Steeds meer mensen zoeken oplossingen voor een klachten in een vorm van natuurgeneeskunde. In dit blog ontdekt u alles wat u moet weten over natuurgeneeskunde.

 

Wat is natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een alternatieve geneeswijze waarbij de zelfherstellende functie van het lichaam centraal staat.

Bij een natuurgeneeskundige behandeling wordt op een holistische manier gekeken naar de ziekte in plaats van naar de ziekte. Het gaat om de gehele mens, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen lichaam en geest. Alle focus gaat naar het voortdurende samenspel tussen lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale, culturele en spirituele aspecten van de unieke mens.

De meeste natuurgeneeskundigen werken volgends de pijlers energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Werken die goed samen, dan zijn uw aspecten en daarmee uzelf in harmonie en balans

 

Het zelf herstellend vermogen van het lichaam

Iedereen beschikt over een zelf herstellend vermogen. Het zelf herstellend vermogen is een onderdeel van ons lichaam wat alle levensprocessen aanstuurt. Het is het schakelpunt tussen het lichaam en geest dat in de hypofyse ligt. De hypofyse reageert op de keuzes die u maakt en stuurt de klieren aan die hormonen produceren. De hypofyse bepaalt dus grotendeels binnen welke grenzen onze cellen en organen opereren. Door een andere keuze geeft u de hypofyse een signaal en verandert het zelf herstellend vermogen, waardoor u de fysiologie verandert, waardoor uw lichaam en geest veranderen.

Door het zelf herstellend vermogen te activeren ontstaat een grotere harmonie tussen lichaam en geest, wat een sterk helende werking met zich meebrengt. Naast natuurgeneeskunde is massage een manier die bijdraagt aan de activatie van het zelf herstellend vermogen.

 

Welke soorten natuurgeneeskunde zijn er?

Er zijn verschillende soorten natuurgeneeskunde. We zetten de bekendste therapieën voor u op een rijtje.

 

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid door gebruik te maken van etherische oliën. Etherische oliën zijn de vluchtige geurstoffen uit aromatische planten, geproduceerd en opgeslagen in speciale cellen in de plant. Ze zijn nuttig voor lichaam en geeft en kunnen een positief effect op de gezondheid hebben van zowel mens als dier.

 

Acupunctuur

Acupunctuur is een methode binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Het doel van acupunctuur is ziektes voorkomen en genezen vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.

Acupunctuur herstelt deze verstoringen door het aanprikken van bepaalde punten met behulp van steriele naalden. Het aanprikken van deze punten op het lichaam zorgt ervoor dat de communicatie tussen hersenen en de zenuwuiteinden verbetert doordat de energie beter in de energiebanen stroomt. 

 

Bachbloesem therapie

Bachbloesem therapie is ontwikkeld door Dokter Edward Bach. De therapie gaat uit van het zelf herstellend vermogen van ieder mens en werkt door op het onderbewustzijn.

Bachbloesem therapie bestaat ui een lijn van 38 bloesemremedies in de vorm van druppels.  De bloesems hebben een harmoniserende en positieve kracht en zijn werkzaam op energetisch niveau. De remedies kunnen ook op maat worden samengesteld voor kinderen, huisdieren en volwassenen.

 

 

FAQ

Wordt natuurgeneeskunde vergoed door de verzekering?

De vergoeding voor natuurgeneeskunde valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’ in de aanvullende zorgverzekering. Alleen bepaalde disciplines binnen de natuurgeneeskunde worden vergoed.

Wij raden u aan om eerst de polis te controleren en de zorgverzekeraar te raadplegen, alvorens te beginnen met natuurgeneeskunde.

 

Wat doet een natuurarts?

Een natuurarts beheerst de reguliere geneeskunde, maar kijkt daarnaast holistisch naar een diagnose, ziekteverschijnselen en methoden voor genezing. Holistisch betekent niet alleen kijken naar de zieke organen, maar naar de mens als geheel.

 

Wat is natuurgerichte therapie?

Natuurgerichte therapie is een alternatieve geneeswijze op basis van de pijlers energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. De therapie ondersteunt het zelf herstellend vermogen van ons lichaam bij ziekte om zo een meer diepgaand herstel te bereiken.

 

 

Meditech Europe is de grootste en voordeligste online drogist van Nederland. In ons uitgebreide assortiment vindt u innovatieve producten voor uw gezondheid, werk- en leefomgeving, zodat u in balans kunt leven.  

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.