U bent actief aan het sporten, maar u behaalt (nog) niet het gewenste resultaat. Voor vele mensen is deze situatie herkenbaar. Er zijn een aantal factoren die positief effect hebben op uw gezondheid en sportprestaties. Verbeter uw sportprestaties dankzij de handige tips in dit blog. 

 

Let niet alleen op inspanning, maar ook op ontspanning

Veel fanatiekelingen willen het nog wel eens vergeten: rust nemen na fysieke inspanning. U denkt wellicht dat u door steeds intensiever te sporten met weinig rustperiodes sterker, sneller en beter wordt. Ontspanning na een sportprestatie is minstens zo belangrijk als inspanning en een cruciale factor om optimale resultaten te behalen. In rustmodus gunt u uw lichaam de kans om te herstellen en gaat uw niveau zelfs omhoog, doordat uw lichaam zich voorbereid voor een volgend sportmoment. Start u op het juiste moment met een nieuwe sportinspanning, dan kunt u in kleine stapjes vooruitgaan. Dit wordt ook wel supercompensatie genoemd. 

 

Zorg voor een optimaal spierherstel

Op het moment dat u een sportprestatie levert, merkt u op bij een bepaalde belasting dat u moe wordt. Op dat moment beginnen uw spieren te verzuren. Het is belangrijk om uw spieren een optimaal herstel te gunnen na inspanning, zodat u overbelasting, blessures en spierscheuringen kunt voorkomen.

Wij adviseren u om na het sporten 48 uur rust te nemen en na een zware sportinspanning maar liefst 72 uur.

Naast rust nemen zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw spieren te herstellen. We lichten de belangrijkste graag voor u toe.

 

Accupunctuur

Acupunctuur bevordert spierherstel en verkort de herstelperiode. Acupunctuur verhoogt de bloedsomloop in de desbetreffende spier(en), hetgeen ervoor zorgt dat de spieren ontspannen en de aanmaak van lichaamseigen stoffen wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een snel herstel.

 

Massages

Massages zijn niet alleen heerlijk om te ontvangen, ze bevorderen ook uw spierherstel. Door diep in de spieren te wrijven en kneden kan de masseur spierknopen wegmasseren of de algehele spierspanning verlagen. Dit verbetert de bloedsomloop en een spoedig herstel van uw spieren.

 

Eet voldoende eiwitten

Sport u intensief of vaker dan twee keer per week, dan hebben uw spieren extra eiwitten nodig voor spiergroei en om goed te kunnen herstellen.

 

Denk aan uw slaap

Te weinig slaap of een slechte nachtrust kan negatief effect hebben op uw sportprestaties. Tijdens een goede nachtrust kan uw lichaam herstellen van alle inspanningen waardoor u minder vermoeid bent, een beter uithoudingsvermogen krijgt en betere sportprestaties kunt leveren.

 

Supplementen die uw sportprestaties verbeteren

Naast alle bovengenoemde tips voor het verbeteren van uw sportprestaties, is belangrijk dat u voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt om uw sportprestaties te verbeteren. Supplementen bieden hiervoor een geweldig aanvulling.

 

Magnesium

Magnesium zorgt voor een optimaal energieniveau. Het is nodig voor de aanmaak van de ATP-molecule en voor het vrijmaken van energie uit APT.  Een optimaal energieniveau helpt uw sportprestaties verbeteren. Bij Meditech Europe vindt u producten zoals de Colloïdaal Magnesium Essence die u helpen om uw energieniveau op peil te houden. 

 

Algen

Algen zijn super goed voor uw gezondheid. Supplementen van algen bevatten vitaminen, omega-3 vetzuren, eiwitten en mineralen, hetgeen weer resulteert in een goede gezondheid en optimale sportprestaties.

 

Drink voldoende water

Tijdens het sporten verliest u veel vocht in de vorm van zweet. Water drinken zorgt voor het op peil houden van uw vochtbalans en het afvoeren van afvalstoffen, zodat deze zich niet kunnen vastzetten in uw lichaam. Drink u te weinig water, dan kunt u uitdrogen, last krijgen van kwaaltjes en gaan uw sportprestaties achteruit. Drink dus voldoende water om uw sportprestaties op gewenst niveau te houden.

 

Beperk stress

Wist u dat te veel stress een negatieve invloed heeft op uw gezondheid en sportprestaties? Tijdens het sporten maakt uw lichaam het stresshormoon cortisol aan, omdat u bovengemiddeld actief bent. Te lang sporten zorgt voor een grote hoeveelheid cortisol in uw lichaam. Te veel cortisol kan leiden tot een verslechtert immuunsysteem en een verminderde algehele conditie, wat resulteert in mindere sportprestaties.

 

Schrijf uw doelen op en ga ervoor

Doelen stellen zal u helpen om resultaten te bereiken. Door ze persoonlijk te maken en op te schrijven zal u meer motivatie krijgen. Er zijn verschillende apps op de markt die u kunnen ondersteunen om uw doelen te bereiken. De apps tonen al uw resultaten in een duidelijk overzicht. Zo kijkt u eenvoudig terug op uw resultaten en wordt u uitgedaagd om uw persoonlijke records tijdens een volgende sportprestatie te verbeteren.

 

Wilt u meer informatie onze producten die u helpen om uw weerstand op te bouwen, andere producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331).

 

Als grootste en voordeligste online drogist van Nederland bieden wij een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid.