Tegenwoordig stellen we ons steeds vaker bloot aan stralingen van meerdere en diverse stralingsbronnen in onze leefomgeving. In een tijd dat 5G meer en meer in opkomst is, zal de blootstelling aan elektromagnetische straling alleen nog maar verder stijgen. Elektromagnetische straling, ook wel elektrosmog genoemd, heeft negatieve effecten op onze gezondheid. In dit blog vertellen we u alles over elektrosmog, de veroorzakers, gevolgen en hoe u elektrosmog kunt voorkomen.

 

Wat is elektrosmog

Dagelijks stellen wij ons meermaals tot op hele korte afstand bloot aan verschillende stralingsbronnen, elektrosmog. Elektrosmog treedt dus op door invloeden van elektromagnetische velden.

In deze elektromagnetische velden kunnen laag- en hoogfrequenties voorkomen. Elektrosmog kan worden onderverdeeld in vier verschillende vormen, te weten: elektrische wisselvelden laagfrequent, magnetische wisselvelden laagfrequent, statische-elektrische gelijkstroom velden en hoogfrequente elektromagnetische golven.

Als u omringd bent door elektromagnetische velden, worden er constant trillingen op uw lichaam gebombardeerd. Zijn de elektromagnetische velden te sterk of bent u er te lang in aanwezig, dan kan dat behoorlijke gevolgen hebben. Hierover vertellen we u later in het artikel meer.

 

Veroorzakers van elektrosmog

In ons huis, op school en op het werk: elektrosmog is overal in uw leefomgeving aanwezig. Veroorzaker van elektrosmog zijn onder meer stralingsbronnen als 5G zendmasten, mobiele telefoons, de WiFi, de magnetron, waterbedden en elektrische dekens. 

 

De gevolgen van elektrosmog

Elektrosmog heeft gevolgen voor uw gezondheid. Zo kunt u onder meer klachten als hoofdpijn, oorsuizen, dufheid, tinnitus, een hoge bloeddruk, verhoogde stresshormoonspiegel en gezwollen slijmvliezen ervaren. We lichten graag nog twee andere gevolgen van elektrosmog uit.

 

Verminderde aanmaak van melatonine

Uw slaapkamer is de plek waar u tot rust moet kunnen komen en ontspannen. Een goede slaap zorgt namelijk voor onder meer een uitgerust gevoel, meer energie, minder stress en een betere stofwisseling. Uw slaapkamer dient dus stralingsvrij te zijn. Elektrosmog zorgt juist voor een verminderde aanmaak van melatonine, een natuurlijk slaaphormoon dat verantwoordelijk is voor de regulering van ons dag- en nachtritme.

 

Verminderde slaapkwaliteit

Elektrosmog zorgt niet alleen voor een verminderde aanmaak van melatonine en daarmee voor een verminderde slaapkwaliteit. Het zorgt ook voor inslaap- en doorslaapproblemen en het gevoel dat u niet de hele nacht goed doorgeslapen heeft.

 

Minder energie gedurende de dag

Wellicht voelt u zich moe en futloos. Elektrosmog zorgt namelijk voor minder energie gedurende de dag, omdat het ons zenuwstelsel belast. Het kan zijn dat u last heeft van elektrohypersensitiviteit, waardoor u snel gevoelig bent voor elektrosmog.

 

Zo lost u elektrosmog op

Het is onmogelijk om de straling in uw leefomgeving volledig in te dammen, maar we geven u wel graag twee tips die u helpen om bewuster om te gaan met de apparatuur die straling afgeeft en zorgt voor minder straling in uw leefomgeving.

 

Verwijder elektronische apparaten uit de slaapkamer

Elektronische apparaten halen u onbewust uit uw slaap. Zorg dat u opgeladen uit bed stapt en verwijder elektronische apparatuur die straling afgeeft uit uw slaapkamer. Zet de mobiele telefoon uit en laat de tv en computer niet op standby staan.

Nog een slaapkamertip: gebruik een Eco-Dect-babyfoon. Natuurlijk is het beter om helemaal geen draadloze apparaten in de nabije omgeving van kinderen te hebben. Baby’s en kinderen zijn namelijk extra gevoelig voor straling.

 

Aanschaffen van polarizers

Polarizers neutraliseren schadelijke en ongewenste stralingen in uw leefomgeving en geven u te allen tijde een rustgevend en heilzaam veld om u heen. Dit stimuleert lichaamscellen om in alle rust hun eigen frequentie te vinden en vast te houden.

 

Wilt u zelf ervaren wat voor positieve effecten Polarizers op uw vitaliteit en gezondheid hebben? Bij Meditech Europe begrijpen wij dat als geen ander. Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist van Nederland met een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier. Al meer dan 15 jaar zijn wij als producent en distributeur wereldwijd de partner voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

Wilt u meer informatie over onze verschillende polarizers waarmee u elektrosmog kunt tegengaan, andere producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u graag om tot het beste resultaat te komen: de keuze van juiste producten die bijdragen aan harmonie, balans en gezondheid in uw leven.