Innovatieve oplossingen voor waterzuivering winnen aan populariteit op de markt. Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

Tegenwoordig zie je dus steeds vaker dat waterzuiveringsapparatuur wordt gebruikt. Maar is dit een hype of trend? In dit blog vertellen we je er alles over.

 

Verschil tussen hype en trend

Het is heel eenvoudig: een hype krijgt tijdelijk bovengemiddeld veel aandacht in de media en lijkt daardoor belangrijker dan in werkelijkheid het geval is, terwijl een trend een maatschappelijke verandering is. In tegenstelling tot een hype, is een trend vrij goed te voorspellen en kwantitatief te benaderen. Denk bijvoorbeeld aan het inflatiecijfer.

Hypes en trends herkennen we aan de nieuwsberichten om ons heen en zijn het gesprek van de dag aan bijvoorbeeld de koffiemachine op het werk, de tafel bij talkshows, bij de bakker of de kapper.

 

Waarom steeds meer mensen het erover hebben

Sporadische verontreinigende stoffen, we haalden het in de intro al kort aan. We gebruiken water voor diverse toepassingsmogelijkheden, zoals drinkwater, maar ook om te douchen en het toilet mee door te spoelen.

Ons water is tegenwoordig sterker vervuild dan vroeger en daarmee ook de verontreiniging in het grond- en oppervlaktewater waar in Nederland drinkwater uit gewonnen wordt. Het is voor waterbedrijven een steeds grotere opgave om ons drinkwater op een rendabele manier schoon te houden. Dit vormt niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid en het milieu. In de volgende paragrafen gaan we dieper in op het effect, het belang en de voordelen van gezuiverd water.

 

Gezondheid wordt steeds belangrijker thema

Door alle maatschappelijke ontwikkelingen is gezondheid anno 2021 een extra belangrijk thema geworden. Het is daarom enorm belangrijk dat u de vochtbalans van uw lichaam op peil houdt, zodat uw lichaam altijd goed functioneert. Het drinken van water speelt hierbij een grote rol.

 

Het water smaakt een stuk beter

Nederlandse drinkwaterbedrijven controleren continue hun bronnen en drinkwater. Toch betekent dit niet dat ons drinkwater volledig vrij is van schadelijke stoffen. Wij adviseren u dus om uw drinkwater te zuiveren. Bovendien brengt dit nog een voordeel met zich mee: tijdens het zuiveren worden ongewenste smaak- en geurstoffen verwijderd, waardoor het water een stuk beter smaakt.

 

Minder onnatuurlijke deeltjes in uw lichaam

Ongezuiverd water beval onnatuurlijke deeltjes, zoals looddeeltjes. Leidingen laten deze los. Tijdens het zuiveren van water worden deze deeltjes die uit het oogpunt van gezondheid en smaak ongewenst zijn, zoals organische stoffen en chemische stoffen, verwijderd. Dit resulteert in minder onnatuurlijke deeltjes die in uw lichaam terechtkomen.

 

Ideaal voor op reis

U herkent het vaste wel. U gaat op reis naar het buitenland en koopt over het algemeen altijd flessen bronwater. In de meeste landen is het water gewoon veilig te drinken, maar het kan af en toe naar chloor smaken. Daartegenover staan landen waar het leidingnet waar het water doorheen stroomt niet goed wordt onderhouden. Dit geeft bacteriën de kans om te groeien en u de kans om ziek te worden. Waterzuiveringsapparatuur is ideaal om mee te nemen op reis, zo bent u verzekert van schoon drinkwater en kunt u zorgeloos genieten van uw vakantie.

 

Beter voor keukenapparatuur en leidingen

Het zuiveren van water resulteert in zacht water. Hierdoor zit er minder kalk in het water, waardoor keukenapparatuur en leidingen langer mee gaan.

 

Conclusie

Actuele trends omtrent stoffen, ruimtebesparing, kosten in combinatie met gezondheid dat een steeds belangrijker thema is, geven de opkomst van waterzuiveringssystemen een extra stimulans. We kunnen dan ook concluderen dat een waterzuiveringssysteem een trend is waarvan de populariteit samenhangt met andere trends.

Hecht u veel waarde aan de kwaliteit van water? Dat kunnen wij van Meditech Europa ons goed voorstellen. Als grootste en voordeligste online drogist van Nederland voeren wij een uitgebreid aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. 

De eenvoudigste manier om thuis water te zuiveren, is door het kraanwater te filteren. Zo vindt u onder meer de MD4 Distiller terug in ons assortiment, die u verzekert van schoon water. 

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331).