Water drinken en de kwaliteit van dat water is belangrijk voor uw gezondheid. Waterstof speelt een rol bij alle lichaamsprocessen. Verschillende factoren, zoals droogte, verzilting en een toenemende vraag naar drinkwater, maken goed en voldoende drinkwater in Nederland niet meer zo zelfsprekend. Bovendien neemt de drinkwaterkwaliteit af door vervuiling vanuit de industrie, de landbouw en de huishoudens. Water filteren en water vitaliseren zijn twee manieren die bijdragen aan schoon en gezonder drinkwater. In dit blog ontdekt u het verschil tussen water filteren en water vitaliseren.

 

Water zuiveren: is het echt nodig?

Drinkwater in Nederland moet voldoen aan strenge normen. Nederlandse drinkwaterbedrijven controleren continue hun bronnen en drinkwater. Toch betekent dit niet dat ons drinkwater volledig vrij is van schadelijke stoffen. Wij adviseren u dus om uw drinkwater uit de kraan te zuiveren. Bovendien brengt dit nog een voordeel met zich mee: tijdens het zuiveren worden ongewenste smaak- en geurstoffen verwijderd, waardoor het water een stuk beter smaakt.

Na het zuiveren van water uit de kraan kunt u met onze TDS PPM Meter het aantal deeltjes in uw water meten. De PPM waarde geeft aan hoeveel deeltjes er per miljoen deeltjes aanwezig zijn in het water. Een standaardwaarden voor veilig drinkwater is internationaal rond de 300 PPM. Echter wordt door veel bronnen 50 PPM als maximaal gezien. U weet dan uiteraard niet wat voor deeltjes er in het water aanwezig zijn maar aangenomen wordt dat dit de limiet is voor standaard verontreiniging.

 

Wanneer water filteren?

In de intro haalden we het al aan: door verschillende factoren en vervuiling neemt de drinkwaterkwaliteit af. Drinkwater bestaat uit een chemische samenstelling. Door water te filteren verandert de chemische samenstelling van water: schadelijke stoffen worden verwijderd, wat resulteert in schoon drinkwater.

Wij adviseren u de filter goed schoon te houden. Doet u dit niet, dan kunnen zich allerlei bacteriën in de filter nestelen, waardoor de waterkwaliteit juist afneemt.

 

Wanneer water vitaliseren?

De kwaliteit van water is niet alleen afhankelijk van de chemische samenstelling, maar ook van de moleculaire structuur. Water is levend en wordt vitaal genoemd. De kwaliteit van stilstaand water is niet optimaal. Kraanwater lijkt door vele, onnatuurlijke invloeden sterk op stilstaand water. Het is dus belangrijk om kraanwater dat niet vitaal is, te vitaliseren. Door water te vitaliseren herstelt de structuur van het water naar de natuurlijke toestand.

 

De beste keuze voor uw situatie

Wellicht is water vitaliseren nog belangrijker dan water filteren, omdat het dan weer zijn natuurlijke balans heeft. Wat nu ook de beste keuze is voor uw situatie, zowel water filteren als vitaliseren is natuurlijk optimaal: het water is dan schoon en harmonieus. En schoon water kan beter bijdragen aan de processen van ons lichaam.

Hulp nodig bij het maken van een keuze voor uw situatie en wensen? Wij zetten graag onze waterfilters en watervitalisers voor u op een rijtje, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw situatie.

 

Waterfilters van Meditech Europe

Bij Meditech Europe bieden we tal van producten aan om water te zuiveren. Of u nu op zoek bent naar portable water destilleerders waarin u kleine hoeveelheden water kunt zuiveren, of u wilt water rechtstreeks uit de leiding op grote schaal zuiveren, wij hebben de juiste apparatuur en oplossingen. Zo kunt u zelf de kwaliteit van het water nog verder verbeteren.

Gaat het om kleine hoeveelheden water zuiveren, dan is mogelijk de portable water destilleerder MD4 geschikt.

Heeft u een grotere behoefte naar het zuiveren van water en wilt u tientallen liters kunnen zuiveren, dan is de Pure Water Mega Classic misschien iets voor u.

Het ligt uiteraard aan uw persoonlijke situatie, zo horen wij ook veel dat mensen het prettig vinden om water te kunnen zuiveren op vakantie. Dan is een portable apparaat natuurlijk uitermate geschikt.

 

Watervitalisers van Meditech Europe

Wanneer u water wilt vitaliseren, dan kunt u goed gebruik maken van onze Meditech Europe Water SuperVitalizer. Dit apparaat brengt het water terug naar zijn natuurlijke en gezonde vorm van beweging. Momenteel is de Water SuperVitalzer in onze webshop niet op voorraad. Mocht u interesse hebben neem dan contact met ons op via de e-mail (info@meditecheurope.nl) zodat we de Water SuperVitalzer voor u kunnen bestellen.

 

Heeft u een specifieke vraag over het filteren en/of vitaliseren van water? Of wilt u meer weten over één van de andere producten om uw gezondheid of leefomgeving te verbeteren? Ons team van specialisten helpt u graag verder met al uw vragen! Al meer dan 15 jaar voeren wij een uitgebreid aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. In dit aanbod treft u ook een groot assortiment aan waterzuiveringsapparatuur.

Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331).