is de zuurgraad lager dan 7, dan is het lichaam verzuurd. Is de pH-waarde hoger dan 7, dan spreken we van basisch.

 

Hoe verlaagt u de zuurgraad van uw lichaam?

Alles wat u eet of drinkt heeft invloed op de zuurgraad. Door het maken van de juiste voedingskeuze kunt u weer de neutrale pH-waarde bereiken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zuurgraad te verlagen. Wij adviseren u om meer fruit te eten, minder suiker in te nemen, voldoende water van goede kwaliteit te drinken en  groenten te eten zoals bladgroen, peterselie, broccoli, spinazie en peulvruchten.

 

Hoe verhoogt u de zuurgraad van uw lichaam?

Producten van dieren en zuivel zijn uitstekend om de zuurgraad van uw lichaam mee te verhogen. Uw lichaam heeft een gebalanceerde pH nodig. Het is belangrij dat u een gebalanceerde hoeveelheid consumeert van zowel de voedingsgroep die de zuurgraad verhoogt als van de voedingsgroep die de zuurgraad verlaagt.

 

Wat moet u juist niet eten als mijn lichaam verzuurt is

Het is belangrijk om zuurvormende levensmiddelen zoals alcohol, cafeïne, koolhydraten, zuivel, eieren, suikers, chocolade en noten zoveel mogelijk te vermijden. Deze levensmiddelen vormen afvalstoffen die zuur zijn.

Kampt u met gezondheidsklachten die samenhangen met verzuring, dan is ontzuring de methode die voor verbetering kan zorgen. Door uw lichaam dagelijks te ontzuren kunnen uw organen optimaal functioneren en kunt u zich vitaler en energieker voelen.

Wilt u ook aan uw gezondheid werken? Dat begrijpen wij van Meditech Europa als geen ander. Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist van Nederland met een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. Wij zijn sinds 2005 als producent en distribiteur wereldwijd de organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.