Een aantal dagen leven sap, een glas citroenwater in de ochtend of een effectieve darmspoeling. Detoxen is populair. Zeker nu onze lichamen in de 21e eeuw steeds meer chemische stress, ofwel toxic load, ervaren. In dit blog ontdekt u wat detoxen is en welke effecten het heeft op uw lichaam

 

Wat betekent detoxen

Detox is afgeleid van het Engelse woord detoxification, wat ontgiften betekent. Het is een veelgebruikte benaming voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. U kunt over verschillende manieren detoxen, maar de meeste mensen detoxen via detoxkuren als sapjes en supplementen.

 

Effect van detoxen op uw lichaam

Detox is een kortstondige verandering in uw levensstijl en de positieve effecten op uw lichaam zijn tijdelijk. U kunt hierbij denken aan een fitter gevoel, meer energie hebben en afvallen. Wilt u op de langere termijn deze positieve effecten ervaren, dan zult u aanpassingen moeten aanbrengen in uw levensstijl en voedingspatroon.

 

Is detoxen nodig?

Alhoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat uw lichaam ontgift moet worden, is een detoxkuur toch aan te raden.

Afvalstoffen- en gifstoffen hopen zich dagelijks in uw lichaam op, zelfs als u een volledig gezond eetpatroon hanteert. De opgehoopte afvalstoffen- en gifstoffen kunnen vervolgens de stofwisseling verstoren. Dit kan leiden tot overgewicht en verschillende ziektes, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en nierfalen.

Een detoxkuur helpt u om de opgehoopte afval- en gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen en de kans op overgewicht en ziektes te verkleinen.

Nog een voordeel: een detoxkuur maakt u bewust van alle voeding die u gedurende een dag in uw lijf stopt. Het kan u dus helpen om bewuster te kijken naar uw levensstijl en de voeding op een andere manier aan te pakken.

 

Is detoxen veilig?

Een kortstondige detoxkuur is onschadelijk voor uw lichaam. Gifstoffen en stress zorgen voor een enorme druk op ons zelfgenezend vermogen. Een detoxkuur helpt u bij het afvoeren van toxische stoffen en vergroot het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. Een detoxkuur is dus veilig en heeft positief effect op uw lichaam. We zetten graag nog meer voordelen van een detoxkuur voor u op een rijtje.

 

U raakt afvalstoffen kwijt

Detox helpt afvalstoffen sneller uw lichaam te verlaten. Dit zorgt ervoor dat kwaaltjes snel verminderen of verdwijnen.

 

U krijgt meer energie

Detox zorgt dat afvalstoffen verdwijnen, waardoor uw organen zich kunnen concentreren op andere functies dan afvalverwerking. Uw lichaam heeft minder energie nodig, waardoor er dus meer energie overblijft voor andere dingen.

 

Verbeter uw nachtrust

Diepe slaap is essentieel voor het afvalverwijdingsproces. Tijdens onze slaap worden de hersenen aangemoedigd om neurotoxinen en afvaleiwitten te verwijderen. Daarnaast zorgen de darmen voor een optimale werking van het bioritme, hetgeen uw slaapritme reguleert.

 

Een detoxkuur helpt onder meer om gif uit de hersenen te verwijderen en de darmflora gezond te houden, wat het afvalverwijdingsproces en het bioritme ten goede komt. Dit kan de kwaliteit van uw nachtrust aanzienlijk verbeteren.

 

U krijgt er een mooiere huid door

Een detoxkuur reinigt niet alleen uw lichaam, het geeft u ook een gezondere huid. Dit komt omdat de doorbloeder beter wordt, waardoor uw huid er frisser uit gaat zien.

 

Draagt bij aan uw strijd tegen de kilo’s

Detoxen is een geweldige manier om snel gewicht te verliezen. De kans is groot dat zelfs de laatste kilo’s die u maar niet kwijtraakte, ervan gaan met detoxen. Tijdens het detoxen krijgt u slechts de helft van de calorieën binnen dan normaal, terwijl u er veel verbruikt. Hierdoor valt u af.

 

Supplementen en hulpmiddelen tijdens een detox kuur

Wij van Meditech Europe begrijpen als geen ander dat u uw lichaam wilt ontgiften en in balans wilt houden. In ons assortiment vindt u supplementen en hulpmiddelen als de Himalaya Natrium Bicarbonaat en het Detox Package, die u ondersteunen tijdens uw detox kuur en helpen om uw zelfgenezend vermogen te vergroten.

 

Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist van Nederland met een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. Wij zijn al ruim 15 jaar als wereldwijde producent en distributeur de organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

 

Wilt u meer informatie over detox-oplossingen, andere producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.