Heerlijk eten en detoxen gaan hand in hand. In dit blog ontdekt u wat een detox recept is en wat u kunt eten en drinken om te detoxen. Verder delen we de beste detox recepten en leggen wij u het verschil uit tussen een detox recept en een detox kuur.

 

Wat is een detox recept?

Een detox recept helpt uw lichaam te ontgiften. Het is eigenlijk niets minder dan de combinatie van een gezond dieet en voldoende vochtinname die helpt om uw lichaam te zuiveren.

De lever speelt hierbij een belangrijke rol. Het reguleert een natuurlijk reinigingsproces door slechte stoffen uit onze organen en weefsels te halen en uit ons lichaam te verwijderen. Aan dit reinigingsproces van de lever zit een limiet. We krijgen steeds vaker veel schadelijke stoffen binnen die het lichaam niet zelf kan verwijderen. Een detox recept ondersteunt u hierbij.

 

Wat eten en drinken om te detoxen?

Tegenwoordig bevat veel van ons voedsel chemische toevoegingen, ook wel bekend als E-nummers. Deze chemische toevoegingen zorgen ervoor dat ons voedsel langer houdbaar is en er mooier uitziet, maar anderzijds slaan we deze toevoegingen op als schadelijke stoffen in ons lichaam.

Wij adviseren u om onbewerkt voedsel, rauwe groenten, groene smoothies, water met citroen, kruiden met ontgiftende eigenschappen en vezels te nuttigen. Deze voedingsmiddelen hebben een reinigende werking en zeer geschikt voor een detox. Probeer tevens de alcohol te vermijden tijdens een detox.

 

De beste detox recepten

De variatiemogelijkheden voor detox recepten zijn oneindig. Wij zetten de beste detox recepten voor u op een rijtje.

 

Ontbijt: blauwe bessen crumble met havermout

Het is een geweldige start van de dag: blauwe bessen crumble met havermout. Een heerlijk gerecht en snel bereid. Dit recept kunt u het hele jaar door maken.

 

Lunch: aardbei spinazie salade

Deze salade is zeker geen straf om tijdens de lunch te nuttigen. De salade heeft 4 basis ingrediënten. De aardbeien en spinazie vormen een geweldige combinatie die zorgt voor een smaaksensatie. Een luchtige en vullende salade die bijdraagt aan het ontgiften van het lichaam. 

 

Diner: spaghetti van courgette

Courgetti, oftwel spaghetti van courgette, wint steeds meer aan populariteit. Dat is niet gek: courgettes zijn gezond, eenvoudig te bereiden en een geweldige groente die helpt om uw lichaam te ontgiften.

 

Verschil tussen detox recept en een detox kuur

In tegenstelling tot detox recepten, waarin u kunt u variëren met het verantwoord voedsel dat u nuttigt, staat een detox kuur met name bekend dat er vooral sappen en soepen worden genuttigd om het lichaam te ontgiften.

Wilt u uw lichaam ontgiften en lekker in uw vel zitten? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander.

 

Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid, waaronder detox kuren.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.

 

 

FAQ

Hoe kunt u het beste uw lichaam ontgiftigen?

Ontgiftigen betekent dat uw lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. Onder meer de lever, nieren en darmen helpen mee aan dit proces. Aan het lichaam ontgiftigen door de organen zit een limiet. Een detox recept ondersteunt bij het verwijderen van de overige schadelijke stoffen.

 

Hoeveel valt u af met 3 dagen detoxen?

3 dagen detoxen zorgt gemiddeld gezien voor een gewichtsverlies tussen de 1 en 3 kilo. Dit gewichtsverlies is echter van korte duur als u na het detoxen weer terugvalt in oude gewoontes.

 

Waarom mag u geen koffie tijdens detox?

Koffie bevat cafeïne. Deze stof laat uw nieren en lever harder werken om de cafeïne uit het lichaam te verwijderen. Tevens verminderd cafeïne de opname van voedingsstoffen. Beide factoren hebben een negatieve invloed op het detox proces.

 

Wat doet een 3 dagen detox met uw lichaam?

Met een 3-daagse detox geeft u uw lichaam tijdelijk meer rust. Bovendien krijgt u enorm veel gezonde voedingsstoffen binnen die uw gezondheid ondersteunen. Dit heeft een positief effect op uw lichaam.