Acupunctuur is enorm populair en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Deze vorm van alternatieve geneeskunde activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, hetgeen een positieve invloed heeft op uw gezondheid. Acupunctuur kent verschillende behandelmogelijkheden, waarbij er een in het oog springt dankzij de soms spectaculaire en snelle resultaten: ooracupunctuur. In dit blog ontdekt u wat ooracupunctuur is, hoe het werkt en welke voordelen het heeft voor uw gezondheid.

 

Ooracupunctuur is een acupunctuurbehandelwijze waarbij acupunctuurpunten in de oorschelp worden gestimuleerd. Die stimulering kan met een naaldje of een kruidenballetje. Het is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur die is gericht op het herstellen en genezen van het lichaam met de oorschelp als werkterrein.

 

De geschiedenis van ooracupunctuur

Rond 1950 is ooracupunctuur ontwikkeld door Paul Nogier, een arts die bekend was met de manuele geneeskunde en acupunctuur. Hij behandelde mensen met ischias door een bepaald punt op de oorschelp te cauteriseren en dat gaf mensen een verlichting van hun pijnklachten. Door zijn achtergrond gaf hij de voorkeur aan een behandeling met naalden boven cauteriseren.

 

Nogier experimenteerde verder en ontdekte een reflexmatige relaties tussen pijnlijke drukpunten op het oor en problemen aan de wervelkolom. Het aanprikken van de acupunctuurpunten in het oor resulteerden in relaxatie van de rugmusculatuur of een pijnvermindering. Nogier vergeleek de oorschelp met een foetus. Hij ontwikkelde vervolgens een hypothese over de accupunctuurpunten op de oorschelp.

 

Vanaf dat moment wordt ooracupunctuur verricht volgens drie methoden: de Chinese Ooracupunctuur, de Auriculo Therapie en de Auriculo Geneeskunde.

 

Hoe werkt ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur prikkelt men met naalden, een laser of een taster op drukpunten in de oorschelp. Op de oorschelp liggen 360 reflexzones van het lichaam, waarbij ieder orgaan of gewricht in verbinding staat met een of meerdere van deze reflexzones. Iedere reflexzone resoneert met een bepaalde klacht in een orgaan of gewricht. Door de bijbehorende reflexzone van dit orgaan of gewricht te activeren in de oorschelp, wordt het zelfgenezend vermogen hersteld, waardoor klachten kunnen verminderen of volledig kunnen verdwijnen.

 

Bij welke klachten kunt u het gebruiken

Ooracupunctuur kan u ondersteunen bij verschillende klachten en ziektebeelden. Miljoenen mensen wereldwijd ervaren dat ze profijt hebben van acupunctuur bij uiteenlopende klachten. Deze alternatieve geneeswijze zou onder meer klachten als hoofdpijn, lage rugpijn en pijn en misselijkheid bij kankerbehandelingen verminderen. Ooracupunctuur kan ook bij andere klachten worden toegepast.

 

Slapeloosheid

Acupunctuur brengt op een natuurlijke wijze uw lichaam tot rust, waardoor u effectiever slaapt.

 

Vermoeidheid

Onderzoeken tonen aan dat acupunctuur ook de cortisolniveaus in uw lichaam kan beïnvloeden. Het verlaagt de hoeveelheid stresshormonen waardoor processen in uw lichaam weer normaal kunnen verlopen en uw vermoeidheid verdwijnt of vermindert.

 

Problemen tijdens de menstruatie

Veel vrouwen hebben klachten tijdens de menstruatie. Acupunctuur kan de pijn verlichten en de energiehuishouding in balans brengen, waardoor de menstruatie weer een gezond verloop krijgt en lichamelijke klachten en emotionele klachten verdwijnen of verminderen.

 

Migraine

Acupunctuur neemt spierspanningen weg, waardoor de bloedtoevoer naar uw hoofd weer op gang komt en migraine verdwijnt of vermindert.

 

Voordelen van ooracupunctuur

De inzet van ooracupunctuur brengt vele voordelen met zich mee. De belangrijkste sommen we graag voor u op.

 

Geen naalden nodig

Ooracupunctuur kan zonder naalden worden verricht. Drukpunten in de oorschelp worden dan met laserapparatuur gestimuleerd. Deze behandelwijze is pijnloos en wordt vooral toegepast als naalden niet gebruikt kunnen of mogen worden. Dit is tevens een goed alternatief om bij kinderen of angstige patiënten toe te passen.  

 

Wetenschappelijk bewezen

Ooracupunctuur kan helpen bij een groot aantal klachten en ziektebeelden. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dan een acupunctuurbehandeling inderdaad kan helpen om het zelfgenezend vermogen te herstellen en daarmee de pijn te verminderen en bepaalde ziektebeelden te behandelen.

 

Verhoging van energieniveau

Ooracupuntuur kan ook verschillende lichaamsenergieën reguleren om meer energie naar de locatie van de klacht en of pijn te sturen en een verhoging van uw algehele energieniveau te realiseren.

 

Eenvoudig zelf aan de slag met ooracupunctuur

Als grootste en voordeligste online drogist van Nederland bieden wij een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. Wij kunnen u nog zoveel vertellen over onze producten, maar het beste is om de werking hiervan zelf te ervaren.

 

Wilt u ook lichaamsbalans en gezondheid herstellen, zodat klachten verdwijnen en uw weerstand verbetert? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander. In ons assortiment vindt u onder meer de Hua Han oor-acupunctuur stimulator, die de oor-acupunctuurpunten met een lagere weerstand kan detecteren en een stimulus geeft om de normale elektrische weerstand in het oor opnieuw te bereiken.

 

Wilt u meer informatie over ooracupunctuur oplossingen, andere producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331).