Apparatuur zoals Google Home speakers, laptops, WiFi, mobieltjes en slimme meters is niet meer weg te denken in de wereld van nu. Het zijn functionele oplossingen, maar die zorgen er ook voor dat de hoeveelheid elektromagnetische straling om ons heen toeneemt. De aanwezigheid van straling is niet waarneembaar, maar we kunnen allemaal de negatieve gevolgen van straling ondervinden. Sommige mensen ervaren zelfs gezondheidsklachten op het moment dat zij zich in een omgeving bevinden van bronnen die elektromagnetische velden produceren. Deze mensen lijden aan elektrogevoeligheid.

 

In dit blog vertellen wij u alles over elektrogevoeligheid en wat u hiertegen kunt doen.

 

Wat is elektrogevoeligheid?

Bij elektrogevoeligheid is iemand gevoelig voor elektromagnetische velden. Elektromagnetische velden zijn afkomstig van verschillende bronnen binnenshuis en buitenshuis, zoals zendmasten, draadloze internetaansluitingen en andere elektrische apparaten. Mensen die last hebben van elektrogevoeligheid ervaren klachten bij verschillende mate van blootstelling, die vaak veel lager zijn dan de geldende blootstellingslimieten. De klachten kunnen zo heftig zijn dat normaal functioneren niet meer mogelijk is.

 

Kunt u straling voelen?

Straling is niet waarneembaar, maar heeft altijd een invloed op het lichaam. U kunt bijvoorbeeld niet ontkomen aan de invloed van straling op uw zenuwstelsel dat op een elektrische spanning werkt. U kunt dus wel klachten ondervinden die het gevolg zijn van blootstelling aan straling.

 

Hoe weet u of u gevoelig bent voor straling?

Een aantal mensen merken elektrogevoeligheid vroegtijdig op aan verschillende symptomen, maar vaak komt het voor dat de gevoeligheid zich gedurende de tijd opbouwt. Hierdoor is het lastig wat de oorzaak van de klachten is en valt elektrogevoeligheid niet op.

 

Symptomen van elektrogevoeligheid

U kunt elektromagnetische stralingen vergelijken met kleine stromen in het hele lichaam. Bij mensen die last hebben van elektrogevoeligheid is de balans in het lichaam verstoort. Deze mensen ervaren klachten als nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, concentratieproblemen en weinig energie.

 

Hoeveel mensen hebben hier ongeveer last van

Volgens een recente schatting is 3% van de Europese bevolking tussen de 19 en 81 jaar gevoelig voor elektromagnetische velden. Doordat het aantal elektromagnetische velden om ons heen blijft toenemen is de verwachting dat het aantal elektrogevoeligen in de toekomst flink kan oplopen als de stralingsbelasting niet wordt teruggedrongen.

 

Wat u kunt doen tegen elektrogevoeligheid

Wanneer u elektrogevoelig bent is het belangrijk om tijdig in te grijpen. Daarnaast is het voor niet-gevoeligen aan te raden preventief iets aan de blootstelling te doen. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje.

 

Schakel apparatuur uit

U heeft geen invloed op de straling buitenshuis, maar op de straling binnenshuis wel. Door elektronische apparatuur uit te schakelen kunt u straling in huis verminderen. Haal bijvoorbeeld stekkers uit het stopcontact als u deze niet gebruikt en zet ’s nachts de apparatuur uit.

 

Schakel ’s nachts de stroom uit

Slaap is ontzettend belangrijk om tot rust te komen en te herstellen van uw klachten. Zet ’s nachts de stroom uit van de groepen in en onder uw verblijfruimte en de slaapkamer, zo verlaagt u de laagfrequentie van straling.

 

Vervang lampen door ledverlichting

Gebruik geen verlichting als spaarlampen en tl-buizen. Plaats ledverlichting op afstand of halogeenlampen zonder transformator.

 

Wikkel apparatuur in aluminiumfolie

Aluminiumfolie houdt straling tegen. Wikkel de antenne van uw router in folie en test of u nog steeds bereik heeft op de plekken waar u WiFi nodig hebt. Is dit het geval, dan heeft u een gedeelte van de overbodige straling geëlimineerd.

 

Bel op plaatsen waar u optimaal bereik heeft

Door te bellen op plaatsen waar u optimaal bereik heeft, heeft uw telefoon een minder sterk zendsignaal nodig voor de verbinding tussen de telefoon en de zendmast tot stand te brengen. Bel bij voorkeur binnenshuis, buitenshuis is het zendvermogen vaak lager dan binnenshuis.

 

Bij Meditech Europe kunnen wij als geen ander dat u iets wilt doen tegen elektrogevoeligheid. In ons uitgebreide assortiment vindt u innovatieve producten voor uw gezondheid, waaronder polarizers ter bestrijding van straling in huis. Ga voor meer balans en rust in huis met de kwalitatief hoogwaardige producten van Meditech Europe!

Neutraliseer elektromagnetische stralingen en ga voor meer balans en rust in huis met de kwalitatief hoogwaardige producten van Meditech Europe!

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.