U kent vast het gezegde ‘’schoonheid zit van binnen’’. Dat klopt, maar ook uiterlijke schoonheid komt van binnenuit. De huid heeft vele functies en laat sporen na van het leven. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan belastende invloeden als water, synthetische producten en koude temperaturen en zonlicht. Om de huid in goede conditie te houden is een goede huidverzorging enorm belangrijk. In dit blog vertellen we u er alles over.

 

Functies van de huid

De huid is ons grootste orgaan en dient ter bescherming van het lichaam. Het heeft vele essentiële functie. Zo beschermt de huid u tegen schadelijke stoffen en ziektekiemen, reguleert de huid dat de lichaamstemperatuur constant blijft, u lichaamsvocht verliest, vitamine D aanmaakt, energie opslaat in de vorm van een vetlaag en warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen voelbaar zijn.

Talgproductie zorgt ervoor dat de huid vettig wordt gehouden en zweetklieren zorgen voor de afscheiding van verschillende afvalstoffen uit uw lichaam.

 

Symptomen van slechte huidverzorging

Een slechte huidverzorging heeft negatief effect op uw gezondheid. Zo kunt u onder meer last krijgen van symptomen zoals puistjes, mee-eters, pigmentatie, een droge huid met schilfering, een vette huid of een geïrriteerde huid.

 

Tips voor goede huidverzorging

Voor een goede gezondheid van uw huid is het niet alleen belangrijk om uw huid juist te verzorgen, maar ook andere factoren kunnen uw huidgezondheid ondersteunen. Wij geven u graag enkele tips voor goede huidverzorging.

 

Hydrateer uw huid met goede huidverzorgingsproducten

Het is belangrijk om uw huid te hydrateren en zo van extra vocht te voorzien. Het zorgt ervoor dat uw huid soepel en glad blijft en vermindert de kans op fijne lijntjes en rimpels. Gebruik hiervoor goede huidverzorgingsproducten die het vochtprobleem in de huid aanpakken en deze in balans houden.

 

Beoordeel huidverzorgingsproducten op de ingrediëntenlijst

Beoordeel huidverzorgingsproducten op de ingrediëntenlijst. Wij adviseren om huidverzorgingsproducten met zuiver natuurlijke ingrediënten te kiezen. Dit zijn stoffen op natuurlijke basis die bevatten geen artificiële toevoegingen bevatten en hebben geen onnatuurlijke bijwerkingen ondergaan.

Zuivere natuurlijke ingrediënten brengen vele voordelen met zich mee. Zo veroorzaken ze zelden een allergische reactie, zijn ze effectief voor intern als extern gebruik en verstoren ze de natuurlijke werking van de huid niet.

Stoffen die als zuiver worden aangemerkt zijn onder meer hydraten en bloemwateren, plant- en kruidenextracten, plantaardige olie, groenten en fruitextracten en dierlijke producten zoals honing.

 

Douche en badder niet te heet, vaak en lang

Vermijd lange douche- en badderbeurten met heet water. Er wordt dan vocht onttrokken aan de huid, die dan vetten verliest. Dit resulteert in een huid die droog en trekkerig aan kan gaan voelen. Gebruik een badolie in plaats van badschuim.

 

Koud afdouchen

Koud afdouchen versterkt de huid. Koud water stimuleert namelijk de bloedcirculatie, waardoor uw lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven. De voordelen van een verbeterde bloedcirculatie gaan verder dan alleen een versterkte huid. Het zorgt er tevens voor dat cellulitis makkelijk wordt afgestoten.

 

Blijf in beweging 

Lichaamsbeweging verbeterd de kwaliteit van uw huid. Het stimuleert de bloedcirculatie, waardoor ook de toevoer van meer zuurstof en voedselrijke bloedcellen naar uw huid wordt verhoogd. Dit resulteert in een huid die meer straalt. Ook bij rimpelvorming en een doffe huid heeft meer lichaamsbeweging dit positieve effect! 

 

Drink voldoende water

Ons lichaam bestaat ui 70% uit water. Uw huid kan uitdrogen als er te weinig vocht binnenkomt. Water bevat onder meer mineralen die ons lichaam en huid hydrateren. Wij adviseren u om dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken om uw huid te hydrateren en ongemakken zoals een droge huid, rimpels en huidirritatie te voorkomen.

 

Wilt u ook een gezonde en stralende huid? Dat begrijpen wij van Meditech Europa als geen ander. Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist van Nederland met een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. Wij zijn sinds 2005 als producent en distribiteur wereldwijd de organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

 

Wilt u meer informatie over huidverzorgingsproducten, andere producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.