Voedingssupplementen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse voedingspatroon. Pillen, druppels, poeders, capsules of in drankjes: het aanbod is enorm. Dit zijn de belangrijkste voedingssupplementen op een rijtje, zodat u naast uw voeding essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren en gezond te blijven.

 

Vitamine D

Onmisbaar: vitamine D. In de lente en in de zomer bent u meer en vaker buiten en schijnt de zon krachtig. In deze periode maakt uw lichaam zelf genoeg vitamine D aan. In de herfst- en wintermaanden schijnt de zon minder, waardoor uw lichaam logischerwijs minder vitamine D aanmaakt. Dit resulteert in een lager vitamine-D gehalte in uw bloed. Een vitamine-D supplement kan u ondersteunen. De stof in het supplement zorgt voor behoud van stevige botten, werking van de spieren en het immuunsysteem.

 

Magnesium

Magnesium is een mineraal en betrokken bij honderden lichaamsprocessen. U vindt magnesium terug in bijna alle cellen. Het is onder meer verantwoordelijk voor de vorming van bot en spieren en speelt een belangrijke rol bij het functioneren van spieren en de overdracht van zenuwprikkels. Ons lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. We halenmineralen uit voeding, maar die bevat steeds minder magnesium. Een magnesium supplement is dus super nuttig ter aanvulling op uw voedingspatroon.

 

Omega 3

Omega 3 zijn meervoudig onverzadigd vetzuren. Evenals magnesium kunnen we omega 3 niet zelf aanmaken. Het ondersteunt de gezonde werking van hart en bloedvaten, de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Tevens kan omega 3 symptomen van angst en depressie verminderen. Jammer genoeg hebben de meeste Nederlanders een te laag percentage aan omega 3 in hun lijf. Dat komt overigens niet alleen omdat u te weinig van deze vetzuren uit voeding haalt, waarschijnlijk krijgt u ook te veel omega 6 binnen. Een omega 3 supplement helpt u om aan genoeg omega 3 te komen. 

 

Eiwitten

Eiwitten zitten vol aminozuren die uw lichaam nodig heeft voor onder meer de opbouw van en het herstel van cellen, allerlei regelprocessen en de aanmaak van spierweefsel. Om gezond te leven is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Vooral sporters die veelvuldig en onder hoge intensiteit trainen, hebben daarom meer behoefte aan eiwitten. Krijgt het lichaam onvoldoende eiwitten binnen uit voedsel, dan gaat het eiwitten uit de spieren halen om het tekort aan te vullen, wat ten koste gaat van de spiermassa. Naast een proteïne-shake kunnen eiwit supplementen een makkelijke en snelle manier zijn om aan uw eiwitbehoefte te komen, zonder daarbij te veel calorieën in te nemen.

 

Creatine

Creatine voorziet uw spieren van energie. Uw lichaam kan deze stof zelf aanmaken. Wilt u effectief werken aan sportprestaties? Veel sporters maken gebruik van creatine. Het supplement heeft dus positieve effecten op je sportprestaties: het laat de energie in je spieren toenemen. Hierdoor raakt u minder snel vermoeid en kunt u langer doortrainen. U kunt meer herhalingen doen en zwaarder trainen om spiermassa op te bouwen. Tevens zorgt creatine voor minder spierschade na het sporten, waardoor uw lichaam sneller herstelt en weer klaar is voor het leveren van een volgende prestatie. Ook als u voor mensen die niet sporten is creatine een geweldige aanvulling.

 

Vitamine C

Vitamine C heeft een antioxidantfunctie en beschermt uw lichaamscellen tegen schade. Deze vitamine is onder meer nodig. Voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het opbouwen en behouden van een goede weerstand. Vitamine C zit voornamelijk in groente, fruit en aardappelen. U kunt uw lichaam net dat beetje extra geven door dagelijks een vitamine C supplement te nemen.

 

FAQ

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding.

 

Werken voedingssupplementen goed?

De belangrijkste factor die bepaalt of een voedingssupplement goed werk is de hoeveelheid die u er nog van in uw lichaam heeft. De supplementen geven u net dat beetje extra als u genoeg in uw lichaam heeft van een bepaalde voedingsstof. Hoe minder u van bepaalde vitaminen en mineralen in uw lichaam heeft, hoe langer het duurt voordat de supplementen werken. Bij een groter tekort aan een bepaalde voedingsstof, zal het langer duren voor het niveau van die voedingsstof is genormaliseerd.

 

Zijn voedingssupplementen nodig?

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Voor gezonde mensen geldt over het algemeen dat een gevarieerd voedingspatroon voorziet in de behoefte aan mineralen. Maar er zijn ook mensen die door verschillende omstandigheden een tekort aan de belangrijkste vitaminen en mineralen in het lichaam hebben. Denk bij omstandigheden aan ziekte, ouderdom en verslavingen. Supplementen zijn dus voor de ene groep om het lichaam net dat beetje extra geven en voor de andere groep om een tekort aan te vullen.

 

Meditech Europa is uw grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid en werk- en leefomgeving, waaronder voedingssupplementen.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.