Bij het woord ozon denken de meeste mensen aan ‘het gat in de ozonlaag’. Echter heeft dit weinig te maken met het medisch fenomeen ozontherapie, een nieuwe geneeswijze in Nederland. Steeds meer artsen en therapeuten ontdekken de bijzondere mogelijkheden die dit natuurlijk geneesmiddel te bieden heeft.

In dit blog vertellen wij u meer over ozontherapie, waar het bij helpt, de behandeling, de kosten en bijwerkingen.

 

Wat is ozontherapie

Ozon is een natuurlijke stof die ontstaat uit zuurstof dat Uv-straling opvangt. In principe is ozon dus zuurstof waar extra energie aan is toegevoegd. Ozon heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende, antibacteriële en weefselherstellende werking.

Rond 1830 heeft Prof. Schönbein het bestaan van de stof ontdekt. Dr. Pavr was als chirurg verbonden aan de universiteit van Leipzig en heeft ozontherapie voor het eerst toegepast in de geneeskunde, waarop steeds meer artsen en therapeuten volgden.

Met ozontherapie kan deze energie in het lichaam worden aangebracht en daar werkzaam zijn.  Dit brengt positieve gezondheidseffecten met zich mee.

 

Waar helpt ozontherapie bij?

Dankzij de vele voordelen kan ozontherapie bij een groot aantal klachten worden toegepast, zoals bij infectieziekten, brandwonden, eczeem, leverontstekingen, burn-out en vermoeidheidsklachten, reuma, zenuwpijn, depressies. Ozon verbetert de bloedcirculatie, vernietigt bacteriën, schimmels en virussen, kan het aftakelingsprocessen tegengaan, zorgt het voor betere afweerstoffen in het lichaam, laat cellen en weesfels beter ademen en geeft nieuwe energie.

 

Hoe werkt ozontherapie precies?

Bij ozontherapie wordt er dus zuurstof met extra energie toegevoegd in het lichaam. Het kan door zowel medische behandelingen als via de huid worden toegediend in verschillende lichaamsorganen zoals de darmen, longen, oren en in het bloed.

 

Over het algemeen wordt gekozen voor een bloedbehandeling. De behandeling duurt 15 minuten tot een uur, afhankelijk van de aard van de behandeling. Tijdens de behandeling wordt bloed afgenomen via een infuus en gemengd met een Ozon-zuurstofmengsel. Het mengsel via hetzelfde infuus in een gesloten systeem in de bloedbaan terug geïnjecteerd, waardoor uitgeputte weefsels kunnen herstellen. Al korte tijd na de behandeling merken veel mensen dat klachten als vermoeidheid, verdwijnen en plaatsmaken voor een verhoogde vitaliteit. De positieve effecten kunnen drie tot zeven dagen aanhouden. Om maximaal en blijvend resultaat te boeken adviseren wij u om vijf tot tien behandelingen te ondergaan.

 

Bron: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/

 

Waar moet u op letten bij ozontherapie?

Naast ozontherapie vindt u in onze webshop producten zoals een ozon luchtreiniger, ozongenerator en ozonwater voor het creëren van een perfecte en zuurstofrijke leefomgeving.

Met de producten kunt u zuurstof in de lucht omzetten in ozon. Dit breekt de vervuiler af en zorgt dat stank en onaangename geuren direct worden verwijderd. De ozon reduceert tot zuurstof, waarmee niet alleen de woon- en/of werkomgeving weer fris wordt, maar ook zuurstofrijk.

Het belangrijkste om rekening mee te houden is om de producten in een zo gesloten mogelijke ruimte te laten werken. Zet bij het gebruik van de producten geen deuren of ramen op en blijf buiten de ruimte.

 

Wat kost ozontherapie?

In navolging van Duitsland wordt ook in Nederland steeds vaker ozontherapie toegepast. De kosten voor een ozonbehandeling in Duitsland zijn ongeveer 40 euro. In Nederland ligt de prijs wat hoger. Ozontherapie is een alternatieve geneeswijze. Afhankelijk van ziektekostenverzekering bestaat de mogelijkheid voor vergoeding van de ozontherapie.

 

Bijwerkingen van ozontherapie

Over het algemeen verdragen de meeste mensen de toediening van ozon goed, mits deze ozontherapie wordt verricht door een gekwalificeerde arts of therapeut.

Sommige mensen die ozontherapie hebben ondergaan ervaren dat ozontherapie klachten met zich kan meebrengen zoals griepachtige verschijnselen, gewrichtspijn, lichaamspijnen, zweten en misselijkheid.  Dit is een normale reactie van het lichaam op de behandeling. De symptomen verdwijnen na een paar uur tot een paar weken na de behandeling, alvorens het lichaam zich zal ontgiften en reinigen.

Meditech Europe begrijpt als geen ander dat u aan uw gezondheid wilt werken. Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist van Nederland met een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. Wij zijn sinds 2005 als producent en distribiteur wereldwijd de organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.