U heeft een hectische dag gehad op het werk en ploft bij thuiskomt neer op de bank, te weinig gegeten of te weinig geslapen. Dit is slechts een greep uit de vele momenten waarop uw energielevel laag kan zijn en u zich moe en futloos voelt. Heeft u vaker last van een gevoel van vermoeidheid? In dit blog delen we enkel tips voor meer energie gedurende uw dag.

 

Beweeg en blijf fit

Onderzoek toont aan dat vermoeidheid oorzaak nummer één is waarom mensen niet of onvoldoende sporten en bewegen.

Regelmatig sporten zorgt ervoor dat uw cellen meer energie verbranden en zuurstof wordt verplaats door het lichaam. Anderzijds zorgt voldoende beweging voor een verlaging van de stresshormonen adrenaline en cortisol, wat u meer energie en een betere nachtrust geeft.

 

Zorg voor voldoende slaap en een goede slaapkwaliteit

Uw hersenen zijn de hele dag actief bezig en dat kost veel energie. Een goede nachtrust zorgt er niet alleen voor dat uw hersenen zich kunnen reinigen. U herstelt ook van alle inspanningen en bouwt reserves op, zodat u de volgende dag weer vol energie tegemoet kan gaan.

 

Doe een powernapje

Een powernapje van twintig minuten is een geweldige manier om weer op te laden. Houd het op die twintig minuten, anders is de kans aanwezig dat u nog vermoeider wakker wordt dan dat u al was.

 

Krijg voldoende vitamines en mineralen binnen

Kies voor voeding met belangrijke voedingsstoffen die u energie geven. Voldoende groente en fruit eten helpt u daarbij.

Heeft u een plantaardige levensstijl? Geen probleem, ook dan kunt u alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Plantaardige voeding zitten namelijk boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Zelfs meer dan in dierlijke producten.

 

Drink voldoende en schoon water

Met regelmaat voldoende water drinken heeft vele positieve gezondheidseffecten, waaronder meer energie. Water is dus enorm belangrijk voor ons als mens! Drinkt u te weinig water, dan kan dit al snel een vermoeid gevoel oproepen.

Wij adviseren u om dagelijks zo’n 1,5 tot twee liter schoon water te drinken, dit draagt bij aan een gezond voedingspatroon.

 

Verminder cafeïne

Tegenover het drinken van voldoende water staat het verminderen van cafeïne. Cafeïne stimuleert uw zenuwstelsel zodat uw hart sneller gaat kloppen en uw bloeddruk verhoogt. Dit geeft u tijdelijk een enorme energie boost. De keerzijde van cafeïne is dat het van negatieve invloed is op uw slaap, waardoor u op de lange termijn juist minder energie heeft.

 

Let op uw ademhaling

Tijdens iedere inademing ontvangen uw lichaamscellen zuurstof en tijdens iedere uitademing voert uw lichaam afvalstoffen af. Dit proces kan optimaal plaatsvinden bij een diep in- en uitademen. Hierdoor komt energie vrij waardoor u zich fitter voelt.

 

De voordelen van schone lucht op uw energie

Wij adviseren u om tijd door te brengen in een omgeving met schone lucht. Zuivere lucht is goed voor uw gezondheid en brengt een aantal voordelen met zich mee. Onderzoek toont aan dat het onder meer bijdraagt aan het effectiever verteren van voedsel, het verbeteren van de bloeddruk, een versterkt immuunsysteem en de aanmaak van geluk stofjes, wat allemaal bijdraagt aan een gezondere en energiekere u.

 

Ga naar buiten en zoek de zon op!

Voelt u zich niet vrolijker en energieker als de zon schijnt? De zon heeft namelijk positieve effecten op uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Cellen op uw huid nemen het zonlicht op en uw lichaam zet dit om in vitamine D. Hierdoor maakt ons lichaam het ‘geluk hormoon’ endorfine aan, wat zorgt voor een gevoel van geluk en euforie.

Tevens zorgt vitamine D zorgt voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding en draagt daarmee bij aan de groei en het behoud van stevige botten en tanden, de werking en herstel van spieren en een goede werking van het immuunsysteem.

 

Het voordeel van zonne-energie is dat het oneindig beschikbaar is.

 

Gebruik supplementen

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een laag energieniveau. Naast bovenstaande tips in acht te nemen kunt u ook supplementen gebruiken om uw energie op peil te houden.

In ons uitgebreide assortiment vindt u innovatieve producten voor uw gezondheid, waaronder supplementen als Colloïdaal Zilver, die energie verhogend en zuiverend werken. Ga voor meer balans en energie met de kwalitatief hoogwaardige producten van Meditech Europe!

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.