Een goed kussen is een essentieel onderdeel voor een ontspannen nachtrust. Om goed uit te rusten is het belangrijk dat het hoofd, de nek en de wervelkolom goed met elkaar worden uitgelijnd. Therapeutische kussens kunnen hierbij helpen. In dit blog ontdekt u wat een therapeutisch kussen is en waarvoor het dient, bij welke klachten u het therapeutisch kussen gebruikt én soorten therapie kussens.

 

Wat is een therapeutisch kussen

Een therapeutisch kussen helpt om de lichaamspositie tijdens het slapen in bed te corrigeren of verbeteren.

Het lichaam presteert optimaal als alle systemen, inclusief de uitlijning en spiercontrole, gelijktijdig werken. Op het moment dat afwijkingen in de houding aanwezig zijn, kan dit leiden tot spierspanningen en pijnklachten het normaal en pijnvrij positioneren en bewegen belemmeren. Een therapeutisch kussens maakt een optimale uitlijning tussen hoofd, nek en de wervelkolom mogelijk.

Het woord therapeutisch is afgeleid van het Griekse woord ‘’Therapeutikos’’, wat behandelen om te genezen betekent. De term therapeutisch kussen is ontstaan, omdat deze kussens voornamelijk dienen ter ondersteuning van de behandeling van ziekten of de verlichting van symptomen.

 

Therapeutisch kussen gebruikt u bij de volgende klachten

Zoals hierboven aangegeven, wordt een therapeutisch kussen ingezet bij medische klachten, zoals slaapapneu, slapeloosheid, spierverrekkingen en nekpijn. Het doel van het therapeutisch kussen is het verbeteren van de slaaphouding waardoor uw lichaam volledig kan ontspannen. Hierdoor verbetert het slaapcomfort en kunnen eventuele klachten verminderen en voorkomen worden.

 

Soorten therapie kussens

Therapeutisch kussens zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Ze kunnen variëren van een generiek kussen dat wordt gebruikt om een slechte houding te corrigeren tot aangepaste kussens die zijn ontworpen om de zittolerantie voor mensen met fysieke misvormingen te optimaliseren. Wij zetten de meest gebruikte varianten voor u op een rijtje. 

 

Rug kussen

Een rug kussen zorgt voor comfortabele ondersteuning aan de rug. Verder ontlast het kussen rugpijn en zorgt het voor een goede zithouding. Perfect voor gebruik op kantoor, in de auto of thuis.

 

Zitkussen

Als u zit, is de houding van uw rug erg belangrijk. Een zitkussen vormt zich naar de contouren van uw lichaam en zorgt voor comfort en een optimale zithouding.

 

Nekkussen

Een nekkussen geeft ondersteuning aan de wervelkolom, zodat de natuurlijke kromming intact blijft. Heeft u last van een nekhernia of whiplash, dan adviseren wij u een halskraag te gebruiken.

 

Warmtekussen

Perfecte ondersteuning bij spierpijn: het warmtekussen. Dit kussen stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor optimale ontspanning, wat resulteert in activatie van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Venenkussen

Een venenkussen wordt ingezet bij oedeemtherapie, diepe veneuze trombose en bij chronisch veneuze insufficiënte met spataderen. Het kussen heeft een wigvorm, die zorgt voor ontlasting van de druk op uw onderrug.

 

Hoogfrequentie kussen

Een hoogfrequentie kussen bevat een ingenieus systeem waardoor hoogfrequenties resonanties in het kussen worden omgezet naar resonanties. U kunt het kussen eenvoudig tegen u aanhouden, bij voorkeur tegen de buik en rug. Het hoogfrequentiekussen geeft een weldoend effect.

 

Hoofdkussen

Het hoofdkussen helpt u met het in stand houden van de natuurlijke vorm van uw wervelkolom, waardoor spanningen op wervels, spieren, pezen en zenuwen worden voorkomen of verminderen. 

 

Lichaamskussen

Dit kussen helpt uw lichaam in de juiste houding te positioneren en is daarbij een uitstekende oplossing om te gebruiken tijdens een zwangerschap of bij een frozen shoulder.

 

Wilt u zich ook goed voelen en genieten van een optimale nachtrust? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander.

Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid, waaronder therapeutische kussens.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.

 

 

FAQ

Wat is een therapeutisch kussen

Een therapeutisch kussen helpt om de lichaamspositie tijdens het slapen in bed te corrigeren of verbeteren.

 

Waarom een wig kussen gebruiken?

Een wigkussen wordt gebruikt om iemand te positioneren. Het is een veelgebruikte methode door artsen en therapeuten. Het kussen is bedoeld voor mensen die voor een langdurige periode zitten. Het kussen loopt schuin naar voren af. Dit zorgt ervoor dat de heup kantelt en het lichaam zich kan corrigeren, door een rechte zithouding aan te nemen.