Wanneer vrouwen in de overgang komen verandert er veel. De huid is een van de voornaamste onderdelen die verandert tijdens deze periode. Het is een natuurlijk proces en alhoewel we huidveroudering niet 100% kunnen voorkomen, zijn er wel stappen die u kunt ondernemen om dit proces  te vertragen. In dit blog ontdekt u wat huidveroudering is en wat helpt tegen huidveroudering in de overgang.

 

Wat is huidveroudering

Huidveroudering is een proces dat wordt beïnvloed door interne en externe factoren. Deze factoren hebben ook effect op de tweede huidlaag. Deze bevat vezels, zoals collageen en elastine. Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van deze vezels groter dan de aanmaak, wat resulteert in huidverslapping, lijntjes en rimpels.

 

Vanaf welke leeftijd begint huidveroudering?

Het proces van huidveroudering start vanaf het twintigste levensjaar. Toch wordt het pas echt zichtbaar tussen het 35e en 40e levensjaar. De snelheid en mate waarmee de huidveroudering optreedt is afhankelijk van iemands leefstijl, erfelijke en uitwendige factoren.

 

De effecten van de overgang op de huid

De overgang heeft effecten op uw huid. Vrouwen in de overgang ervaren klachten als droogheid, meer rimpelvorming, minder elasticiteit en een dunnere huid als gevolg van een afnemend collageengehalte.

 

Oestrogeen en huidveroudering in de overgang

Tijdens de overname neemt het oestrogeengehalte af en daarmee ook de hoeveelheid collageen. Bovendien neemt de dikte en elasticiteit van de huid ook af. De gevolgen voor de huid door het oestrogeenverlies komen bovenop het natuurlijke verouderingsproces.

 

Wat helpt tegen huidveroudering in de overgang?

Om huidveroudering in de overgang tegen te gaan, is het niet alleen belangrijk om uw huid juist te verzorgen, maar ook om de huid met bepaalde behandelingen te ondersteunen. Wij zetten de belangrijkste behandelingen voor u op een rijtje.

 

Hormoontherapie tegen rimpels

Het verouderingsproces van de huid kan worden tegengegaan met hormoontherapie. Hormonen kunnen het tekort aan oestrogeen compenseren, waardoor het collageengehalte minder snel afneemt en rimpelvorming wordt afgeremd.

 

Peeling

Peeling zorgt voor cel stimulatie en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor kan de huid zich vernieuwen en verjongen, wat het verouderingsproces afremt.

 

Mirconeedling

Microneedling verfijnt de huidstructuur en poriën, door kleine openingen in de huid te maken. Microneedling kan de collageenproductie stimuleren, waardoor het huidverouderingsproces vertraagt.

 

Gebruik van voedingssupplementen

Het is soms bijna onmogelijk om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen, zeker in een uitdagende fase zoals de overgang. Het is belangrijk om in deze periode goed voor uzelf en uw huid te zorgen.

Supplementen met vitamine C en flavonoïden kunnen het huidverouderingsproces vertragen.

 

Ons advies: verbeter de huid van binnenuit

Met bovengenoemde behandelingen kunt u het huidverouderingsproces afremmen. Toch adviseren wij u om de huid te verbeteren van binnenuit. Uw huid is een spiegel van hoe u leeft. Gezonde voeding, voldoende water drinken en het vermijden van stress zijn enkele dingen die u zelf kunt doen om uw huid van binnenuit in goede conditie te houden, alvorens u begint met behandelingen.

 

Zit u in de overgang en wilt u uw huid zo lang mogelijk jong en stralend houden? Dat begrijpen wij van Meditech Europa als geen ander. Wij zijn een online drogist met een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, waaronder huidverzorgingsproducten. Wij zijn sinds 2005 als producent en distribiteur wereldwijd de organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

Wilt u meer informatie over huidverzorgingsproducten, andere producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.

 

FAQ

Wat te doen tegen een droge huid tijdens de overgang?

Het nemen van een douche met lauw of koud water, het gebruik van de juiste crèmes, bewegen, voldoende water drinken, gezonde biologische voeding, rust nemen en de inname van de juiste supplementen helpen tegen een droge huid tijdens de overgang. 

 

Kun je huidveroudering terugdraaien?

Ja, u kunt huidveroudering terugdraaien, oftewel het proces tegen huidveroudering afremmen, door een combinatie van de juiste behandelingen, producten en voedingssupplementen.

 

Welke supplementen tegen veroudering?

Er zijn een aantal supplementen die u kunt innemen tegen huidveroudering. De belangrijkste zijn vitamine C en flavonoïden.