Maandelijkse Archieven: November 2021

 1. Wat is elektrosmog en hoe lost u het op

  Tegenwoordig stellen we ons steeds vaker bloot aan stralingen van meerdere en diverse stralingsbronnen in onze leefomgeving. In een tijd dat 5G meer en meer in opkomst is, zal de blootstelling aan elektromagnetische straling alleen nog maar verder stijgen. Elektromagnetische straling, ook wel elektrosmog genoemd, heeft negatieve effecten op onze gezondheid. In dit blog vertellen we u alles over elektrosmog, de veroorzakers, gevolgen en hoe u elektrosmog kunt voorkomen.

   

  Wat is elektrosmog

  Dagelijks stellen wij ons meermaals tot op hele korte afstand bloot aan verschillende stralingsbronnen, elektrosmog. Elektrosmog treedt dus op door invloeden van elektromagnetische velden.

  In deze elektromagnetische velden kunnen laag- en hoogfrequenties voorkomen. Elektrosmog kan worden onderverdeeld in vier verschillende vormen, te weten: elektrische wisselvelden laagfrequent, magnetische wisselvelden laagfrequent, statische-elektrische

  Lees meer »
 2. Het belang van goede huidverzorging

  U kent vast het gezegde ‘’schoonheid zit van binnen’’. Dat klopt, maar ook uiterlijke schoonheid komt van binnenuit. De huid heeft vele functies en laat sporen na van het leven. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan belastende invloeden als water, synthetische producten en koude temperaturen en zonlicht. Om de huid in goede conditie te houden is een goede huidverzorging enorm belangrijk. In dit blog vertellen we u er alles over.

   

  Functies van de huid

  De huid is ons grootste orgaan en dient ter bescherming van het lichaam. Het heeft vele essentiële functie. Zo beschermt de huid u tegen schadelijke stoffen en ziektekiemen, reguleert de huid dat de lichaamstemperatuur constant blijft, u lichaamsvocht verliest, vitamine D aanmaakt, energie opslaat in de vorm van een vetlaag en warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen voelbaar zijn.

  Talgproductie zorgt ervoor dat de huid vettig wordt gehouden en zweetklieren

  Lees meer »
 3. Waterzuiveringsapparatuur: hype of trend?

  Innovatieve oplossingen voor waterzuivering winnen aan populariteit op de markt. Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

  Tegenwoordig zie je dus steeds vaker dat waterzuiveringsapparatuur wordt gebruikt. Maar is dit een hype of trend? In dit blog vertellen we je er alles over.

   

  Verschil tussen hype en trend

  Het is heel eenvoudig: een hype krijgt tijdelijk bovengemiddeld veel aandacht in de media en lijkt daardoor belangrijker dan in werkelijkheid het geval is, terwijl een trend een maatschappelijke verandering is. In tegenstelling tot een hype, is een trend vrij goed te voorspellen en kwantitatief te benaderen. Denk bijvoorbeeld aan het inflatiecijfer.

  Hypes en trends herkennen we aan de nieuwsberichten om ons heen en zijn het gesprek van de dag aan bijvoorbeeld

  Lees meer »
 4. Enkele tips voor meer energie gedurende uw dag

  U heeft een hectische dag gehad op het werk en ploft bij thuiskomt neer op de bank, te weinig gegeten of te weinig geslapen. Dit is slechts een greep uit de vele momenten waarop uw energielevel laag kan zijn en u zich moe en futloos voelt. Heeft u vaker last van een gevoel van vermoeidheid? In dit blog delen we enkel tips voor meer energie gedurende uw dag.

   

  Beweeg en blijf fit

  Onderzoek toont aan dat vermoeidheid oorzaak nummer één is waarom mensen niet of onvoldoende sporten en bewegen.

  Regelmatig sporten zorgt ervoor dat uw cellen meer energie verbranden en zuurstof wordt verplaats door het lichaam. Anderzijds zorgt voldoende beweging voor een verlaging van de stresshormonen adrenaline en cortisol, wat u meer energie en een betere nachtrust geeft.

   

  Zorg voor voldoende slaap en een goede slaapkwaliteit

  Uw hersenen zijn de hele dag actief bezig en dat

  Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe