Steeds meer mensen in de samenleving hebben last van de luchtkwaliteit en ervaren klachten als luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten en kanker. Zuivere lucht is dus, net als gezond eten en drinken, essentieel voor een gezonde levensstijl. Het voedt u elke dag met zuurstof en energie.  In dit blog delen we onder meer de plekken op de wereld met de meest zuivere lucht, wat de doelstellingen van schone lucht volgens de WHO zijn en hoe u zuivere lucht in huis kunt halen.

 

Doelstellingen schone lucht WHO

In 2021 heeft de WHO haar richtlijnen voor de luchtkwaliteit bijgesteld. Het doel is om gezondheidswinst te behalen en schadelijke gezondheidseffecten en sterfte bij mensen te voorkomen. Daarom is de acceptabele hoeveelheid fijnstof per kubieke meter lucht gehalveerd van 10 naar 5 microgram/ m3.

 

Landen met schoonste lucht ter wereld

Nergens ter wereld wordt voldaan aan de standaard voor de luchtkwaliteit die de WHO opstelde. Toch zijn er een aantal landen die daar wel aardig bij in de buurt komen.

 

Zwisterland – score 95,5

Met een score van maar liefst 95,5 staat Zwisterland met stipt op nummer 1 als het gaat om het land met de schoonste lucht ter wereld. De berggebieden in dit land staan niet voor niets bekend als genezingsplaatsen. Door de grote hoogte is de lucht daar zeer zuiver en hebben de longen alle ruimte om zuurstof op te nemen en u te voeden.

 

Costa Rica – score 90,5

Costa Rica leunt grotendeels op ecotoerisme en zet in op klimaatneutraliteit. Dit levert het lang zo’n hoge score op.

 

Nieuw-Zeeland – score 88,9

Nieuw-Zeeland is het paradijs voor de buitenmens, het land zorgt uitstekend voor haar omgeving.

 

Japan – score 84,5

Mensen in Japan hebben met 82,12 jaar de langste levensverwachting ter wereld. Dat hebben ze te danken aan de combinatie van schone lucht, weinig luchtvervuiling en het niet gebruiken van chemische pesticiden.

 

Australië – score 79,8

Australië maakt perfect gebruik van haar natuurlijke hulpbronnen en stoot onwijs veel schadelijke stoffen uit wat resulteert in deze mooie score.

 

Hoe wordt de luchtkwaliteit gemeten?

In Nederland wordt de luchtkwaliteit gemeten met het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit. Naast de metingen worden ook berekeningen gebruikt om de concentraties fijnstof te bepalen.

Op de website luchtmeetnet.nl kunt u de actuele luchtvervuiling en voorspellingen voor de komende 48 uur zien in uw omgeving

 

Voordelen van schone lucht

Van schone lucht is aangetoond dat het ons helpt om onze bloeddruk en hartslag te verbeteren, voedsel doeltreffend te verteren en het immuunsysteem te versterken. Ook wordt de afgifte van serotonine beïnvloed door de hoeveelheid zuurstof in uw bloed.

Verder heeft schone lucht een positief effect op klimaatverandering. De afname van fijnstof kan namelijk leiden tot een sterkere opwarming van de aarde.

 

Zuivere lucht in huis halen

Nederland is niet de plek op aarde waar u de schoonste lucht ter wereld vindt. Toch kunt u zuivere lucht in huis halen en de zuurstof in ieder geval verversen en gezond houden met de oplossingen van Meditech Europe.

 

Ozon luchtreiniger

Een Ozon luchtreiniger of generator kan goed helpen om een ruimte gezonder te maken. Ozon luchtreinigers helpen u in iedere ruimte aan fris, schoon en vooral een zuurstofrijke omgevingslucht. U kunt de Ozon luchtreiniger overal in huis of op kantoor inzetten voor het desinfecteren en reinigen van lucht, apparaten en vloeistoffen. 

 

Plasmacluster

Plasmacluster luchtreinigers geven u zeer schone lucht vrij van ziektekiemen, pollen en andere onzuiverheden. Bovendien bevochtigen ze de lucht, wat ook een positief effect heeft op uw leefomgeving en welzijn.

Meditech Europa ’s werelds grootste en voordeligste producent en distributeur voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

 

Filters

Filters zorgen ervoor dat vochtige lucht goed wordt gefilterd en in uw woning wordt verspreid.   

 

TotalAir

TotalAir zijn zeer hoogwaardige luchtreinigers die gebruikmaken van de 5 mechanismen punt-ionisatie, RF-inoisatie, RCI, oxidatie en ventilatie. De perfecte combinatie voor het reinigen van de lucht in uw werk- en leefomgeving. 

 

 

In ons uitgebreide aanbod vindt u nog meer producten en oplossingen voor het bevorderen van uw gezondheid en het woon-, werk- en leefklimaat.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.