Homeopathie en homeopathische middelen: de een zweert bij het gebruik ervan, terwijl de ander er sceptisch over is. Dat laatste is erg jammer, want hierdoor blijven veel mensen met allerlei klachten rondlopen. In dit blog ontdekt u wat homeopathie is en leggen we de werking van homeopathische geneesmiddelen uit.

 

Wat is homeopathie en hoe werkt het?

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze die behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Samuel Hahnemann is de grondlegger van homeopathie. Binnen de homeopathie zijn drie disciplines te onderscheiden: klassieke, klinische en complexe homeopathie.

Bij klassieke homeopathie wordt op een holistische wijze naar de klacht gekeken. De mens in zijn geheel staat centraal, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Klinische homeopathie kijkt puur naar de specifieke klacht en wordt met name toegepast bij acute klachten en zelfmedicatie. En complexe homeopathie kijkt naar de klacht, maar maakt in tegenstelling tot klinische homeopathie gebruik van combinatiemiddelen.

Homeopathie werkt op basis van een natuurwet: ziektesymptomen bestrijden met een stof  die bij gezonde mensen en dieren juist die verschijnselen ook kan oproepen.

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte worden ingezet door alle mensen en dieren in elke levensfase voor acute en voor chronische ziekten.

 

Wat zijn homeopathische geneesmiddelen?

Homeopathische geneesmiddelen zijn volgens de richtlijnen van de homeopathie ontwikkelde geneesmiddelen. Een homeopathisch geneesmiddel wordt ook wel een gepotentieerd geneesmiddel genoemd. Dit is een bereiden waarbij een middel stapsgewijs wordt verdund in een bepaalde verhouding.

Homeopathische geneesmiddelen zijn gericht op zelfgenezing. Daarom worden homeopatische geneesmiddelen vaak voor een bepaalde periode gebruikt om het zelfgenezend vermogen te stimuleren. 

 

Kunnen homeopathische middelen kwaad?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat homeopathie en homeopathische middelen effect hebben. Homeopaten en apothekers blijven hun behandelingen uitvoeren en middelen verkopen, daar veel mensen openstaan voor alternatieve geneeswijzen en zich daarmee geholpen voelen.

 

Is homeopathie een betrouwbare geneeswijze?

Homeopathie is een betrouwbare geneeswijze. De homeopathische geneesmiddelen die bereid zijn volgens een homeopathische fabricageprocedure staan in de Europese farmacopee. Dit is een officiele door de Europese lidstaten gebruikte homeopathische farmacopee. Homeopathische geneesmiddelen die op deze lijst staan worden uitgevoerd op homeopathische grondstoffen en de specifieke eisen voor deze geneesmiddelen staan  kwaliteit en veiligheid in de Geneesmiddelenwet.

 

FAQ

 

Wat kan een homeopaat doen?

Een homeopaat helpt mens en dier op natuurlijke manier te genezen van fysieke en psychische klachten. Dit doe de homeopaat door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel dat bij een gezond mens of dier dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte.

 

Hoelang duurt het voor een homeopathisch middel gaat werken?

Bij acute klachten dient een middel binnen 24 uur te werken. Denk hierbij aan het zich rustiger voelen en in slaap vallen. Werkt het middel niet binnen dit tijdsbestek, dan is de keuze verkeerd. Bij chronische klachten ligt het tijdsbestek anders. U dient 6 tot 8 weken de tijd te nemen om het effect af te wachten.

 

Welk homeopathisch middel bij stress?

Lachesis een veelgebruikt homeopathisch bestandsdeel dat werkt bij stress. Het zorgt voor ontspanning en kalmering van het centrale zenuwstelsel. Ontdek hier de hele lijst met veelvoorkomende homeopathische middelen bij stress.

 

Wilt u zich ook goed voelen en op natuurlijke wijze het zelfgenezend vermogen van uw lichaam stimuleren en versterken? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander.

Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid.  

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.