De herfst is in volle gang en de winter staat voor de deur. Het is bij uitstek het jaargetijde waarin onder meer veel wordt gesnotterd en de griepjes om de hoek loeren. De uitspraak ‘’verhoog je weerstand om niet ziek te worden’’ komt u vast bekend voor. Maar is dat eigenlijk wel mogelijk, uw weerstand verhogen? In dit blog ontdekt u wat weerstand precies is en hoe u uw weerstand kunt verhogen voor de koude wintermaanden.

 

Wat is weerstand precies?

Weerstand is een ander woord voor uw immuunsysteem of afweersysteem. Uw afweersysteem bestaat uit twee onderdelen: witte bloedcellen en antistoffen. De functie van uw afweersysteem is om uw lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers als infectieziekten, virussen en bacteriën. Uw weerstand is dus het verdedigingsmechanisme dat zich verdedigt tegen invloeden van buitenaf. Is uw weerstand sterk, dan is uw afweersysteem hiertoe in staat. Heeft u een verminderde weerstand, dan wordt u sneller ziek. 

 

Zo behoudt u een sterke weerstand

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om een sterke weerstand te behouden. We lichten de belangrijkste graag voor u toe.

 

Zorg voor voldoende slaap

Een goede nachtrust speelt een belangrijke rol in de afweer van het lichaam tegen ziekteverwekkers. Tijdens de slaap zorgt het afweersysteem voor de afgifte van beschermende stoffen. Het lichaam produceert extra van deze stoffen in het geval van infecties of periodes met meer spanning. Slaapt u te weinig of heeft u geen kwalitatief goede nachtrust, dan kan uw lichaam niet voldoende beschermende stoffen aanmaken, waardoor uw lichaam vatbaarder wordt voor infecties en andere ongemakken.

 

Sporten in de buitenlucht

Sporten in de buitenlucht is goed voor uw weerstand. Dankzij de koele buitenlucht en de aanmaak van vitamine D3 hebben ziekteverwerkers een kleinere kans om te overleven.

 

Beperkt stress zoveel als mogelijk

Iedereen heeft wel eens stressvolle momenten of perioden. Stress kan voor een lagere weerstand zorgen. Heeft u veel last van stress, dan is het belangrijk om stress te verminderen om uw weerstand te verhogen. Wij adviseren u om tussen de momenten van stress voldoende rust en ontspanning te nemen, zodat uw lichaam weer uit de stress stand kan komen.

 

Zorg voor een gezond en gevarieerd dieet

Het is belangrijk om goed voor uw spijsverstering te zorgen. Dat systeem speelt een belangrijke rol bij het verhogen van uw weerstand. In de darmen bevinden zich bacteriën, ook wel microbiomen genoemd, die uw afweersysteem leren om goede bacteriën met rust te laten en slechte bacteriën aan te vallen. Wij adviseren u om elke dag voldoende vitamines, mineralen, gezonde en gevarieerde voeding te nemen.

 

Drink voldoende water

Een goede vochtbalans is belangrijk voor een sterke weerstand. Drinkt u onvoldoende, dan worden afvalstoffen niet goed afgevoerd uit uw lichaam. Op het moment dat er zich slechte bacteriën of virusdeeltjes in uw lichaam bevinden, kan uw lichaam u daar niet goed tegen beschermen, wat kan leiden tot een infectie, virus of andere kwaaltjes. Wij adviseren u dagelijks 1,5 tot.2 liter water te drinken om uw vochtbalans op peil te houden.

 

Trek warme kleding aan

Uw lichaam is gevoelig voor wind en koude temperaturen. Zeker in de herfst- en winterperioden. Een korte blootstelling aan koude lucht kan dan al voldoende zijn om door uw weerstand heen te breken. Trek warme kleding aan om uw lichaam hiertegen te beschermen.

 

Ontsmet uw huis regelmatig

Het regelmatig ontsmetten van uw huis maakt bacteriën, schimmels en virussen onschadelijk. Hiermee voorkomt u dat deze ziekteverwekkers zich kunnen verspreiden en schade aanrichten binnen uw lichaam. 

 

Supplementen die bijdragen aan een sterke weerstand

Naast alle bovengenoemde tips voor het behouden van een sterke weerstand, is het belangrijk dat u voldoende dat u vitaminen en mineralen als zink, ijzer en koper binnenkrijgt. Supplementen bieden hiervoor een geweldig aanvulling op uw levensstijl. In ons assortiment vindt u voedingssupplementen als de Colloidal Zinc Essence, wat bijzonder geschikt is voor het verhogen van de weerstand en energie.

 

Als grootste en voordeligste online drogist van Nederland bieden wij een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. 

 

Wilt u meer informatie onze producten die u helpen om uw weerstand op te bouwen, andere producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331).