Gember is een van de gezondste specerijen ter wereld. De gezondheidsvoordelen en goede medicinale eigenschappen van gember zijn eindeloos. In dit artikel ontdekt u alle positieve effecten van gember, wat gember is, hoe gezond het is en de meerwaarde van het consumeren van gember supplementen.

 

Gember: niet zomaar een wortel. Maar wat is het dan wel?

Gember is een bijzondere smaakmaker, afkomstig van Tropisch Azië. De wortel heeft een pittig karakter wordt veel gebruikt als specerij in tal van gerechten, sauzen en dranken. De wortelstok heeft een bittere smaak met licht zoete tonen. Gember is niet zomaar een wortel. De gemberwortel bevat bioactieve componenten welke een heilzaam effect hebben op uw gezondheid.

 

Hoe gezond is gember?

Gember is erg gezond. Chinezen gebruiken gember al eeuwenlang vanwege de positieve werking op het spijsverteringsstelsel. Gember gaat misselijkheidsklachten en indigestie tegen.

Bovendien is gember caloriearm, met slechts 80 calorieën per 100 gram gember. Verse gember(wortel), gemberthee, gemberpoeder en gember ingelegd in azijn staat in de Schijf van Vijf.

 

Wat doet gember voor de gezondheid?

De gezondheidsvoordelen van gember zijn eindeloos. Het bevat onder meer vezels en diverse vitamines en mineralen die uw lichaam helpen beschermen tegen ontstekingen, misselijkheid en menstruatiekrampen. Gember draagt ook bij aan de opname van voedingsstoffen en het reguleren van het insulinegehalte.

 

Wat zit er allemaal in gember

De specerij bevat gingerol, zingeron en shogaol, drie stoffen die volgens onderzoekers waardevolle werkzame stoffen zijn.

Gember bevat verder veel vitamines, antioxidanten en mineralen. Hierbij kunt u enken aan vitamine C, vitamine B6, vitamine B3 en foliumzuur en de mineralen kalium, magnesium, koper en mangaan.

 

De positieve eigenschappen van gember

Zoals aangegeven bevat gember bioactieve componenten welke verschillende heilzame effecten hebben op het welzijn. We zetten een aantal voordelen van de positieve eigenschappen van gember voor u op een rijtje.

 

Voordeel 1: helpt tegen misselijkheid en reisziekte

Gember helpt tegen misselijkheid en reisziekte. Een stukje gember voor de reis zou reisziekte kunnen voorkomen.

 

Voordeel 2: helpt tegen een opgeblazen gevoel en darmproblemen

Gember helpt de stofwisseling op gang en is daarmee een perfecte remedie tegen een opgeblazen gevoel en darmproblemen.

 

Voordeel 3: ontstekingsremmend en pijnstillend

Gember helpt tegen ontstekingen en werkt pijnstillend. Het is veel gezonder voor uw lichaam dan bijvoorbeeld paracetamol of ibuprofen en helpt hierdoor ook uitstekend bij reumatische aandoeningen.

 

Voordeel 4: stimuleert de bloedcirculatie en helpt tegen een hoge bloeddruk

Gember is uitstekend ‘snoepgoed’ voor mensen met een hoge bloeddruk. Het stimuleert namelijk de bloedcirculatie.

 

Voordeel 5: ondersteunt bij het afvallen en helpt het slechte cholesterol verminderen

Gember stimuleert het laten dalen en stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en het LDL-cholesterolgehalte. Hiermee leent de specerij zich perfect als ondersteuning bij het afvallen en het verminderen van het slechte cholesterol.

 

Voordeel 6: helpt tegen verkoudheid

Gember heeft een verhittende werking. In combinatie met de vele vitaminen die de specerij bevat wordt het vaak ingezet als middel tegen verkoudheid. Bovendien heeft gember een slijmoplossende werking.

 

Gember supplementen: waarom wel of niet?

U mag dagelijks gember consumeren in de vorm van voeding en supplementen. Supplementen vullen (gember)voeding aan en zijn een natuurlijke manier om het lichaam te ondersteunen.

Onderzoek toont zelfs aan dat spierpijn bij sporters met maar liefst 25% afnam na het innemen van gember supplementen, waardoor supplementen evenals gembervoeding een pijnverlichtende werking hebben.

 

Wilt u zich ook goed voelen en uw lichaam een boost geven? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander.

Wij zijn sinds 2005 als producent en distributeur wereldwijd de organisatie voor eindgebruikers, detailhanden en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt. Ons uitgebreide aanbod bestaat uit innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid, waaronder diverse gember supplementen.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.

 

FAQ

Waar is gemberthee goed voor?

Gemberthee is een drank met een sterk reinigende werking. Het verwijdert gifstoffen uit uw lichaam en herstelt de balans. Bovendien heeft gemberthee een positieve invloed op uw spijsverteringskanaal en remt de trek in zoete en zoute voedingsmiddelen af.

 

Is gember gezond om te eten?

Gember is gezond om te eten. Met slechts 80 calorieën per 100 gram gember is de specerij caloriearm te noemen. Verder zit gember boordevol vitamines, antioxidanten en mineralen. Denk hierbij aan vitamine C, vitamine B6, vitamine B3 en foliumzuur en de mineralen kalium, magnesium, koper en mangaan.

 

Wat doet gember voor de gezondheid?

De gezondheidsvoordelen van gember zijn eindeloos. Het bevat onder meer vezels en diverse vitamines en mineralen die uw lichaam helpen beschermen tegen ontstekingen, misselijkheid en menstruatiekrampen. Gember draagt ook bij aan de opname van voedingsstoffen en het reguleren van het insulinegehalte.

 

Bestaat er zoiets als een gemberoverdosis?

Ja, een gemberoverdosis bestaat. We spreken van een overdosis al u meer dan 2,0 gram gember per kilogram lichaamsgewicht consumeert. Een gemberoverdosis kan leiden tot hartkloppingen, uitdrogingsverschijnselen, slaperigheid, duizeligheid of verwardheid.